Opet blby dotaz - dostala jsem visne, ale jsou strasne male, kdybych je vypeckovavala, tak budu mit fialovou celou kuchyn. Da se udelat nejak marmelada z nevypeckovanych? Nejak rozvarit a pak az precedit nebo tak neco?
Jídlo a vaření
baltik jj rozvařit a pasírovat, je to asi otrava ale jinou možnost asi nemáš? Nebo možná višňový sirup?
baltik Ještě je možnost upéct z nich koláč / zamrazit je na toto použití a s marmeládou počkat na nějaký lepší. Pasírování myslím taky není bez rizika zafialovění kuchyně.
Aranel bohuzel nemam rada ani kolace s peckama ![]()
Tak ja to s tou marmeladou zkusim, diky obema
baltik Z nevypeckovaných višní děláme v odšťavovacím hrnci šťávu, mizí zdaleka nejrychlejc ze všech višňových výrobků. Ale chce to ten hrnec, no, velkej jak kráva.
Piskotova babovka s orechy a cokoladou, verze vorvaň.06.20

Jo, rozvařit a propasírovat. Takhle dělám marmeládu ze "špendlíků", vařím dokud nezačnou v hrnci chrastit pecky, a pak to propasíruju v cedníku na špagety, kde ty otvory akorát tak ty pecky zadržej.
A kdyby to teda někoho zajímalo, tak na základě nedávně diskuze, jsem měla dneska k obědu pečený kuře, rýži a třešňovej kompot (domácí, bez červů
)
Ounz Oběd snů
miluju pečený kuře s rýží, jen ten kompot mi nikdo ne a ne nabídnout...
andulka01 chyba! Pak je potřeba udělat si sám.. (nebo koupit
)
Ounz Kupovanej nee a třešní je dycinky málo, takže se sežerou hned. Nemám v dosahu žádnej třešňovej strom, fakt. Ale udělám si hruškový s jeřabinama, v zimě jako když najdu.
andulka01 já to myslela obecně, já ráda všechny kompoty :) třešně se hlavně musej trhat a to je ta slabší část no. Hruškovej je taky dobrej, s jeřabinama ho teda neznám.
Ounz Nám hrušky dycky v kompotu od babičky přišly přeslazený a chuťově nedotažený. A máma začala sbírat jeřabiny, nejdřív jako samostatnej kompot, pak to zkombinovala ateda fakt mňam. Těm hruškám jeřabiny dodaly kyselost a kořenitost. Tyjo, to je taky -cet let zpátky....
andulka01 Zajímavý. Ja teda hruškovej od babi milovala bez výhrad, jeřabiny sme nikdy neměli, to spíš rybíz a tak..
tak ten nebyl jako od babičky ![]()
jeřabinovej se u nás taky dělal, ale já kompoty nerada, takže mě by s tím nikdo neuctil.
dneska jsem si v déemku koupila dětskou presnidavku ve sklenicce, měla jsem na ni desnou chuť, chvíli jsem teda pokukovala po kapsickach, ale hamižnost zvítězila
Já si před pár dny koupila tu mangovou kapsičku (99% manga) a žádná sláva to teda chuťově nebyla, prostě hodně řídký cosi se vzálenou mangovou chutí, příště budu taky škrt.
Len Mango maj dobrý s jablkem v takový větší hnedy sklenici v sekci pro dospělý.
Možná tomu dám ještě šanci. Ale řekla bych, že hlavní problém je ve mně - já prostě na ty amorfní hmoty nejsem, potřebuju, aby to mělo nějakou strukturu. Sakra, asi si udělám jablkovej kompot.
Len Tak edit: tohle dobrý je
já mám asi nějakou zasutou vzpomínku z dětství na ty výživy, mne to chutná moc, narozdíl od kompotu

Děkuju, zkusím! Stejně chci do DM pro celozrnnýý těstoviny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY