711990 To vypadá zajímavě. Já dávám 0,5l vodky a 0, 25 l rumu. No, rumu občas ještě přidám.
Jídlo a vaření
Ounz ano, bez vejce
brrr on prave doporucuje bourbon, rum a konak. My rum nemeli, tak jsem dala grand marnier, je to trosku pomerancove. Jen teda je to zatim dost silny, pry se to musi 3 tydny odlezet a bude to bajecny:)
711990 Jako upřímně, já když uvažovala o výrobě, taky byl ten grand marnier na prvním místě v náhradách, mě tam ta lehce pomerančová příchuť vysloveně láká! :-) Ale dělat ho nebudu, tak jen pak dej vědět. Možná dorazím na návštěvu! ![]()
Garfieja uz prubezne ochutnavam a teda je to bozi! Mozna bych to vic prisladila, ale presne, ten Grand marnier tam sedne! Stav se, od 24.uz nejsme v karantene![]()
711990 No ale aby na mě zbylo!!! Tři týdny uležet s denní ochutnávkou....![]()
moora díky:)
711990 Klidně půjdu příště do experimentu, stejně to poslední roky moc nepiju.
Garfie hele, uz zvazuju ze jeste pridelam
toho Jacka zbylo este na dve pullitrovky!
Tady se ještě vaří nebo už pije?
711990 To je super, že jsi toho Žufánka zkusila :-).
999 jako puvodne jsem chtela jet do Makra pro ty ingredience co doporucuje primo on, ale karantena. Tak jsme to poskladali z domacich zasob:) jsem fakt zvedava, jak se odlezi. Protoze jestli to vyjde, stane se z toho rozhodne muj oblibeny vanocni napoj:)
711990 Já myslím, že to klapne
.
999 se přesunu sem, ať někdo nehemzá, jsem googlila nic zásadního jsem zatím nenašla
https://www.zkvaseno.cz/kimcchi
tohle asi znáš, moc se tam vykecávají (a ještě tak žoviálně, jsem na to trochu alergická), ale základ je popsanej, plus já to fakt delám podle tý maangchi-ten odkaz tam je taky na ni, on tomu asi rozumí líp :) Nicméně jsem ty jejich články kdysi četla, teorie se hodí. No jod v doli mi neutkvěl. Jediný co, jestli oni korejci tu sůl vůbec jodujou? Našla jsem totiž na heurece korejskou sůl na kimčchi ta podle popisu je mořská, bez jodu.
999 a jinak zelenina/kašička asi neva, tam jde o to aby to chutnalo tobě, já postupně testuju různý množství česneku a zázvoru a přitvrzuju s gochukaru :)
Ounz Díky, tyhle stránky znám, studovala jsem je, když jsem dala tátovi kvasící hrnec :-). Kvašení je taková zábavná alchymie, tak uvidím, jak ten dnešní pokus dopadne.
999 držím palce :)
Ounz Díky :-).
Ounz máš nějaký osvědčený recept na marokanky? Já je mám moc ráda, ale nikdy se mi nepovedly jako z cukrárny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY