711990 prosím, jak jsi dělala ty malé Pavlovy na svatbu, sníh jsi připravovala postupně (mám základní recept z 3 bílků) a nebo nějakou větší várku? Ráda bych Pavlovky udělala do práce na vánoční posezení pro asi 20 lidí. Moc děkuji předem za každou radu :-)
Jídlo a vaření
andulka01 delam vetsi varku a susim dva plechy naraz v horkovzduchu. Ale nejsem ted schopna odhadnout po jakych davkach jsem to delala, ale myslim ze cca ze 100g bilku.
Mela jsem tu 2 bilky, tak jsem se vrhla na kokosky. A dala jsem malo kokosu, takze z toho vysly takove kokosove pusinky. To je tak strasne dobry! Snad neco zbyde taky na manzela, nez se vecer vrati. ![]()
Můžu dát zmrazit piškotový korpus?
Uvařila jsem salko z Albera na karamel a ono teče? Tak z toho krém neudělám a mám 2 kousky. Tatra je Tatra, jsem nepoučitelná!
Evaeva jj
711990 díky, měla jsem pocit, že to jde.
RoSa já smíchám mouku s cukrem a kůrou a do toho nastrouham maslo z mrazáku na jemném struhadle, vždycky tu strouhanou stranu "namočím" do mouky, aby mi neklouzalo v ruce a pak to všechno i se zloutkem pomalu spojím v robotu. Postup mám od táty, cukráře
Mela jsem tu 2 bilky, tak jsem se vrhla na kokosky. A dala jsem malo kokosu, takze z toho vysly takove kokosove pusinky. To je tak strasne dobry! Snad neco zbyde taky na manzela, nez se vecer vrati.
ha, to je napad, diky!
moora neni zac, taky je to dobry s mletyma liskovyma oriskama, to jsem delala vloni a asi jich zas par udelam.
hotovo! a to žloutkový (na 1.obr. vpravo dole), co jsem se tady ptala, se mi povedlo - jsem to dělala poprvý v životě, a krásně vyskočilo i se dalo vyklepnout.... díky vám tady za rady!
recept byl podle Kuchařky pro dceru, jen jsem přidala lžičku solamylu... a vymazávala jsem kokosovým olejem, to jde parádně pak vyklopit, žádný zakopávání formiček na zahradě! ![]()

RoSa páni, to je krása, 12 druhů.
Tak Betty no trochu podvádim, devět... něco je tam dvakrát
ale rohlíčky jsou dvoje různý: jedny z lískových a jedny z vlašských ořechů - ty z vlašáků bych řekla že jsou lepší...
RoSa Husty, to jsem nevěděla, že takhle pečeš!
Já jsem dnes vstala s obouma rukama levýma. Prvně jsem nevyslehala Pavlovu a pak se to táhlo skrz další tři chody:D.
Karja to je taková naše adventní tradice s kamarádkou, pár litrů prosecca a hezký odpoledne/večer - to cukroví je vedlejší produkt ![]()
My takhle tradičně děláme bramborovej salát 23.12. Někdy druhej den přemejšlíme, co jsme tam všechno dali (nebo nedali) ![]()
Na cukroví se těším ![]()
711990 prosim te a vydrzi korpusy na mini pavlovy treba den dva? Nenaplnene, v chladu? Nebo je lepsi je plnit a jist hned cerstve? ![]()
MPLee vydrzej, ve vzduchotesny krabici i vic dni. Ale nesmi ti navlhnout, takze idealne naopak v.pokojovy teplote, aby nemenily teplotu.
Kdyby chtěl někdo dělat něco nového, nejlepší vánoční cukroví ever. Nic lepšího jsem nejedla
https://www.labuznik.cz/recept/plnene-orechove-rohlicky-od-blanky-z-velvar/
A kdo nechce péci, má rád čokoládu a chce třeba zapojit i děti, doporučuji udělat mendiants
Tyhle rohlíčky můžu potvrdit, mě hodně chutnaly, jsou lahodné, ale nevím proč, mužská část rodiny nijak zvlášť neocenila. Koupila jsem si kvůli tomu xx formiček a nakonec je uz nedělám. Snědla jsem jich většinu sama :-(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my