continuity já to vrazila všechno do nádoby najednou a našlehala tyčákem. I tu lžíci medu. Všechno. ![]()
Diky, nebudu vykrajovat, uklidnily jste mě. Ale listí a větve vyberu. To zase jo. ![]()
continuity já to vrazila všechno do nádoby najednou a našlehala tyčákem. I tu lžíci medu. Všechno. ![]()
Diky, nebudu vykrajovat, uklidnily jste mě. Ale listí a větve vyberu. To zase jo. ![]()
Jeste k mostu, pred par lety jsme dostali od kamarada most z prebytku urody, byl ze smesi jablek a cervene repy, a byl uplne bozi! Ono se to da i koupit, ale ten jeho byl z kyselejsich jablek a asi i s vetsim podilem repy, a tak byl mnohem lepsi nez ty z obchodu. A to jinak o most vubec nestojim.
Dadoo Principielně se vykrajovat nemusí, ale prarodiče krájeli jablka na půlky a vykrajovali důlek se stopkou a bubáka. Prý kvůli nečistotám a hořkosti. Nicméně to byla pěkná jablka, nenahnilá, maximálně lehce naťuklá, a běžné velikosti. V rodině se to umělo pěstovat, vůbec se celkově dost zahradničilo a zahradničí. Teď jsem dostala nepasterovaný čerstvý mošt z Fytosu Plzeň, pdrůda Opal "medově sladké" a teda uff- jako by si člověk běžný mošt přisladil medem, jak je to aroma fakt cítit...
Upekla jsem tu jablecnou roladu, ale to mi teda vic chutna klasicky strudl nebo ta lita buchta na plech, jak se jabka davaly nahoru. Ta byla vyborna. Tohle mi prijde jako pecena palacinka s jabkama, ale mozna jsem udelala nejakou technologickou chybu ![]()
Kokoska můžu poprosit o recept na tu litou buchtu s jabkama?
Kokoska můžu poprosit o recept na tu litou buchtu s jabkama?
Já jsem zjistila, že doma nemám jediné jabko a krámy jsou zavřené. ![]()
My jedeme už asi 3 týdny furt štrůdl. Dvakrát týdně 4 šišky
. Pořád nemají dost. U nás je top.

JABLKOVÝ KOLÁČ
250g tvarohu (vanička), 150g cukru, 200g másla (hera), 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 250g polohrubé mouky, 3 velka nastrouhaná jablka (radsi vic)
Utřít tvaroh, cukr, vejce, máslo, přisypat mouku s práškem. Rozetřít na vysypaný plech, na to jablka, posypat skořicí a drobenkou. Péct na 180 cca 40 minut, podle trouby.
----
Myslim, ze je to taky od Dadoo . Jen jsem na muj plech musela podruhe udelat vetsi mnozstvi, asi o 1/4, aby to nebylo uplne tenke.
Kokoska jj, ten je taky ode mě.![]()
A studený nepeceny jablečný děláte? Ten mám taky hodně ráda ![]()
Dadoo ne, ja zas tolik jablek nemam a ani moc nepecu, jen kdyz chci neco zkusit nebo pro nekoho. Moc nam ale chutnala ta kynuta-nekynuta, ale tam je lepsi nejake vyraznejsi ovoce, vyborna byla kombinace merunky s boruvkama, i svestky jsou bezva.
Kokoska já už taky nepecu. Protože bych to jedla ![]()
Ale ono pro jednoho to nemá smysl a bylo by toho moc.
Kokoska moc děkuju
Kokoska díky, to mi jde do rány, nemám teď k dispozici moje on line recepty, musela bych pustit pracovní notebook a to se mi nechtělo.
Nám tvaroh i meruňky v mrazaku, udělám tohle.
continuity at chutna!
Dnes špagety carbonara a ze zbylych bilku "kinder" rezy. Aneb jak stravit spoustu casu s necim, co maji v kazde vecerce za dvacet korun:)) Ale jsou moc dobre, dle receptu od tinky. Kdo ma deti, treba oceni.
Dítě taky zkusilo vyrobit tu jablečnou roládu, velký špatný. Taková ne moc dobrá tlustá palačinka, obě vrstvy se spojily v jednu placku.
Včera jsem si naložila kimčchi, letos komplet z domácí ultračertsvé zeleniny (krom zázvoru)- očekávám velké věci!
marieu Včera byl kimči den asi :) já nakládala taky..
Sweet Potato jo, divna palacinka, navic z toho nejak citim ten olej a to jsem dala ryzovy, ktery normalne necitim vubec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.