My máme super dlouhou lžíci!
...dost mě láká to vyzkoušet![]()
Nejsi sama![]()
Prosim řekněte mi, jde ten Cuketkův chleba bez hnětení udělat i ze žitný mouky? Nebo aspoň částečně? Třba 60:40? Nebo ještě míň tý žitný? Nevadí pak to pomalý kynutí?
Ten kvasnicovej? Nebo kváskovej? Kvasnicovej nevím, kváskovej jsem zkoušela víc žitný a míň pšeničný a nebylo to ono..ale jako jíst se rozhodně dal. Tam jde o to, že každá mouka má jiný vlastnosti, a teda víc žitnej se určitě bude pomaleji a míň zvedat.
ČT2 14.40 S gurmánem na cestách Haiti.
Mám čtvrt hlávky zelí a nic mě nenapadá, nějaký tipy?
coleslaw:-)
Děkuju, ale zrovna ten neumím ![]()
Já vyrobila hrnec Žluťáskova květákového karí, manžel nadšen, děti neremcaly, starší si i přidalo! Ale co teď se skoro celou plechovkou kokosového mléka?![]()
Děkuju :)
kokosovou mléčnou rýži ![]()
Rýži jsme dojedli k tomu karí:-/ Ale ono mléko to snad chvíli v ledničce vydrží.
Tak já jsem nakonec volně inspirována udělala taky 'žluťáskovo kari' akorát s tím zelím a teda je to moc dobrý! Už se těšim, až koupim květák a hrášek a udělám origoš..
Prosim řekněte mi, jde ten Cuketkův chleba bez hnětení udělat i ze žitný mouky? Nebo aspoň částečně? Třba 60:40? Nebo ještě míň tý žitný? Nevadí pak to pomalý kynutí?
Ja ho delam od zacatku pul na pul z zitny a psenicny a je vybornej ![]()
hm, ja vyrobila hrnec dynoveho rizota. manzel nadsen, deti remcaly, starsi alespon dojedlo, co melo na taliri a mladsi jsem z toho musela vyndavat tu dyni
. na dalsi pokusy uz tento kvartal nemam odvahu.
Jo, tohle je standartní situace, jen víc pitvá ta starší. Proto jsem měla potřebu ten kulinářský úspěch zveřejnit, že to byla výjimečná událost. Karí jsme dojídali ještě k večeři, pozor, s tortillami. Tato fusion měla největší úspěch![]()

Manžel udil a obaloval..
hrasek u nas diskvalifikuje jakekoliv jidlo jeste na papire.
vcera byl kvetak, ale obalovany a peceny v troube. jeste mi prosly placicky. nechci drazdit hada bosou nohou nejakym divnojidlem, dyni moc neji v jakekoliv podobe, tak zkousim, co by mozna proslo.
(ale jsem se s tim blbym rizotem cintala, pulhodiny jsem to michala, hezky pomalu prilevala vyvar a vino. muz pak rekl, ze kdyz myslel rizoto, myslel jidlo z ryze. pry jsem mohla udelat i cinskou ryzi.)
delala jsem tazeny strdl makovy s povidlama a blumama a jabkovy s orechy a fikama (to byl zbytek od vanoc). tak ten si daly.
Ehm, já to vlastně nenapsala, hrášek tam nebyl, to by byl teprve pitaval!![]()
O dýňovém rizotu jsem tu už mnohokrát četla a vždy ho ze zdravotních a bezpečnostních důvodů zavrhla - mám jen jedny nervy!
Dýně u nás celkem funguje v polévce a vítězí pečená (hokkaidó) - o tu se i perou. Květák nevadí, i když nejlepší je stejně syrový.
hm, tak premyslim, o ktere jidlo by se moje nezerky mohly poprat. obludy se neperou ani o palacinky, a to delam pro ctyri lidi tak 8-9 tenkych. hm, vlastne si muz stezoval, ze kdyz je o vikendu na chalupe zahnal do pelechu bez vecere (protoze proste v tom zmatku zapomel), tak druhy den na bezkach kazda spraskala v hospode jednu dospelackou porci (patrne v hruze, ze vecer opet budou hlady, kdyz ted hlida tatinek) a jemu zbyl jeden knedlik bramborovy a jeden houskovy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.