Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:23

continuity Jedlá je, jestli to myslíš takhle. Jen je dost vodnatá a nudná, taková nevýrazná, prostě hmota, musíš to něčím dohonit. 

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:28

Garfie díky, udělám polevku, to nějak vymyslím, když už to mám vyčištěné. Podle toho naložím s tím zbytkem ( na balkoně jsou ještě dvě ). 

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:29

A mám ještě kapra i s hlavou, na to se těším, udělám halászlé

Offline marieu
5165 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:44

Právě jsem domíchala "korejský" mrkvový salát morkovcha. Objev loňského podzimu díky korejskému stánku na farmářských trzích v Plzni. Je tak žravý, že zřejmě nedožije třídenního rozležení- i dost velkou zásluhou naší 2,5 letý foodie. 

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 31. října 2020 20:10

Jak jsem se tu s vámi onehdy radila, co se slanorožcem, nakonec jsem ho šoupla do salade niçoise místo fazolek. A už opakovaně. Je super.

Offline marieu
5165 příspěvků moje polička 31. října 2020 21:36

Sweet Potato Kde ho kupuješ?? Myslím že vloni jsem viděla nějaké recepty, ale vypustila jsem to z hlavy, jak není k sehnání.

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 31. října 2020 21:42

marieu V M&S.

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 31. října 2020 21:51

marieu Jaký tam dáváš olej? 

Online viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 31. října 2020 21:54

rohlík nám tu nechal půl nákupu cizích lidí (samozřejmě si to zas odvezou, ale chlazené věci si máme nechat, jinak by je museli zlikvidovat) a tak tu mám dvě balení vykoštěných krůtích stehen a nevím co s nimi. z kuřecích vařím ráda, krůtí mi jednak nechutnají a ani nevím co tak z nich vařit? 

Offline marieu
5165 příspěvků moje polička 31. října 2020 21:57

Garfie Dělala jsem dneska prvně, dala jsem řepkový. V En psaných receptech se uvádí olivový, ale nechtělo by se mi ho takhle přepalovat. Vopruz byl dělat julienne z kola mrkve-dokonce i na mandolíně, ale výsledek je fakt velmi uspokojivý.

Sweet Potato tak až se svět vrátí do svých kloubů a budem mít cestu kolem.. díky!

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:00

viktorka_od splavu zrovna týdnu jsem tohle kruti umlela a delala masový kulicky s parmezanem v rajcatovy omáčce, tak třeba?

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:03

marieu Sestřenice ho dělá, je úžasný, ovšem podle receptu nějaké uzbecké kamarádky tam dává chili olej a avokádový olej...to se mi právě vůbec nechce. :-) 

To krájení mrkve je teda opruz, to souhlasím!! Já to kdysi zkoušela klasicky nastrouhat a vůbec to nebylo ono. :-(

49464 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:13

Vilemina ježiš to je strašně práce, děkuju ale něco jednoduššího 

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:19

viktorka_od splavu ahá, ale vono to bylo raz dva(ale já vařím ráda, v tom to bude)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:20

viktorka_od splavu Upéct s rajčaty, šalotkou, slaninou. nebo to dávám do Butter chicken, celkem kamkoli, ja naopak preferuji krůtí  před kuřecím :)

49464 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:22

Tulipe ok díky-já mám krůtí ráda, ale ne stehna, mají divnou pachuť

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:47
Reakce na marieu:

Právě jsem domíchala "korejský" mrkvový salát morkovcha. Objev loňského podzimu díky korejskému stánku na farmářských trzích v Plzni. Je tak žravý, že zřejmě nedožije třídenního rozležení- i dost velkou zásluhou naší 2,5 letý foodie. 

​Znám, ten je vybornej! 
já ho v Praze kupovala v ruských potravinách 

Online Karja
44924 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:59

viktorka_od splavu Ja z krutich delavam takovou smes jeste se zazvorem a fenyklem, ale teda tak rok jsem to nevarila. A nebo jsem je davala do omacek ala butter chicken, proste trochu indie no, masalu do toho a je to. 

Offline marieu
5165 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 06:31

Garfie Mám na to tu mandolínu, ale i tak...recept s chilli olejem jsem ani neviděla, ale zato mám půlkilovku gochugaru, jak nakládám to kimčchi, takže ještě s pocitem "autentičnosti". Nicméně je to teda vysoce uspokojivé. Před rokem jsem si koupila u dvou usměvavých korejek 3 druhy nakládaných salátů a mohla bych jíst všechny (morkovcha, okurka a fantastická hlíva- na tu jsem ale nenašla recept)

Potrefenáhusa já už se v Praze téměř nevyskytuju, co jsem skončila VŠ a hlavně co mám děti. Mívala jsem taky "svoje" obchůdky a zákoutí, to už je ale spousta let a všechno je jinak. Měla jsem nicméně smůlu, že gastrohnutí před těmi roky bylo ještě u ledu a nikdo netušil, kdo ne to "foodie"...

Offline marieu
5165 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 06:39

viktorka_od splavu Já bych udělala to mletý s parmezánem, jak navrhuje Tulipe . Kdysi jsem dělala placičky s parmezánem, petrželí, trochu sekaných sušenylch rajčat a štipcem citronový kůry- to ti to neviltaný aroma může trochu překrýt. A bude to lehčí, než klasický karboš majoránka-česnek-cibule (nic proti dobře provedeným karbanátkům)