Garfie pritom v Kolumbii maji skvele syry a krome bezne konzumace je cpou do vseho. Treba to davaji k takovemu ovocnemu necemu, co je jak hodne tuha marmelada - kostka syra a kostka toho sladkeho dohromady chutna moc dobre. Dokoce i do kakaa to rozpoustej, ale to mi nechutnalo a blbe se to ji, jak se to tahne. Ale takovy pan de queso, koule nebo zavitky z kukuricne nebo tapiokove mouky a strouhaneho syra, to byla dobrota.
Jídlo a vaření
Kokoska do kakaa bych sýr nerozpoustela, ale táhnoucí se sýr v česnečce ![]()
Kokoska To zní super, to jsem vůbec nevěděla, musím se jí na to příležitostně zeptat.
Garfie a jeste pan de yuca, mnam! Taam syr neni, ale je to skvely. Ono vubec vsechno jidlo je tam vyborny a porce jak pro drevorubce ![]()
continuity jo, to je lepsi kombinace. Ale ta tahnouci se hmota me stejne rozciluje.
Kokoska s marmeládou se jí i finský leipäjuusto. Já jsem se tím pořád cpala na erasmu a kolikrát na něj dostanu hroznou chuť. Bohužel jsem ten sýr tady nikde nepotkala.
JankaM je výbornej, viď? Měla jsem ho ve středu. V práci den nahouby, tak jsem si šla zlepšit náladu..
Kokoska Ta kostka marmelády v našich podmínkách bývá dýňová, z Kapverd ji znám papájovou, mňam.
K těm sýrům.

Môžem jedine odporučiť, či raňajky, rýchly obed alebo večera. Základ je baby špenát, cibuľka, dve vajcia, rajčiny, paprika, tortila. Jednoducho čo máte doma, kombinácií je veľa.
Další polívková série. ![]()

Pinot Noir prosím pěkně, zajímal by mě recept na tu čočkovou se zelím.. Děkuju předem.
Pinot Noir Chci k tobě chodit na polévky![]()
tina usmaženou cibuli trochu zapráším hladkou moukou, aby vznikla jíška, může být i tmavší, pak do toho vyklopím uvařenou čočku, přidám jemně strouhanou kořenovou zeleninu a přiliju vývar, tak aby hustota byla tak akorát a přidám hrst vymačkaného a na krátko nakrájeného kysaného zelí. Krátce povařím. Sůl, pepř, česnek samozřejmě. Opečené plátky klobásy jsou nepovinný bonus. ![]()
Měla jsem čočku na páře v plechovce tentokrát, takže úplná rychlovka.
Pinot Noir polevky vypadaji skvele. Musim rozsirit repertoar.
jinak ja ted mela moc dobrou polevku z jablka. Urcite v ni byl i celer a slehacka, proste takovy krem. Ta kombinace by me nenapadla.
Gatita No to je zajímavé.
Pinot Noir V té z pečené zeleniny máš řepu? Nebo jaký je to asi tak poměr jaké které zeleniny....?
Karja jo, řepu, ne moc, ale zdá se, že na velikosti jejího podílu nezáleží a výsledek je vždycky fialovej. ![]()
Tady byly batáty, dýně, mrkev, petržel, cibule, fenykl a ta řepa. Všeho tak stejné množství. Nic zeleného, aby to rozmixované nechytlo nějakou nehezkou barvu.
2x
Gatita já jsem dělala mrkvovou polévku s karamelizovanými plátky jablek a to bylo taky výborné. A do fenyklové nakonec najemno nastrouhám syrové jablko, od objevu této přísady dělám fenyklovou často, je to super.
Recept tu:
https://www.toprecepty.cz/recept/18756-fenyklova-polevka-z-avignonu/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my