andulka01 jak se prosím dělá ten jablečný salát?
Jídlo a vaření
marieu
krásný. A moje dětství taky....(moštová vzpomínka, koukám, že zase čtu pěkně pozadu)
Švára moštuje doma do dnes, ale to už mě nebere :-) A dlouho jsem si myslela, že jo to takový "normální" mít domácí mošt, ale když jsem jednou dovezla lahev pražské švagrové, málem mi líbala ruce a mám podezření, že zbytku rodině ani nedala ochutnat!! :-)
Bowle Jablko nahrubo nastrouhala, zamíchala s lžíci kysané smetany a lžíci majonézy, sůl, pepř. Jablko Halloween Sour je děsně kyselý, má sytě červený vnitřek, salát vyřešil absenci citronu v domácnosti ![]()
andulka01 super, to musím zkusit
Garfie Věřím tomu, je to neskutečná lahoda. Dodnes mám cukání, když vidím pulty a chlazené "freshe" za desítky korun. A taková to byla pro nás samozřejmost a kolik jsme se toho napili...
Garfie No, můj kolega teď rozdal mezi náma a svýma kamarádama asi 50 litrů a trhání rukou a nadšení bylo značný
Ounz No teď už tomu věřím!!! :-)
Garfie normálně sme mu ho vyzunkli ![]()
Ounz A dobře jste udělali!!!! ![]()
Jak.jsme tu minule pomlpuvaly tu chlapskou porci, ge se zhorsily, tak nakonec byla skvela! Uplne mekke, krehke maso, tak jsem nad ni nezanevrela.
Varici polovicku zavidim, mne by se hodila i polovicka davajici tipy k vareni, na dnesni obed jsem se dozvedela, ze staci vajicko s ryzi, mame prece papriky, tak si k tomu dame jeste papriku.:-D:-D
Byla dynova polevka a aglio oilo spagety.
Karja diky ja jsem to riskla ještě jednou. Uvidíme.
Já bych si tak brala mošt! Někoho, kdo vaří nebo dodá ty nápady včetně surovin, teda taky.
continuity on ten mošt by taky nevydržel dýl:)
continuity Ty palacinky mam taky rada, ale je to moc prace na takovou blbost;-)
Karja vždyť já je dělat nebudu,maximálně mu umíchám těsto, když bude hodnej ![]()
Mošt u nás taky mizí rychle, protože ho mamka zavařuje :-) Ale minulý týden docela zuřila, když mužská polovina rodiny odešla k sousedům moštovat a vrátila se s tím, že část moštu věnovala sousedovi do bečky (o tom, kolik měli v sobě promile ani nemluvím).
brrr Jsem to zkusit zmoštovat dneska, ale teda do zahrádkářský moštárny. Moc doufám, že nám ho udělají z tech našich jablek.
andulka01 v moštárně na chatě to tak fungovalo. Dovezli jsme jablka a celou dobu je vlastně provázeli. Z drtičky jsme je přenesli do lisu, šťávu jsme si nakonec stočili do lahví. Když si člověk odvezl ty zbytky, bylo to levnější. Bohužel už nefunguje.
Děti vydlabaly mexickou dýni, babička mi to poslala vyčištěné. A teď čtu, že to není k jídlu?
Já už mám ty odřezky v troubě, že udělám polevku, tak ať neotrávim rodinu. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY