Tak, tak....vnúčence nás pomstia!!!
Jídlo a vaření
Pripalila jsem plech placicek na islsky dortiky. Tak jsem je dala stranou a uz jsou skoro snedeny, manzel si liboval, ze nejsou sladky. No nejsou, jsou spis hořky. Pry super. Jakto, ze chlapum chutna prave to pripaleny? Vim aspon o trech, co to tak maji.
Objevila jsem doma krabičku s několika perníčky z loňska
Kdybych na nápisu PF 2020 sloupla tu poslední nulu, tak bych je třeba mohla použít ![]()
brrr Ehm... já vyndala (a vyhodila) z mrazáku plnou krabku cukroví včera.
brrr já vyhazovala plechovou krabici perníčku před několika týdny, při předvánočním úklidu špajzu ![]()
euridike zazvorky (cca 2,5 plechu)
110 g zmekleho masla
100 g trtin. cukru
2 lzice medu
1 bilek
1/2 lzicky vanilk. extraktu
170 g hl. mouky
lzicka jedle sody
spetka soli
lzicka skorice
lzice (i vic) ml. zazvoru
cukr na obaleni (v puvodnim receptu se obaluji jeste pred pecenim)
Na 180 cca 8 min, jen dozlatova, jinak budou krupat;)
Ja mam rada cukrovi to cizi...to jen kdybyste nevedeli,co s volnym casem...:-D
Tu sa vypeka! Ja ako vždy nemám napečené ešte nič. Ale dnes isla prvá várka trubiciek, zajtra druhá a v sobotu s kamarátkami kokosky pri víne, bez detí, vrátane noci! Ja sa tak tesim ![]()
(Negatívny test mám :)
řešíte při pečení značku mouky?
Moc Ti děkuju! ![]()
Taky máte při vánočním pečení formicku, kterou nikdy nepouzijete? Ale taky ji nevyhodite, protože patří k vánocům? Moje tchyně má jezevce. My máme obscenniho pana, on je to myslivec, ale pochopte, pubertaci mají rozostřené vidění.

Mha odkoupim! ![]()
@ounz Tudle! Rodinná památka! Nezapomenutelné hodiny zábavy!
A taky s ní teda nejde nic upect, zkoušela jsem linecké i perníčky, nejlíp šly parmezanove sušenky, ale ta... puška? se pripaluje.
Mha lepší připálená, nez ulomená
taky mám takový formičky - po babi na pracny, třeba zajíc, moc hezkej, ale vždycky se mu ulomí ucho, mam pak plešatý zajíce..to chceš :)
Mha ta PUSKA je bozi![]()
Mha Je dobrej, skoda ze neni foto jezevce;-). Nam nektere formicky vyrabel tata, mame treba stiku nebo dzbanek na pivo:-D:-D
Karja Jezevce jsem viděla jen jednou, asi je v utajení. Ale moje maminka mívala mouchu masařku. Prý to původně byla včela, ale moc se remeslnikovi nepovedla (Asi jako ten myslivec)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY