moora Venouš šla po těch traslavejch kouscích. Kdyby to nebylo tak slaný, i bych ji dala víc, dostala mikrokousek.
Jídlo a vaření
Mha ja dnes založila na kaldoun. ![]()
A budou i domácí nudle?
já dneska první pokus o indický maslovy kuře a placky naan. Dost se to povedlo![]()
Používáš na naan nějakou speciální mouku? Já dělám z pšeničné. Jinak kuře vypadá moc dobře... ![]()
Ja po dlouhe dobe kleftiko,to je priprava .Ted se bude hodinu pect,ale moc se tesim.![]()

Vilemina tyjo!
Mha obyčejnou psenicnou. Dělala jsem ho poprvé a mělo to úspěch![]()
Já letos nechtěla péct cukroví vůbec, že jen koupím 2 kila cukroví z dobrého zdroje. Ale je na mě tlak, abych upekla vanilkové rohlíčky a linecké /to mě baví zdobit, z 1 těsta vytvořím iluzi minimálně 5 druhů/, tak asi příští víkend.
Ale musím !! připravit vosí hnízda, proto prosím o nějaký prověřený recept. Aby těsto nepraskalo, dobře se vyklepávalo z formičky - ALE aby v něm nebylo syrové vejce. Ani ne tak kvůli salmonele, ale nějak mi je ta představa tepelně neupraveného okoralého vajíčka nepříjemná. Děkuji.
Dadoo myslím zmiňovala, že vosí hnízda s úspěchem dělá??!
Dělám taky bez vajec, radši. Mleté piškoty, mouckovy cukr, kakao, pak po částech přidávat vždy trochu másla, trochu rumu, dokud z toho není ta správná plastelína. Rum lépe opravdový, je to znát![]()
Mha tak nakonec byl ten vývar tak strašné dobrý, že jsem se na jísku vykašlala. Já tam nudle nedávám ale játrové knedlíčky a oboje už se mi zdá příliš.
A k tomu jehněčí výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem. Jestli mi zbyde zítra k obědu, tak to vyfotím.
Fiction já jsem je dělala podle Kluci v akci
FictionTaky jsem si říkala, že letos na pečení kašlu. V práci jsem víc než jindy a víkendy ještě výpomoc u kamarádky na kovidovém oddělení. Nakonec mám 9 druhů
, vaječňák i sirup do svařáku. Už jsem teda pečení ukončila a jediné budou před svátky vánočky. Vždycky si u toho teda nadávám, že poslední Vánoce, kdy peču. Jenže já to to mám taky ráda, každej den ke kávě![]()
, tak to dělám hlavně kvůli sobě.![]()
Ja jsem vcera probrala alkoholove zasoby a udelala vajecnak inspirovanej Zufankovym navodem/Florentynou. Z Jacka Danielse, Grand Marnieru a Armenskyho konaku. Myslim ze to bude dobry.
Vilemina Podle jakeho receptu delas to maslove kure? Ja ho uz dvakrat po sobe mela takove no, takove nemaslove, proste ta omacka nemela vubec dobrou konzistenci, takova napulsrazena nejemna:-(. Jinak to jidlo miluju!
Vyhecovaly ste mě, peču marokánky a v lednici odpočívá těsto na rohlíčky dle moora (dotaz, ony jsou bez vejce?)
Karja hele, z nějakýho obskurniho webu Pro ženy, maslove kuře krok za krokem. Byl to první pokus a docela vyšel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY