Malenge Udělala bych to jako tortilu běžně doma, zapekla. Ale nedávala bych tam určitě majonézu, jogurt, zakysanku. Spíš sýr a dobře oracované maso. A možná pro tebe bych udělala tortillu s tou čočkovou náplní. To je červená čočka na zelenině s nějakou červenou omáčkou a na to sýr. výborný to je.
Jídlo a vaření
Jos Jé, tak to jsem ráda, že chutnala. Taky ji mám v kolonce oblíbené. Ještě někdy přidávám trochu ume octa, když chci trochu zmírnit sladkost.
Karja nekdy to možná zkusim. Ať je změna ![]()
Gatita u nás na dovolenou tradičně muž dělá sekanou (obvykle si vaříme), já jsem ráda, že zabalím, i když je pravda, že teď už je to víc na pohodu.
Do auta beru krájenou zeleninu a ovoce, kapsičky, tyčky, gumové medvídky,... Na hlavní jídlo zastavíme, to bych jim v autě zatím asi nedovolila jíst a stejně se musí vyčůrat a protáhnout. U mekáče by ale pozřeli leda hranolky
Ale na výlety se nám nejvíc osvědčilo do jedné krabičky dát pečivo, do druhé šunku a sýry,... Každý si vybere, co chce, malý třeba dlouho nejedl kůrky, tak je prostě nechal,...
Malenge do tortilly na cesty nic moc mokrého, my jsme masožrouti, takže si připravím takovou směs jako třeba na české rizoto, než se tam dá rýže. Nakonec by to šlo vlastně i s tou rýží. Nebo třeba trhané maso, nebo pečené kuře. A důležité je dát dost sýru, aby to pak po zapečení a vychladnutí zpevnil. Doma si do ní dáme majonézu, salsu, list salátu, nakrájíme třeba pórek... Ale to je všechno dost mokré a pečením to tu vodu pustí, takže na cesty bych to tam nedávala.
Pinot Noir no to mi jdeš přímo na ruku! zrovna tady přemýšlím o nějaké rýžové směsi, že by to mohlo být fajn, maso, zeleninu a ten sýr.
Malenge i smažená rýže by šla, myslím.
Pinot Noir nějak to zkusím, to bych totiž při větším než malém množství štěstí mohla nacpat i do většího dítěte, rýže a nasi goreng obzvlášť je jeho oblíbené jídlo (moje taky, zabere minumum času na rozdíl od řízků, které by taky mohl pořád).
Malenge Já tu tortilu na cestu dělávám často, i dětem do školy na svačinu. :-) Ideálně jdyž je čas, dám do ní trhané hovězí + salát, někdy sýr, balím je do alobalu. Před tím je dám na chvíli do milrovlnky, potom plním, balím. Dětem do školy jsem dělávala rychloverzi, dala do mikrovlnky, potřela pomazánkovým máslem, dala sýr, ledový salát a zabalila....
Garfie takže jen zabalit, nezapekas je? Zkusim přemluvit syna, ze by měl nějakou změnu ve svacinove krabičce ![]()
Malenge Nezapékám, jen je před tím trochu ohřeju (před plněním). Ve škole vždycky slavily velký úspěch, děti se musely dělit! :-)
hrachová polífka... už po x-tý a dycky je taková nehladká, nikdy se mi to nepovede pořádně rozmixovat... záměr byl taková ta jako ze školní jídelny/kantýny... co dělám blbě?
Garfie Dekuji!
Malenge jé, tenhle oranžovej měla mamka, a vloni ho pod mým nátlakem vyměnila za Kenwood... dodnes toho teda lituje a se slzou v oku vzpomíná na ten starej... už chápu...
hmmm, takže propasírovat řikáš... zkusim to nejdřív nalejt do tohodle nástavce:

Malenge Ten máme na chalupě pořád, nikdo s ním už nic nedělá teda, páč ta guma je popraskaná a netěsní. Máma k tomu měla všechny ty komponenty.
Kan tak kdybyste chtěli, náhradní díly se pořad daji sehnat, máma už taky nemá ten, se kterým pro nás vařila před víc jak 30 lety, ten už to měl za sebou. Tata tuším donesl nový někde ze sberneho dvora, ještě v krabici snad nevybaleny, asi z nějaké pozůstalosti.
RoSa chudák maminka
pak dej vedet, jak jsi s pokusem dopadla.
Malenge tak ten horní Kenwood-mixer to zvládne taky! ![]()
RoSa Doporučuju pasírku. A uděláš v ní i luxusní bramborovou kaši.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my