Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 11:56

711990 tyjo! To sem eště neměla :)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 11:58

notna já si dělám vlastní blanšírovany, ktery pak krájim, tak se mi nepřismahnou. Mám je v piksle v lednici, tak sou pořád trichu měkký. Tahle velká se peče dlouho a jinak tak od půlky dácam nahoru alovak, když už vypadá mic hnědě. Ale já ty tmavý kusy pečiva i ty ořechy miluju, tak mi to neva

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 12:18
Reakce na Tulipe:

Zu pečeme už jen tyhle 

nepotřebují žádný čas na rozlezeni, měkké hned :)

​Legislativní perníčky jsou slavný. Dostaly se až do Apetitu. Kdysi dávno v pravěku internetu jsem byla u jejich počátku obliby a šíření na netu :-)

711990 Prosím, kde kupuješ formu na panettone? Letos asi bude čas se do něj pustit.

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 12:18

Ounz Díky.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 13:01

notna objednala jsem to nekde online a uz nevim kde a porad mi to staci:((( ale urcite to bylo levnejsi nez ma na shopu Kitchenette. Zkusim dohledat!

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 13:31

Ounz dneska jsem uklidila hotový kimči do lednice. Měla jsem ho v kilner kvasný lahvi na chodbě domu skoro 3 týdny, mohlo by být asi trochu slanější, ale celkově dobrý, domácí super fresh suroviny jsou oproti loňskému pokusu dost znát.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 14:08

marieu ta sůl je důležitá no, ty poměry se musej didtžet aby nezplesnivělo. To moje je v lednici a eště kvasí, no ale zjistila sem, že jejna ta piksla je nakřaplá, tak nevim, jak to dopadne :)

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 14:12

Ounz dělala jsem podle zkvašeno.cz, ale přišlo mi, že se po tom prvotním nasolení ta chuť dost stáhla. Malinko jsem to nasolila mezi vrsty teď při uložení do boxu do ledničky, zkažené to teď rozhodně není a myslím, že ty 2kg nebudou mít nadále dlouhé existence...

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 14:32

marieu to ja tak nemyslela, že to máš zkažený! Ja jen rozvíjela téma (jo mluvim ráda o vaření  ) 

já dělam podle yt videa maangchi, je to korejka a má to fakt moc pěkný..jenom musí člověk přepočítávat ty cupy, to je trochu otrava. 

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 14:47

Ounz já se toho reálně bála, že se zkazí- když jsem to začla průběžně ochutnávat a zjistila, že je to míň, než bych si přála, nicméně to tak (zatím) stačí. Já taky ráda o jídle... jediná vada na kráse je pořád něco vymýšlet navíc s ohledem na starší dítě, který je nežerka.

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:16
Reakce na marieu:

Dneska babiččin majstrštyk.

​Nejak tu v diskusii zapadli ale teda mnaam! Milujem tento typ koláčikov, ale lenivá som sa s tým babrať tak kupujem. Tvoje vyzerajú dokonalo.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:27

marieu tak to chápu :) 

Offline Garfie
28637 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:41

Ounz jaký cupy, já to peru odhadem  Jinak ale zrovna ona je nechává kvasit jen 36 hodin, ne? 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:46

Garfie no zrovna ta sůl by se měla přesně. A kvasí to i v lednici. Má těch videi dost

edit a já jsem se od ní inspirovala postupem, doba a způsob kvašení je už spíš na mně, ne?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:50

marieu Tyjo, tři týdny, já zatím nikdy nevydržela dýl jak pár dní, se pokaždé nějak vystresuju a radši to schovám do lednice. :) Zrovna dneska ráno jsem dávala do lednice krabici kimči, co ležela pět dní na balkoně. A teda taky to mám oproti minulé dávce nějaký míň slaný, asi to raději ještě při zítřejší kontrole dosolím, pro klid duše...

Offline Garfie
28637 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:54

Ounz Aha, máš asi pravdu, já podle ní vařila jen jednou a nedávno mi vyskočila s receptem na nějaké "rychlé" kimchi, asi jich má víc typů....jinak já nejsem odborník na kimchi, právě mě jen zarazilo, že si pamatuju těch 36 hodin a marieu je měla tři týdny, to už je teda dost rozdíl. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 16:10

Garfie jo ona má tradiční, 'ponytail' , rychlý, vege..a i ty ostatní věci jsou zajímavý. Stojí za to kouknout.

edit a ta rychlost záleží na teplotě, ale tím i chuť výslednýho produktu. To rychlý je kyselejší. Tradičně to zakopávali v zimě pod zem, to se myslím blíží tý naší lednici :) a dobře se na kimchi trénuje s hůlkama :)

Offline Garfie
28637 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 16:26

Ounz No jakýkoli salát se nejlíp jí hůlkama, zvlášť v letadle, kde ti naservírují plastovou vidličku!

Mně stačilo, když říkala, že její máti nakládala cca 200 kusů zelí....

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 16:54

Mrakoplas děkuju, k dokonalosti mají ještě kus cesty, jak si pamatuju ty babiččiny. Ta je ale pekla 60 let... po upečení se nafoukly jak sopky a z některých tekla ta pavidla jak láva...

Garfie Ounz  já jsem to původně neměla v plánu nechávat ta dlouho, ale nebyla jsem schopná se dokopat zpracovat to dřív. Vlastně ten první týden taky pobylo na okenním parapetu, kde bylo chladněji. Jinak jsem leto po zimě kupovala klasický čerstvý kvašený zelí u nás ve zdravé výživě, zapomněla na něj a snědli jsme ho za syrova v září s vinnou klobásou. Bylo měkčí, ale chuťově skvělý.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:37

Garfie no proto sem nadávala na ty cupy, protože ona to tam má na deset liber zelí a já dělam dvě kila, a ty přepočty byly trochu peklíčko :)