Karja ty jo, ten bych si dala!
Jídlo a vaření
Co byste uvařili zahraniční návštěvě k večeři jako typické české jidlo? Napadla mě kachna zelí, knedlík/bramborové placky nebo svíčková s knedlíkem. Ale nějak mi tyhle jídla nesedí k večeři. Klidně bych to pojala jako bufet, aby si každý nabral, co se mu bude líbit a v množství, v jakém bude chtít. Ale vůbec nic mě nenapadá.
notna napadá mě bramboračka, pro odvážné tatarák.
notna jsem tu přes ty polívky
, tak navrhuju kulajdu a pivní rohlík.
Taky škvarkovou pomazánku a něco sladkého s povidly a mákem.
notna bramboraky!
711990 Bramboráky NE!
K těm se dokopu jednou za rok pro rodinu. Mezi jídelnou a kuchyní nejsou dveře, všichni by načichli.
Evaeva Bramboračku si píšu, ta by šla i na ten bufet. Tatarák nerisknu.
Pinot Noir To vypadá na polévkový bufet u nás. Ten mák a povidla jsou dobrý nápad, to zrealizuju v kynutých buchtách.
notna Co neco jako minirizecky a salat? Akorat echt cesky to moc neni.
Vari Původem ne, ale už to tady hodně zdomácnělo. Taky mě to napadlo. Ale pořád mi vrtají v hlavě ty knedlíky, ty jinde nemají. Jenže je to nálož takhle navečer.
notna bramborové šišky s mákem nebo povidlové taštičky z bramborového těsta
notna teplý uzený maso od řezníka... nebo ovar... chleba, hořčice, křen... a dršťková!
Napadají mě bramborové placky. Ale u nás se jí jen nasladko s povidlím a naslano jen s kachnou a se zelím. Mažete je něčím slaným?
Evaeva Asi budou ty Honzovy buchty. Tam uplatním ten mák, povidla i tvaroh.
notna teplý uzený maso od řezníka... nebo ovar... chleba, hořčice, křen... a dršťková!
To máš pravdu, to by sedlo perfektně na naší moravskou vesnici. Jenže uzený dobrý domácí mít nebudu. To je teda škoda. To bylo dobrý na ten bufet a ještě bych k tomu udala domácí kyselé okurky a kysané zelí. Ovar a dršťkovou odmítám vařit i jíst ![]()
Ale já se snad zeptám kamaráda, jestli by mi nevyudil. To je fakt dobrý nápad.
notna My jsme je doma jedli naslano jen tak samotný. Ale podle mě by byly skvělý se zelím i bez kachny.
notna přidej do bufetu chlebíčky
notna a ty placky se dělaj taky jako čert v lokši, pomazaný česnekovým máslem a do nich zabalena teplá klobáska, ale nevim jak moc je to proveditelný
notna a pak taky sýrová roláda ![]()
notna a co udělat klasickou zabijacku? Jelítka, jitrnice, klobásu, zelí.
Ounz Chlebíčky si píšu, díky za připomenutí. Akorát je musím koupit, neumím je nazdobit.
continuityUdělat myslíš jako nakoupit a nachystat. Se mi úplně udělalo mdlo, že bychom doma dělali zabíjačku
To je moje trauma z dětství. Jak já to nesnášela! Muž, bratr a švagr by teda byli nadšeni. Ale já to nemám moc ráda, jím to fakt výjimečně. Natož abych to připravovala.
Aranel Dcera si placky balí jako tortily. Uvnitř má zelí a kachnu ![]()
milacka Tak beru zpátky, jen se po něm zaprasilo! A není tam žádná mouka, třeba je to i vhodné pro někoho s dietním omezením.
notna Odkud jsou hosté? Já měla v zahraničí veliký úspěch s bramborovým salátem.
Nad těžkosti jídla k veceri bych se moc neohližela, spoustu lidí to tak nebere a zvlášť v zahraničí přece pěstují ty pořádné domácí večeře na úkor obědu. A ono když uděláš kynuté buchty a švagry, to máš jak kachnu se zelím. Pro zabijacku moc nejsem, myslím, že to spoustě ženám nechutna a na první ochutnání už vůbec, nebo každý má třeba jen jednu věc co z ní ji. Pokud by se ti chtělo hodně vařit, možná bych jako dezert uvažovala jeden knedlicek se švestkou a mákem. Se škvarkama můžeš udělat pagáče
Ať se ti to povede! Ráda bych teda přišla, jak to tady čtu:-D:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my