Ounz 711990 Na koblihách je opravdu něco uspokojujícího
Kdysi jsem byla na brigádě v pekárně a hrozně ráda jsem se - když byla chvilka - chodila dívat, jak se dělají. Ve veliké vaně plné oleje se pomalu posouvají řady koblih v drátěných ohrádkách (jedna ohrádka = jedna řada), v půlce se překlopí na druhou stranu, hezky se jim vyrýsuje proužek, pak vystoupají nahoru, trochu přitom okapají, nahoře do nich deset stříkaček vedle sebe naráz napere tu marmeládu a pak padají do ohrádky... tam je kamarádka sbírala, rovnala do přepravek a cukrovala. Když jsem teda na konci směny viděla její ruce, byla jsem vděčná za pletení vánoček, ale na koukání byla ta její mašina úžasná.
Jídlo a vaření
A chaota! Sakra, ten kvásek jsem nezadělala...ouvej, už hodinu to tu stojí...já nemám kmín...už to mělo být v ošatce...kdy jen to upeču...
No a co teprv to panettone! Zatim jsem vypocitala, ze od prvniho nakrmeni do vsazeni do trouby to je 50hodin. Jenze pokud nechci hnist o pulnoci, jeste musim zjistit kdy zacit![]()
Jitka77 to zni vylozene ze by se mi to libilo!
711990 Koukat by se ti určitě líbilo! Nechápu, že ještě někdo nevymyslel (když můžou být online přenosy z krmítek, ptačích hnízd a podobně) relaxační stream "koukej, jak to kyne" ![]()
Jitka77 no presne to me napadlo![]()
711990 Jitka77 já mám dojem, že jsem sestřih pekařských videí asi už i viděla, ale koblihostroj tam nebyl. Nicméně každý rok na Hrnčířských trzích v Berouně bývá stánek s mini koblížky. Bez náplně tedy, ale princip podobný- trychtýř s těstem, přímo z něj se tvarují a odpodávají malé koblížky, respektive donutky do nádržky s olejem, v půli cesty se obrátí a dosmaží, dostanete je do kornoutu s polevou nebo jen cukrem a skořicí... tam mi rozhodně nevadí vystát si frontu a vidět pár várek ve výrobě.
marieu Takhle mě dřív fascinovala pouliční výroba popcornu, zkraje devadesátek to byl velký hit (alespoň ve Zlíně pod kaštany).
Jitka77 tak to jsem nepotkala, ale dovedu si představit .
Teda ten eskovej chleba Ounz
To mi byl cert dluzen toto. To mnozstvi je na muj robot moc maly, takze to hak jen rozpatlaval po stenach. Takze sem to musela uhnist rucnim hnetacem a asi mi upadnou ruce! Celou dobu jsem mrucela nadavky
tak sem zvedava co z toho bude
marieu Ježíš ten koblihostroj
, to mívali v jižních krajinách. Děti to miluji, mě bere žlučník, jen to vidím.
711990 omlouvam se (a přiznávam, že dělam dva obvykle) a co máš za tobot, na ten muj je ledaco skoro moc
Ounz hele to je moje chyba, jednobochnikovy mnozstvi delam jen nehnetenou sumavu a jinak delam dvoudavku vinohradskyho, melo mi to dojit. Je to Bosch MaXiMum:) jak nazev napovida, je to obri misa a min nez 4 vejce nebo aspon trictvrte kila mouky nebere:D
continuity tohle ten můj žlučník ještě snese. Ale tatarák s topinkou a česnekem dávám poslední roky velmi obtížně i zalitý pivem, co mě míchá víc...
711990 taky mám momentálně ruce v mouce a prskám vzteky, páč jsem si zjevně v robotu přemíchala těsto, nebo co. Vůbec není pěkný, je tekutý a trhá se. Netuším, co od toho dál čekat ![]()
marieu :((( to je nejhorsi, kdyz se nedari! Ale pokud je to na chleba nebo jiny kynuty, jeste mu chvili dej. Na brioskovy testo hnetu klidne 20-30min v kuse.
711990 díky za tip, mně to z toho kenwoodu občas šplhá pryč. Jinak ale tohle hňácání po stěně se mi už taky stalo, někdy pomůže dát nejdřív vodu a kvas a pak až mouku..ale jestli máš nějakou maxi mísu, tak nevim :)
Ounz pritom jsem myslela, ze Kenwood je taky velkej....to poradi je urcite dulezity, aby se to pak dobre odlepovalo, ja to tam ted hazela nejak divne, protoze Tonda miluje, kdyz hnetam testo a trba na tom, ze bude sedet vedle na lince a koukat. Je to pak takovy dobrodruzny. A prosimte, kdyz delas dvojitou davku, rozkvasis 440g?
711990 jj na dvojitou man kvas z 220 g žitný a 220 g vody, většinou, někdy to ošidim a dam jen 400
no kenwood není malej, ale třeba vinohradskej dvojitá šplhá spolehlivě a vánočka taky ![]()
711990 chlebový těsto, žitný rozkvas a navíc celozrnná žitná kaše k navýšení hydratace, jenže žito se v robotu nesmí umlátit. A to se mi teď asi prvně povedlo. Takže jak má vysokou hydrataci, tak je to tekutý, lepí se a trhá při překládání. Myslím, že z toho bude leda tak chlebový lívanec ![]()
Ounz tak to opatrne u panettone, toho je fakt hodne. Mozna bych delsmala polovicni..
marieu aha:((( tak treba jeste prekvapi! To jsem vubec netusila, delam prevazne psenicny chleby a tam je to naopak:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY