Jo a nekdo jste se ptal na formy na panettone, tak jsem objednala v Monacu, 500g vysoky. Maji i sladovy vytazek a perlovy cukr.
Jídlo a vaření
Ounzten kurz byl hodne drahej(pro me, na matersky) a bylo nas tam fakt hodne a vlastne vsechno se delalo hromadne, takze clovek stal nekde na kraji na spickach a snazil se podivat, jak u jednoho hrnce jeden clovek smazi koblihy. A vlastne ani nebylo uplne hodne casu na nejaky vetsi know-how, kdybych nemela vsechno ohledne testa davno nacteny(napriklad dlouhy hneteni bez tuku a ten zahnetat potom, okynko atd). Jediny co jsem ziskala, bylo zjisteni, ze smazit koblihy neni nic tezkyho:) porovnavam s kurzem na makronky, kterej jsem absolvovala jinde a tam nas bylo min, delali sme ve dvojicich vse sami a lektorka kazdyho peclive obchazela a byla tam dost dlouha doba na probirani ruunejch moznejch scenaru co muzou nastat a tak.
711990 tak jestli je tam hodne lidi tak to je naprd..mi přijde, že někdy i vysvětlovat to jednomu je výzva a když pak začnou lítat dotazy ze všech stran.. :) Ale tys k tomu imho přistoupila jak se má, přišlas teoreticky připravená :) akorat teda jestli to bylo drahý a pak de jen koukalo na smažení koblih.. ![]()
Ounz ta cena je hodne subjektivni no, byl asi za 3.5? Nejak tak, coz se vykompenzovalo urcite skvelym obcerstvenim na miste a tak, ale priste uz bych do toho nesla. Bylo tam tak 16 lidi? Byly sme po dvojicich, ale vlastne v ty dvojici se akorat uhnetlo testo, ktery jsme si odnesly domu. Jinak se tvarovalo z prinesenyho, kazdej par kousku a to se pak smazilo najednou(coz je logicky, ale zas smazit na 10l oleje je jiny nez doma v hrnci) a plneni taky delali max 2 lidi a to sem se nedokazala procpat...proste dojem mam z toho i po skoro roce furt dost smisenej:) ale ta skola vareni je hezka, skvele vybavena a Maskrtnice moc mila. Vzdycky mi odpovi i na instaci na blby dotazy:)
711990 tyjo 16 je dost. Tak voni asi tlačej na vejdělek, ale zní to fakt jako rychlokurzík.. a M. vypadá opravdu mile a trpělivě, to je fakt :)
jinak do koblih sem šla rovnou na ostro, vono to valžně neni nic děsnýho. Ten kurz bude fakt spíš 'zábava pro volný den'
711990 jinak na plnění koblih mam takovou tu velkou stříkačku a je to děsně uspokojující, to do tý koblihy naprat ![]()
Ounz presne a ty zensky co tam byly, byly presne ten typ:D strikacku na plneni koblih asi chci![]()
711990 tu určitě chceš! ![]()
Ounz Anooo! Už mne piš na pořadník![]()
vydržely, se hlásím! Jinak ráno jsem udělala rozkvas, večer to smontuju a zkusím lednici přes noc. Zitra mám volno, tak dám vědět, jak se pecen povedl![]()
Sweet Potato ježiś! A akorát se zjistí, co já sem vlastně zač ![]()
Vilemina držim palce!
711990Na formu na panettone jsem se ptala já. Díky!
Kurz u maškrtnice říkáš žádné nadšení? Bych i tomu věřila. Je mi moc sypmatická, čerpán od ní hodně, ale na můj vkus píše jaksi rozvláčně. Nevím, jak bych to přesně vyjádřila. třeba právě Ounz mi přijde srozumitelnější, když nám tady radí.
Jestli se tu už eviduje pořadník na kurz k Ounz , tak já už se hlásila na předešlé stránce :-)
notna pořadník do mýho 1+1 jo? To bude nátřesk! ![]()
711990 Kurz na koblihy teda fakt celkem na nic, když si to pořádně nevyzkoušíš. I když s tím kynoucím těstem je to náročný na čas. Já jsme byla jen jednou na kurzu v Prakulu na francouzské kuchyni a z toho jsem byla nadšená. Už nevím, kolik nás bylo přesně. Pracovali jsme taky ve dvojicích, ale měli to nachystané tak, že jsme dělali opravdu vše, v průběhu se hodně konzultovalo, napsala jsem si i dost poznámek a tak.
Ounz na kurz pečení s Ounz taky dorazím! :)
Ounz Podle zájmu tady se ti už vyplatí pronajmout si nějakou profi kuchyni :-)
Úplně moc vás tady s chlebama obdivuju! Ta trpělivost, systematičnost...
Úplně moc vás tady s chlebama obdivuju! Ta trpělivost, systematičnost...
víš, jaká je to výzva pro lenocha jako jsem já?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY