Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 22:08
Reakce na Sweet Potato:

Jéje, škoda žes nenapsala dřív, pozvala bych se na oběd My jsme měli luštěninový víkend, hrachovou polévku a fazole s rajčatovocelerovou omáčkou.

Jinak to kokosové mléko v ledničce chvilku vydrží, ale fakt jen chviličku, tak dva tři dny možná. Jestli nemáš plán, co s ním takhle rychle, tak nejlepší je zamrazit ho v tvořítkách na led. Pak máš malé porcičky k použití kdykoliv, házím je pak rovnou do uvařeného horkého jídla ještě v hrnci a povolí rychlostí blesku, stačí jen trochu společně prohřát. Jestli ho chceš nechat jen v té lednici, tak doporučuju přelít do nějaké plastové mističky s víčkem, v té otevřené plechovce to natáhne všechny pachy lednice a je hnusné (Ale já jsem teda na lednicové pachy trochu přecitlivělá, vadí mi i máslo, když je nechané v lednici jen v papíře. Zavírám ho taky do mističky.)

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 22:13
Reakce na continuity:

hm tak mě zas berou čerti, když část strávníků vyžaduje rizoto s hráškem a s eidamem, no to jak dělají ve školní jídelně! tady vyloženě hážu risotto... a parmazán prej je hnusnej:/

z dýně leda polívku krémovou a květák když už musí být tak smaženej, samozřejmě s tatarkou

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 22:15
Reakce na žluťásek:

Super tip, děkuju! A naše mild dětská verze by ti asi nechutnala.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 22:21
Reakce na Ounz:

Ten kvasnicovej? Nebo kváskovej? Kvasnicovej nevím, kváskovej jsem zkoušela víc žitný a míň pšeničný a nebylo to ono..ale jako jíst se rozhodně dal. Tam jde o to, že každá mouka má jiný vlastnosti, a teda víc žitnej se určitě bude pomaleji a míň zvedat.

No právě ten kvasnicovej.Zkusím ho, určitě se sní tak jako tak 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 22:23
Reakce na Dadoo:

pane jo, to vypadá zajímavě, co to je?

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 22:26
Reakce na Sweet Potato:

Já poslední dobou taky dělám nepálivé, jen tam sypu hodně kurkumy a římského kmínu, aby to mělo nějakou chuť. Občas přidám lžíci rajského protlaku, když mám nějaký načatý. Ale hrášku tam teda potřebuju požehnaně :-)

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 23:42
Reakce na ice:

Špeky. Manžel nakládá a pak udí. Nakonec obaluje. V paprice, pepři a česneku.

Já sním tak jeden plátek, nechám si ho rozpustit na jazyku. Zbytek se rozdává ;-)

Offline Kokoska
35196 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 00:49
Reakce na ice:

Asi s křížkem po funuse - dávám do kvasnicového Cuketkova chleba 2 díly pšeničné chlebové a 1 díl tmavé žitné a je to daleko lepší než jen z pšeničné. Kyne to dobře.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 08:27
Reakce na Dadoo:

ajó už to vidím, já na to koukala na mobilu a řikala jsem si, co to je za obdélníky, na větším display to poznávám. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 08:28
Reakce na Kokoska:

Vůbec to není s křížkem po funuse, děkujuza informaci, udělám taky tak, mohl by mít ještě o chlup větší úspěch 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 09:54
Reakce na Kokoska:

Tyjo já na kvasnicovej nekoukala tak ani jevim, že má recept jen z pšeničný kouky, ten s kváskem je mixkej totiž..

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 10:05
Reakce na ice:

Do kvasnicového od Cuketky dávám ještě trochu octa - chytne to pak šmak kváskového chleba.

Offline Kokoska
35196 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 11:27
Reakce na ice:

A přidávám kmín, čerstvě tlučený. Teda částečně tlučený, nemám trpělivost to rozdrtit na prach.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 12:32
Reakce na continuity:

Ja takhle jednou s dcerou nekde byla, kdyz jsem se pozde vratila, tak zmatky-  honem vykoupat a dat spat. Az kdyz usnula, jsem zjistila, ze kasi jsem uvarila ale dceri nedala.     

Nastesti jeste byla kojena, takze v noci to dohnala.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 12:33

Prisla jsem se poradit, co s cervenou repou - na polevku nemam chut, tak po inspiraci udelam rizoto.

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 17:08
Reakce na Candance:

Teď jsem měla úplně skvělou pomazánku, v cefé Vanille na Míráku. Chleba z quinoi, pomazánka z čerstvé řepy, žervé a vlašských ořechů, koření neodhadnu, ale celé to bylo lhodné, šťavnaté. Mňam

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 17:11

A protože jsem sama doma, tak zase zeleninové vaření. Mrkvová polévka s bryndzovými nočky. Jako musím se pochválit, nočky jsou jak obláčky. Furt to chodím užírat :-)
Je to nefotogenické, o to víc žravé.

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 24. ledna 2017 11:49
Reakce na Jehelníček:

První pokus o focacciu nedopadl úplně uspokojivě. Výsledek byl poněkud tužší, ani krájet to málem nešlo. Navíc se mi utrhl a ruka s hrubozrnnou solí (to mně často). Ale kamarádi na návštěvě to chválili, že je to zajímavé a dietní. HM.

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 24. ledna 2017 11:54
Reakce na Sweet Potato:

ja nevim jake to ma byt spravne, ale ty focaccie, co jsem kupovala v tech vselijakych remeselnych pekarnach byly prave hodne tvrde.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 24. ledna 2017 12:10
Reakce na Sweet Potato:

Dietní? 

U nás spíš naopak teda, olejem nešetřím, ani na podmazání a potření. 

Z pekárny mi vypadne těsto hodně nakynuté a pružné tak, že mi ani nejde roztáhnout ta plechu, furt se chce vracet do původního tvaru, mrcha.

A po upečení je měkká, asi jako veka

To mě teda mrzí, že se nedostavilo nadšení! Já v neděli zas na přání pekla, s mega olivama :-)