Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online continuity
43617 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:33

Karja to je výborné jídlo i z mrazáku, jenom ho nesmis dlouho vařit, to je základ. Žádnou vědu bych v tom nehledala, zvládne to iuj muž a ten umí uvařit asi čtyři věci. zahrát do varu, sůl, pepř, smetana a dost česneku, nechat probublat

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:42

continuity Jo, to delam taky. Ale tchyne dela nejakej s vajickem, to se mi nechce (mame malo vajicek:-D)' Na netu jsem nasla neco o besamelu, ci jisce, rada bych tomu dala trochu vetsi peci;-)

Online continuity
43617 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:47

Karja tak dávat do toho mouku mi přijde vážně škoda. Možná bych dala maličko, aby vytáhla tu vodu. 

S vajíčkem je to taky dobré, ale to dělám spíš jako polévku. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:16

Karja My teda špenát jenom hodíme na cibulku a česnek, trochu podlejeme smetanou, osolit, opepřit a případně teda nastrouhat parmezán. A manžel ještě do špenátu přikrajuje rajčátka a přihazuje pistácie. Každopádně je to během deseti minut hotový a chuťově je celkem jedno, jestli jsou lístky čerstvé nebo zmrazené.

A teda já dneska dělala špenátovou polévku a dcera mi vytrvale ujídala ty zmrzlé špenátové listy s nadšeným zvoláním "špenátová zmrzlina!" :o)

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 23:21
Reakce na Karja:

coralline Noo nevim, cela ta kombinace byla zvlastni proste, a to my jinak nejsme vybiravi.

Mně ta kombinace bez kapusty přijde geniální, tak mě kdyžtak nemlaťte, když vám to nebude chutnat ani s mrkví.

Offline viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 08:26

Karja já teda trochu mouky dávám, ale jen kapku, ono to jednak stáhne tu vodu co špenát pustí a pak dodá prostě trochu jemnější chuť. takže cibulku na másle, lehounce zaprášit moukou - tak jednu dvě malý lžičky ne víc. přihodit špenát klidně i zmrzlej, pod pokličkou nechat trochu povolit, maličko podlít smetanou (zjistila jsem jednou omylem, že nejlepší je šlehačka osolit a drcený česnek do toho, docela dost. s těmi rajčátky a parmazánem DruI mě tu někdo tuhle navedl:P už jsem to párkrát dělala je to výborný ale není to ta klasika a asi bych to nedělala z mraženýho, chutná mi z velkých kusů čerstvýho. rajčátka na půlky v řezu opéct na pánvičce aby zesládla. v týdnu jsme ho přesně takhle měli zapečený s těstovinama

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 09:51

coralline mně to s tou srirarchou chutnalo nakonec taky docela dost, ale já kapustu ráda. Zas s tou mrkvi si to moc představit neumim :) 

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 11:19

viktorka_od splavu Uz to mam, bez mouky, priste ji dam, ctu pozde. Taky bych dala slehacku, ono to totiz lip houstne;-).

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 11:28

Nevíte, zda jde v nějakém řetězci koupit amonium? 

Offline viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 12:47

dzizisketa určitě v Teta drogerii

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 14:19

viktorka_od splavu

DDěkuji! 

Offline Aranel
6693 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 14:27

Karja Potvrzuju continuity , špenát a česnek jsou jako bráchové. Naopak cibulku jsme nikdy nedávali.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:03

Aranel Ty jo, tak ze cesnek patri do spenatu, to me zase nepodcenujte:-D:-D. No ja davam jen cesnek, kdyz ten spenat je treba k masu pecenemu nebo tak. Tohle bylo jidlo, kde je ten spenat ,,v hlavni roli,,. Dela to tak tchyne. Nakonec jsem dala cibulki,cesnek, smetanu na vareni, zloutek (radila kucharka pro dceru), muskatovy orisek, pepr, sul. A moc se to pocedlo.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 15:38

Kapusta zpracována. Tak jsem si koupila hlávku zelí, že zkusím to pečený :) Už jste někdo dělal?

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 17:51

Ounz V Lidlu by mel byt pristi tyden ten zirovnicky balkan v kelimku, pokud je to jeste aktualni.

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 18:02

Ja som práve dovarila tu africkú polievku a teda dúfam, že sa to ulezi lebo zatial nič moc. 

Šla som presne podľa hrncekov a mám to dosť riedke a rozhodne nie červené ako na foto, je to taká ruzovkasta polievka

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 18:03

Černá kočka o děkuji moc, aktuální to je

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 18:03

Mrakoplas já to vařila od oka :) a vyplatí se dát ten protlak, když chceš omáčku a ne úplně moc.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 18:13

Mrakoplaspres noc to jeste zhoustlo, ale vyplati se dat min ty vody, no...:) a bylo to takovy kure na paprice vzhledove

Offline Lilly_Ku
4574 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 18:17

Ounz peceny? To me zajima, muzes prosim dat odkaz na recept?