Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2023 16:15

Karja ty jo, ten bych si dala!

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 13. února 2023 16:43

Co byste uvařili zahraniční návštěvě k večeři jako typické české jidlo? Napadla mě kachna zelí, knedlík/bramborové placky nebo svíčková s knedlíkem. Ale nějak mi tyhle jídla nesedí k večeři. Klidně bych to pojala jako bufet, aby si každý nabral, co se mu bude líbit a v množství, v jakém bude chtít. Ale vůbec nic mě nenapadá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2023 16:45

notna napadá mě bramboračka, pro odvážné tatarák.

Offline Pinot Noir
29768 příspěvků moje polička 13. února 2023 16:50

notna jsem tu přes ty polívky , tak navrhuju kulajdu a pivní rohlík.

Taky škvarkovou pomazánku a něco sladkého s povidly a mákem.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 13. února 2023 16:51

notna bramboraky!

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 13. února 2023 16:58

711990 Bramboráky NE! K těm se dokopu jednou za rok pro rodinu. Mezi jídelnou a kuchyní nejsou dveře, všichni by načichli.

Evaeva Bramboračku si píšu, ta by šla i na ten bufet. Tatarák nerisknu.

Pinot Noir To vypadá na polévkový bufet u nás. Ten mák a povidla jsou dobrý nápad, to zrealizuju v kynutých buchtách.

Online Vari
2208 příspěvků moje polička 13. února 2023 16:59

notna Co neco jako minirizecky a salat? Akorat echt cesky to moc neni. 

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:07

Vari Původem ne, ale už to tady hodně zdomácnělo. Taky mě to napadlo. Ale pořád mi vrtají v hlavě ty knedlíky, ty jinde nemají. Jenže je to nálož takhle navečer.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2023 17:10

notna bramborové šišky s mákem nebo povidlové taštičky z bramborového těsta 

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:22

notna teplý uzený maso od řezníka... nebo ovar... chleba, hořčice, křen... a dršťková!

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:24

Napadají mě bramborové placky. Ale u nás se jí jen nasladko s povidlím a naslano jen s kachnou a se zelím. Mažete je něčím slaným?

Evaeva Asi budou ty Honzovy buchty. Tam uplatním ten mák, povidla i tvaroh.

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:28
Reakce na RoSa:

notna teplý uzený maso od řezníka... nebo ovar... chleba, hořčice, křen... a dršťková!

​To máš pravdu, to by sedlo perfektně na naší moravskou vesnici. Jenže uzený dobrý domácí mít nebudu. To je teda škoda. To bylo dobrý na ten bufet a ještě bych k tomu udala domácí kyselé okurky a kysané zelí. Ovar a dršťkovou odmítám vařit i jíst

Ale já se snad zeptám kamaráda, jestli by mi nevyudil. To je fakt dobrý nápad.

Offline Aranel
6547 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:33

notna My jsme je doma jedli naslano jen tak samotný. Ale podle mě by byly skvělý se zelím i bez kachny.

Offline Ounz
20475 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:45

notna přidej do bufetu chlebíčky

Offline Ounz
20475 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:46

notna a ty placky se dělaj taky jako čert v lokši, pomazaný česnekovým máslem a do nich zabalena teplá klobáska, ale nevim jak moc je to proveditelný 

Offline Ounz
20475 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:47

notna a pak taky sýrová roláda

Online continuity
42716 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:48

notna a co udělat klasickou zabijacku? Jelítka, jitrnice, klobásu, zelí. 

Offline notna
9382 příspěvků moje polička 13. února 2023 18:07

Ounz Chlebíčky si píšu, díky za připomenutí. Akorát je musím koupit, neumím je nazdobit.

continuityUdělat myslíš jako nakoupit a nachystat. Se mi úplně udělalo mdlo, že bychom doma dělali zabíjačku To je moje trauma z dětství. Jak já to nesnášela! Muž, bratr a švagr by teda byli nadšeni. Ale já to nemám moc ráda, jím to fakt výjimečně. Natož abych to připravovala.

Aranel Dcera si placky balí jako tortily. Uvnitř má zelí a kachnu

Online Karja
44458 příspěvků moje polička 13. února 2023 18:22

milacka Tak beru zpátky, jen se po něm zaprasilo! A není tam žádná mouka, třeba je to i vhodné pro někoho s dietním omezením. 

Online Karja
44458 příspěvků moje polička 13. února 2023 18:28

notna Odkud jsou hosté? Já měla v zahraničí veliký úspěch s bramborovým salátem. 

Nad těžkosti jídla k veceri bych se moc neohližela, spoustu lidí to tak nebere a zvlášť v zahraničí přece pěstují ty pořádné domácí večeře na úkor obědu. A ono když uděláš kynuté buchty a švagry, to máš jak kachnu se zelím. Pro zabijacku moc nejsem, myslím, že to spoustě ženám nechutna a na první ochutnání už vůbec, nebo každý má třeba jen jednu věc co z ní ji. Pokud by se ti chtělo hodně vařit, možná bych jako dezert uvažovala jeden knedlicek se švestkou a mákem. Se škvarkama můžeš udělat pagáče

Ať se ti to povede! Ráda bych teda přišla, jak to tady čtu:-D:-D