711990 no přesně nad tím sem dumala, když sem četla ten recept..
Jídlo a vaření
Ounz a je to pak problem s kynutim, pretejka to z misy. Letos jsem si na to koupila krabici z Ikea:D
Jitka77 Já se občas relaxačně chodím koukat na troubu jak se peče kuře
většinou teda s knížkou, ale sednu si proti dvířkům na zem a prostě čučim...
711990 obvykle nejsem blbá a hlídám čas, ale dneska máme s dětma zase nic moc den a nestíhám hlídat všechno, co potřebuju...
andulka01 To je krásný ![]()
Kate Bush má písničku o tom, jak kouká do pračky na ty pohyby (album Aerial, název skladby z hlavy nevím), tak co by ne pečící se kuře.
andulka01 mám teda úplně nevhodnou paralelu, ale nemohla jsem si nevzpomenout, jak jsme měli prvního boxera, kterej miloval (ale nikdy nedostával) bábovky. U když máti vytáhla robota a odměřila suroviny, sedl si doprostřed kuchyně v uctivé vzdálenosti od linky a pozoroval cvrkot- jak se míchá těsto, jak ho lije do formy a dává do trouby. To mu pak k pečení zapla žárovku ve starý Mora troubě a on se přisunul na metr ke dvířkám a zbožně se díval prakticky celou dobu pečení bez hnutí. Pak chladla na stole a já doteď vidím ty dojemný vypouklý oči v úrovni desky stolu a ten smutek v nich, jak věděl, že zas nic nebude. Byl to božan. Jezdil na předním sedadle otakárkově žlutýho favorita a připoután vyvažoval zatáčky.
marieu to je ale krásná paralela :-) a když se peklo něco jiného, řekněme štrůdl, tak ho to tak nebralo?
andulka01 jenom ta bábovka. Ale nechtěla jsem tě přirovnávat ke psovi, notabene rase, kterou má spousta lidí zařazenou jako slintající obludu. Byl to fakt první boxer v rodině, od té doby je rodiče mají už 25 let. Všichni/ všechny, protože další u byly fenky, měly skvěou povahu a jsou báječný k dětem 
711990 Jak tě tak čtu, odvaha na panettone mě pomalu opouští ![]()
![]()
marieu To je vtipný. Hele přirovnání k boxerovi mě rozhodně nemůže urazit
I když to není rasa, kterou bych si vybrala, vím, že bývají boží.
andulka01 poslední off topic- u nás to taky byla jen souhra okolností- toho prvního chtěl jeho předchozí majitel nechat u máti, která je veterinářka, utratit. Udělali jsme s bráchou doma scénu a bylo to... howgh.
marieu tak to je super historka i fotka.![]()
marieu jezis![]()
notna neboj, uz sem to vymyslela!
Zacnu v den 1, rano v 7 krmenim kvasku a dale pokracuju dokrmovanim po 4h. Den 2 rano v 7 mam tudiz pripraveny rozkvas. Zadelam testo#1, to bude hotove v 7 vecer tentyz den(den 2). Z testa#1 zadelam testo#2, to necham 2 hodiny(do 9 vecer) kynout a mezitim poprekladam. V 9 vecer(porad den2) nahnacam do formicek a dam kynout. Den 3, rano v 9 sazim do rozpalene trouby a vytahuju dokonale kousky:D
Jitka77 Mrs. Bartolozzi. Skvělý album. Kurnik, sem chodí lidi s vytříbeným vkusem přes všechno až ke chlebu a panettone. ![]()
711990 Hustý, a k tomu krmení budeš vstávat i v noci?
Tohle je btw přesně ten důvod, proč nepeču ani chleba z kvásku, já jak jen čtu o pečení, co je roztahaný přes víc jak jedno odpoledne, tak se úplně otřásám hrůzou!! A to peču fakt ráda, asi nedostatek trpělivosti... nebo vytrvalosti... nebo od každýho trochu.
711990 Hustý
tak teď přesně vím, proč se do takových akcí nepouštět. Problém by nastal hned v den 1, zaspala bych, v sedm ráno jsem schopná si maximálně udělat kafe!
711990 Jako nevylepšilas to. naopak, už se i bojím
711990 mně máma jednou koupila takovou tu obří smaltovanou mísu, ale já ji neměla kde skladovat, tak ji má ona. No koukam, že si ji zas půjčím ![]()
andulka01 mám teda úplně nevhodnou paralelu, ale nemohla jsem si nevzpomenout, jak jsme měli prvního boxera, kterej miloval (ale nikdy nedostával) bábovky. U když máti vytáhla robota a odměřila suroviny, sedl si doprostřed kuchyně v uctivé vzdálenosti od linky a pozoroval cvrkot- jak se míchá těsto, jak ho lije do formy a dává do trouby. To mu pak k pečení zapla žárovku ve starý Mora troubě a on se přisunul na metr ke dvířkám a zbožně se díval prakticky celou dobu pečení bez hnutí. Pak chladla na stole a já doteď vidím ty dojemný vypouklý oči v úrovni desky stolu a ten smutek v nich, jak věděl, že zas nic nebude. Byl to božan. Jezdil na předním sedadle otakárkově žlutýho favorita a připoután vyvažoval zatáčky.
boxer
taky sme měli
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY