continuity Pri tom pomalym vareni se to tolik nenici, v tom hrnci je teplota pod bodem varu.
Jídlo a vaření
Vari jo presne kvuli tomu se ptam, diky!
continuity no pak je to zeli ale tvrdy krupavy, jo? to ma byt? ja tim ze se to u nas nevarilo a v hromadnem stravovani to pro me je nepozivatelny, nevim ani jak ma chutnat:-)
viktorka_od splavu Nevim, jestli mas FB, ale ja dost inspirace cerpam ve skupinach Loudave vareni a Multifunkcni a pomaly hrnec.
viktorka_od splavu kysané zelí ale není tvrdé a křupavé. Souhlasím s continuity - zelí překrájím, nasypu do hrnce a přivedu k varu, pak stačí pár minut, než nachystám talíře a nakrájím knedlík.
viktorka_od splavu Dělám podle Kuchařky pro dceru, zatím jsem lepší nejedla.
Allysa dekuju
viktorka_od splavu tak uz jsou ty tvrde molekuly narušené tím kvasením a následným pobytem v kyselem prostředí.
Právě ta jídelní varianta, kdy se jídlo hodiny válí v teplotě padesát stupňů mi přijde nepoživatelná.
viktorka_od splavu taky podle kucharky pro dceru a byl skvelej. Jen teda zakys.smetany jsem dala.pulku a into mi prislo hodne. A maso jsem opejkala rovnou na cibuli:)
viktorka_od splavu jako přílohu nejraději knedlík, se zaťatýma zubama těstoviny.
Segedín vařím se zelím celou dobu, my ho rádi měkký. ![]()
Slepici na paprice z uvarene slepice delala babicka a mne to strasne nechutnalo, to maso bylo takove divne, asi uvarene az moc, nevim. O moc vic mi chutna z kureciho, kdyz se syrove kousky poradne orestujou na cibulce.
Kokoska Já si myslím, že to byla třeba i dost stará slepice. Teď bych řekla že ty slepice z řeznictví jsou jen o něco starší kuře:-D, ale neruzim tomu. Jeden můj kamarád ale dělá v masném průmyslu manažera, já se ho zeptam, on ví jak je které zvíře co prodávají staré.
Kokoska já jsem kdysi ukecala tchána ať mi přiveze vynosenou slepici a i ten vývar byl z toho dost hnusny. Oni to dávali akorát psovi a pochopila jsem proč.
Starká chovala nějaké smíšené masovo nosive plemeno a bývalo to lepší, ale maso z toho se dávalo akorát do polívky.
Karja continuity je mozny, ze to byla stara slepice. Babicka to obcas dostala od sve sestry, ktera mela hospodarstvi, a ta by urcite jen tak mladou slipku neutratila.
Vtipny bylo, kdyz jsem se vdavala, tak se babicka divila, proc nechci velky tlakovy hrnec, pry ze do maleho se mi nevejde slepice. Prave proto, babi! Takze mozna to bylo i tim varenim v tlakaci, ze to bylo takovy divny.
Piekla som tortu vnučke k narodeninám, chcelo by to ešte trochu doladiť
, ale v podstate som spokojná. Chuťovo bola výborná, s nutelovo- mascarpone-tvarohovou plnkou.

Biely kvet je nádherná, posnažila si sa, plnka musí byť vysoko jedlá, mňam.
Vegánska karfiolová
polievka so zázvorom.
milacka Nádhera.
Já jen slovně:-D. Dělala jsem polévku z pečené zeleniny podle Pinot Noir , tj. s jednou malou řepou a bylo to vynikající a pak jsem zkusila tento čokoládový koláč z riccoty a jako to si udělejte, to je tak jemné, rozplývající, uplně delux. Já jsem ještě navrch dala ušlehanou smetanu a jogurt, co mi zbylo, posypala susšenými jahodami....no jéje.
Karja škoda, že si koláč nevyfotila, nerada pečiem sladké, ale tento konkrétne asi vyskúšam. Vnukovi bude chutiť na 100%.
milacka No, mým dětem to třeba ani nenabízím, ony mají rády takové ty klasické piškotové věci. To víš na focení není čas a nevím čím to je, ale moje vyfocená jídla vypadají vždycky hůř jak reálně:-D
když tu jedou ty čokodorty, tak sousedka zrovna včera přinesla na ochutnání tenhle:
sachr dort z jablek, výbornej!
zejtra budou masopustní koblihy, se těšim
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my