continuity jo :))
Jídlo a vaření
Bowle Mně jak co a jak kde. Ale u těch základních druhů, který už mám za ty léta vychytaný, mi většinou víc chutnaj vlastní, u cizích radši ochutnávám druhy, který sama nepeču. Třeba většina cizího lineckýho pro mě má takovou trochu divnou pachuť, ani ne vyloženě nepříjemnou, ale jako že člověk po kousnutí čeká něco, a přijde něco jinýho (ale už jsem taky jedla u někoho linecký, který mi přišlo stejně dobrý. Ale třeba jsem se mohla utlouct po rohlíčkách, který pekla moje skorotchýně - ne že bych je vyměnila za ty svoje, ale byly natolik jiný, že to byla v podstatě jiná kategorie, takže moje chuťový buňky nesrovnávaly nesrovnatelný a prostě si to užívaly.
Bowle já naopak v podstatě jiné než naše nejím
Zcela neskromě si myslím, že peču dobrý cukroví, ale ráda ochutnám od druhých, pokud mi voní.
Evaeva Prosperina moje skorobabička dělá výborné cukroví. loni jsem se pokoušela o její plněné ořechové košíčky. no, když dva dělají totéž, není to totéž
já to cukroví celkem zvládám upéct, ale prostě tomu chybí to NĚCO.
Bowle Tak o vlastnoručně vyrobeném bych raději pomlčela....no mám jiné kvality.
Ale nejvíc mi chutná od maminky, pokud zvládne nárazové akce typu "vyzkouším něco nového", případně "ušetřím za máslo".
Ounz mám to prakticky stejně ![]()
Garfie tak jasne, ze "moje" znamena to od maminky
akorat, ze letos to maminka bojkotuje. Tak jsem ustoupila natlaku a slibila 3 druhy. Jako slabou chvilku jsem mela, slabou!
moora my pečeme společně, takže chuť je zásluhou maminky. Vyjma těch dvou druhů, které dělám sama. Sejdeme se u toho někdy všechny tři sestry, je to takový rodinný dýchánek.
moora Já peču, ale špatně
Letos se mi tady snaží vetřít Japonštinářka, jakože by chtěla letos péct a tak....pořád naznačuje, ale nedala jsem se a tvářím se nechápavě, leda bych se před ní ztrapnila!!
Garfie ja to hlavne hrozne nenavidim, jakoukoli praci u plotny, ale valeni testa je top. Slibila jsem vanilkovy rohlicky a dvoje pracny a vic ani tuk. Este perniky teda
Garfie ty si krutá! ![]()
Mha
To jsou darebáci!!! Ale myslím, že to je klasika, taky to tak máme doma....moje máti "vem to dětem, to milují" "cože? V životě to doma nejí!"-dosaď si asi tak deset různých potravin.
![]()
Si zober, že som sa musela s dcérou v batoľacom veku po mesačnom pobyte v nemocnici, čo bola na hadičkách na pár dní na konci vystriedať s mamou, pretože sme ju museli rozjesť, aby ju prepustili....a to jedla TO ISTÉ....ale od babičky áno a odo mňa nie ![]()
Cukroví mojí maminky je super, dcera se vždycky smála, že na školní besídce bylo první sežraný :-). Ale je to klasika, Jihočeský máslo, spousta dobrých ořechů, nešetřit rumem, nejlepší čokoláda ...:-). Prostě nemá cenu to šidit. Já to teda nemůžu, dcera s manželem o to moc nestojí, tak doma nepeču. Ale nazdobit to teda umím a praktikuju to na návštěvách :-).
Zní to moc dobře, mohla bys mi prosím pak poslat fotku třeba těsta nebo toho baciloveho knedlíčku:)?
Do statistik: peču cukroví, které mé části rodiny chutná, dokonce můj bratr od mojí maminky dostává před vánoci krabičku linecké ho, protože tenhle druh umí jen ona. Maminka je liška podšitá, peču jí cukroví už tolik let a tohle jsem se dozvěděla až teď. Tchyni mé cukroví nechutná, prý málo sladim, ale já dám přednost tomu, aby byly cítit ořechy nebo i hořkost čokolády.
Děti... Můj syn vzdycky vzpomíná na nejlepší snídani,... když ležel v nemocnici. Suchá bulka a Rama v plastu. Dělají nám to naschval.
Mha maminka![]()
notna Jsou tam i další vychytávky, různé foccacie a tak. Dokud nenapíše něco Ounz, o lepší kuchařce nevím ![]()
Bowle Mně většinou na tom "cizím" cukroví vadí, že je všechno obalené v cukru. My obalujeme jen jemně rohlíčky. (Mandlové!)
Cizí si dám ráda perníčky, ty nepečeme, a vosí hnízda, která mi chutnají, ale ne až tolik, abych se s tím chtěla piplat ![]()
Aranel obalované cukroví (pracny, rohlíčky) vůbec nemůžu jíst. resp. nemůžu je jíst rukama, nesnesu když mám od čehokoliv umazané ruce. potřebovala bych na to příbor ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY