Z pekárny jsem tahala pěřový polštářek, až moc měkký, lepil se hodně k pekárně. Možná jsem to násilím roztáhla moc? Vnitřek měkký byl, ale dobře opevněný. Zkusím to vychytat.
Jídlo a vaření
Dnes brčálkovka!

(krémová z čerstvého špenátu)
Na másle zpěnit cibuli a česnek, osolit (cibule tak rychleji změkne). Zasypat hladkou moukou, promíchat a zalít studeným mlékem. Provařit- pozor je nutné stále míchat, přichytává se. Přidat opláchnutý čerstvý špenát, chviličku povařit, odstavit a rozmixovat.
Tak možná péct kratší dobu? Já ji mívám trochu světlejší![]()
ja se tak zeptam, tohle to ti opravdu staci k obedu? ja bych umrela do vecera hlady.
neda se nic delat polevkova dieta pro mne neni, asi umru oplacana ![]()
Je to půl litru, to není zas tak málo ![]()
(zbytek dne už nejím, jen večer půlku pomela:)
K obědu jen polívku a až do večera už jen půlku pomela?? Pomoc! Já mám pomeranč až dva ještě po večeři v půl desáté ![]()
Já jsem uhlavní fanda tvých polévek, ale tahle mi tedy přijde dost jalová. Rybník v břiše.
Tak vy jste v trochu jiný životní etapě!![]()
Máslo a mlíko a mouka udělaly krásnou krémovou konzistenci, mě teda uspokojila![]()
Není tam ani kapka rybniční vody, fakt!![]()
A máte hlad nebo jste si už zvykla? Já mám právě večer největší hlad a chutě, i když přes den jím.
Zvykla. Je to fakt v hlavě. Hlava ví, že už nic nebude a tělo si nežádá. Jsem teď mnohem spokojenější, než dřív, kdy jsem řešila jestli a kolik...a pak měla ty blbý pocity...asi to znáte.
Neříkám, že to mám na furt a taky to nikomu nenutím, ale zrovna teď mi to funguje, tak se toho držím![]()
Já u jídla potřebuju kousat. Mám moc ráda krémové polévky, ale buď část nechávám nerozmixovanou, nebo si do nich musím ještě něco přihodit. Ani třeba ze samotného jogurtu k svačině nemám pocit sytosti, musím v něm mít nasypané aspoň nějaké ovoce, ať už čerstvé nebo sušené, müssli, přikusovat housku nebo si do něj sypat piškotky :)
Mám nějakou divnou hlavu, vzpouzí se. A zapomíná :D
Normálně bych si do ní asi přihodila sýr na kostičky, to je pravda ![]()
Ale vyjížděla jsem ráno v šest z chalupy a nějak to neošéfovala :-)
To chce čas, moje se na začátku taky vzpouzela ![]()
To já taky. Jogurt ještě dobrý, ale všelijaké ty koktejly a smooties, co teď frčí, z těch je mi leda těžko.
Mně smoothie chutnaj (ovocné teda, ty divné kombinace ovoce a zeleniny mě nějak nenadchávají, to si radši dám zeleninovou polévku a pak jablko), ale spíš jako mlska. Že bych si k svačině koupila tři deci ovocné šťávy a měla pocit, že mě to zasytí do večeře, tak to ani náhodou.
Tak teď jste narazila na téma o kterém jsem přemýšlela včera a díky za připomenutí.
Všude v inzerci, všechny teleshopy, všechny firmy nabízejí minimixéry na ovoce a zeleninu, smoothiovače a další kravinky na rozmixování ovoce. Já myslela, že tohle je už dávno překonané - že tím rozmixováním za A/ toho ovoce a tedy cukrů do sebe dostanu podstatně víc než bych měla B/ tím, že to nebudu kousat a zažívat, jen to vypiju, tím přece ochudím tělo o podstatnou část procesu trávení, ne?
Jako mě šťávy a smoothies chutnají, ale mám je jednou za čas a rozhodně bych kvůli tomu nekupovala speciální mixér. Daleko častěji si nakrájím talíř zeleniny nebo ovoce, u toho pití mi chybí textury.
Já u jídla potřebuju kousat. Mám moc ráda krémové polévky, ale buď část nechávám nerozmixovanou, nebo si do nich musím ještě něco přihodit. Ani třeba ze samotného jogurtu k svačině nemám pocit sytosti, musím v něm mít nasypané aspoň nějaké ovoce, ať už čerstvé nebo sušené, müssli, přikusovat housku nebo si do něj sypat piškotky :)
Mám to stejně. Do ranního jogurtu ráno přihazuju aspoň pár oříšků. A třeba ze samotného ovoce (kromě banánu) mám jen větší hlad (nejhorší je to s jablkem), tam pomáhá kousek nebo plátek sýra.![]()
Myslím, že to není tak zázračná strava, jak nám to prezentují.
Jednak toho do sebe opravdu můžu dostat zbytečně moc najednou - což může vadit nejen kvůli tomu cukru. Ale třeba i u zeleniny, že takové množství najednou tělo prostě nezvladne zpracovat. Takže to v lepším případě tělem jen projde, v extrémním množství by to asi mohlo i nějaké orgány příliš zajížit.
Jednak tím šmelcováním může být ztracena velká část vitamínu C (oxidace). Kdysi o tom psala na mp Grossularia.
My máme odšťavňovač, vždycky dlouho zahálí a pak mne to zas na chvíli popadne. Baví mne do něj cpát kde co, samozřejmě ovoce, ale i zeleninu, petržel, červenou řepu, zelí. Chutná nám to, ale jídelníček bych na tom nestavěla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY