Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 19:58
Reakce na RoSa:

Karja to je taková naše adventní tradice s kamarádkou, pár litrů prosecca a hezký odpoledne/večer - to cukroví je vedlejší produkt

​No ano, v tomto podání mi to už sedí;-).

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 20:01

711990Já jsem včera dělala Pavlovu a normálně jsem ty bílky nevyslehala...pak se to takhle další čtyři chody:D. Nevyslehala jsem ty bílky, tak jsem to nalila na plech, jakože to bude placka promazana...no tak to nevyšlo samozřejmě, to vůbec neschnulo, nedopekla jsem kvůli tomu kuře, bylo hrozně tuhý a prostě nepovedený,pak jsem dělala opravdnej dort....no úplně se mi propadnul piškot, pak jsem slehala krém, na chvilinku ho dala do lednice, tam se roztekl do jogurtove konzistence...ale to byl takovej ten den, kdy cejtis, že se nemáš do ničeho pouštět, ale stejně něco děláš. 

Offline kocoureksuggy
1378 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 20:18

Karja 

V takových chvílích manžel říká: jdi si lehnout ale moc se nepřikrývej, ať se neudusíš peřinou

Offline Tabea
8042 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 20:35

Karja .... nemáš do ničeho pouštět, ale stejně to děláš.... 

No, bohužel nemáš na výběr, tak holt zkoušíš dál....

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 21:15

Tabea No jasný, ale víš co, tohle byl dort pro samba, jemu je to úplně ale úplně ukradený, jestli dort mít nebude. Takže jako proč? Protože si to jakoby já umanu, že to tak musí bejt:D

Offline Aranel
6565 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 21:21

Dotaz od babičky: máte recept na dobré pečené cukroví s kokosem? (Nepečené koule má léta vyzkoušené, ale chtěla by ještě něco pečeného. Asi před dvěma lety našla na internetu něco s kokosem a citronem, ale neopsala si to...)

Offline Tabea
8042 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 21:28

Karja ale kuřete by si všim, kdybys dala hned na první varování v podobě bílků

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 21:38

Tabea Tak víš co, to jsou špatně stanovené priority, ráno máš dát hned do trouby kuře, a pak až nějaký kraviny:D. To kuře nejedl, bylo hnusný:D.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 22:01

Aranel Mám tu mamkin sešit receptů a má tam kokosové tlapky, citron teda chybí. Pak ještě nepečené kokosové úlky, kokosový závin a pečená kokosová kolečka a nějaké vytlačované do formiček, ale na to bych se musela zeptat, protože se to vyklepne a peče bez formičky? Jako poklad, ten sešit, ručně psaný a u každého i jméno od koho recept dostala. Takže je to samá Alča, Tonička a Dana. :D  A teď teda na mě vypadlo nějaký octový cukroví, to se zeptám.

Offline Tabea
8042 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 22:08

Karja na tohle ti neskočím, kuře nemusí být v troubě 4 hoďky. Úplně vidím sebe, jaks to popsala.  

Offline RoSa
10114 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 22:21

Aranel

nebyly to kokosové pracny s citronem?

tohle s citronem neni, ale co třeba takový ty kostky obalovaný v čokoládě a kokosu? opilý František

teď jsem narazila na tenhle nepečenej recept (to jsi nechtěla), ale já to asi vyzkouším, zbyl mi kokos: kokosové kuličky s vaječným likérem

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 00:20

Karja jezis to je k breku ale:D 

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 04:24

Tabea Hele tohle je nějaký domácí kuře a musí se dělat trochu déle a zvolna, jinak je hodně tuhý. Ale jako i když to byly kuřecí čtvrtky tak se to nepovedlo, taky já jak měla ten den blbec, tak jsem ho ze začátku grilovala:D:D 

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 04:25

711990 A myslíš, že jsem to nevyslehala, že jsem měla buď hodně bílků nebo byly moc čerstvý? To byly bílky po vabocce od babičky, tak jsem to brala dost odhadem, kolik jich asi je:D

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 05:49

Karja a v cems to slehala? Moc cerstvy nevadi, mne to prijde hrozne divny, nikdy se mi nestalo ze bych nevyslehala snih. Nemelas mastny metly nebo tu nadobu? A moc je kolik? Moc bilku vyslehas taky prece. Ale jako ja delam fakt i velky mnozstvi, jak mam velkou misu od robota a vysleha se vsecko, jen to treba trva....

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 07:24

711990 Já mám ruční šlehač, ale to nikdy nebyl problém a jako i jsem tomu věnovala dost času. No a nemohla být chyba v tom, že jsem tam dala vanilkový cukr, viděla jsem to v jednom receptu, ale nikdy jsem ho tam nedávala. Mastný bych řekla to nebylo, vyndala jsem všechno z myčky. Trošku jsem to našlehala, ale sníh to nebyl a jako asi by se z toho ani po dalších 20 minutách nestal:D

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 07:35

Karja vcera bylo asi neco ve vzduchu, udelala jsem uplne tvrdy kruti rizky a to je teda umeni. A presne, den, kdy vezmes neco do ruky, ono to upadne, pri sbirani se prastis hlavou o linku a jak se narovnas,shodis hrnek s mlikem atd. atd.

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 07:37

Kokoska Přesně, ale já se z toho vykřesala, včera jsem udělala řízky, polévku, bábovku, adventní tvoření s dětmi, bobování, rozsvícení vánočního stromečku i uklid doma:-). Ještě jsem ušila záclonu a vyprala obaly na matrace...ale prostě někdy je den, že prostě neuděláš nic pořádně a nemá cenu se to snažit nějak přebít.D

Online continuity
42768 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 07:41

Kokoska no mně se včera (při úklidu) celkem dařilo, i když je  ale když otázka, jestli to byly výhra, protože mě celý člověk bolí ještě ted.

Ale když jsem nešla boty do sklepa, tak to bylo přesně jak popisujes. Jednu věc jsem zvedla, a další dvě mi spadly na hlavu. Do vánočních krabic jsem lezla celkem s obavami.

Offline Aranel
6565 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 10:03

RoSa Dík, možná to ty pracny byly!