Evaeva tady taky ne, ale mně nevadí vařit pro sebe
. Kecám, pro sebe vařím nejradši! ![]()
Jídlo a vaření
Pinot Noir mě vařit pro sebe úplně nebaví, jen výjimečně, když jsem sama doma, tak si udělám něco, co nikdo nejí. V běžném provozu mně vaření moc nebaví celkově (ta nutnost), tak aspoň chci, ať to jí 3/4 domácnosti:) Ale ono to přijde, nebojím se.
Pinot Noir ty mas vsetko vzdy tak pekne nastajlovane. A urcite aj chutné.
Evaeva tak jídlo, které by bylo pro 3/4 rodiny bohužel neexistuje, protože špagety s kečupem já jíst odmítám. ![]()
Pinot Noir no to je jasný, u nás to až taková bída právě není. Ale o to je ta volba jídla složitější. Já bych teda špagety s pestem nebo něčím klidně každý den jedla...![]()
Evaeva já uvařím těstoviny, sobě tam dám pesto, sušená rajčata, česnek,sezam, parmazán a deti si na to dají olivác a syr, ale denne fakt ne.
Ver ve světle zítřky: Teď mladší najela na hemenex a dělá ho i segre, které je to úplně jedno, takže já můžu jíst, co chci.
continuity já bych těstoviny každý den mohla, ale není to úplně základ racionální stravy
Děti je jedí taky jen se sýrem. Ono se to zlepšuje, teda se starším, ale on je hrozná konzerva (po kom asi
), takže nová jídla zařazuje pomalu, aktuální novinka je domácí pizza.
Evaeva Mně minulý týden zvyky dvě tortilly tak jsem do toho udělala pro nás dospělé takovou čočkovou náplň. Cibulka, mrkev, červená čočka, zbytek nějaké rajčatové arabia omáčky, trochu protlaku...a děti nám to snedly s houskou:-D. Bych netipovala dopredu, že to budou jíst!
Karja starší by to ani nechutnal, takže by ani nezjistil, jestli je to dobrý
ale je pravda, že teď občas překvapí, až půjde do školy už asi bude jíst lecos.
Dnes jsem byla na kurzu středomořské kuchyně a dělaly jsme gluten-free Kabocha Gnocchi (kabocha je druh dýně, ale myslím, že hokkaido by posloužila úplně stejně) a halloumi salát s prosciuttem a datlemi, super to bylo! A taky borůvkové muffiny z ricotty, hotová česká tvarohová buchta!

Pinot Noir To vypadá hodně jedle!!! Dala bych si s radostí.
Garfie já tvoje výsledky z kurzu taky. ![]()
Chodíte někdo na Míša dort do Crosscafe? Z čeho to dělají? Klasický tvaroh s máslem to asi nebude. Mascarpone? Šlehačka?
Nevim, jakej je dort z crosscafe, ale my ted každý týden pečeme holek oblíbený dort.
Je to slabý piškot z jednoho vajíčka, na to čokoládový puding, pak piškoty běžné, pak trochu přislazený tvaroh smíchaný s jogurtem, navrch nějaký obrázek podle šablony z kakaa:-D. Je to uplně geniální, protože všechno můžou dělat se mnou a spolu dohromady aniž bych se zvencla a ty obrázky je hrozně baví a navíc to není žádná sladká tučná bomba. A jako zrovna na dorty jsou vybíravé, minulý týden klobly jednou do pařížského dortu.
Garfie jsem teda strašně přežraná, ale vypadá to moc jedle. Halloum miluji od jedné dovolené na Kypru.
JankaM mají to na webu, krém z tvarohu a čerstvého sýra se smetanou
Karja tvoje vaření/pečení nemá chybu ![]()
Poradily byste mi, co udělat z falešné svíčkové? Mám jí tu pro nás dost velký kus, bude to určitě na dvě jídla, to jedno bude svíčková, ale co z té druhé poloviny? Potřebovala bych něco, co s námi bude jíst i dvouleté batole, takže měkké masíčko, medium rare steak úplně neocení ![]()
continuity No představ si, že na tom kurzu jsem byla jediná, kdo ho znal, sestava-Japonky, Američanka, Kolumbijka.
Bylo to jednoduchý, v podstatě opečeš v troubě na plátky halloumi, zasypaný rozkrájenýma datlema a česnekem+pepř a pak smícháš ze salátem a dochutíš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my