Pinot Noir dík! já to včera dělala tak, že jsem smíchala cukr s tukem, pak přidávala mouku a vejce... ale napadlo mě, jestli by se to vejce nemělo nejdřív vyšlehat s cukrem a pak teprve to další ![]()
Jídlo a vaření
RoSa rohlíčky třeba jo, tam mi připadá, že co domácnost, to vlastní recept. Ale linecké jedině tak, jak píšu. Drobenka, pak vejce.
Dadoo rada te tu vidim! Ty rohlicky vypadaji dobre, ale ja se znam. Planu plno a pak s vyplazenym jazykem jen to nejnutnejsi.
RoSa testo na linecke taky 1-2-3 plus zloutek, vanilkovy cukr, citronova kura a prasek do peciva. Vysypu vsechno na val na hromadu, nastrouham nebo nakrajim maslo, zloutky prsknu doprostred a hňacam... a hňacam... pak klidne 2 dny necham v lednici odlezet zabalene ve folii, testu to prospeje.
RoSa na vetsinu cukrovi se urcite maslo nesleha, naopak se pouziva studene a testo se zpracuje co nejrychleji
U cukroví si vždycky nasypu na vál hromádku sypkého, do toho rozklepnu vajíčko, to mírně s tou sypkou směsí smíchám a pak to celé zpracuji včetně tuku. Mně se to vejce až nakonec do toho másla zapracovává hůř. Mi někdo vysvětlete, jestli je to z nějakého důvodu lepší to vejce až nakonec. Jestli to mám měnit ku prospěchu výsledku.
Svět cukrářů říká, že nejdřív cukr s máslem a žloutkem, pak mouku...
Kuchařka pro dceru dává vejce nakonec
![]()
Měla jsem ve firemním mrazaku kilo kvalitní slaniny. I zavázala jsem se, že na vánoční sešlost udelám slaninádu. Právě jsem udělala první fázi, nakrájela nadrobno, pomalu vypekla a vyndala z tuku. No nevim nevim, ta vykřupaná slanina je velice lákavá ![]()
andulka01 Sakra lákavá. Já miluju vysmahlou, uzenou slaninu.
Jakou bílou čokoládu používáte na zdobení? Já jsme nedávno rozpustila bílou, kterou jsem dle složení považovala za OK a ona tekla jak voda, vůbec se s tím nedalo zdobit a jestě nebyla úplně hladká. Ale byla to normální bílá čokoláda, ne na vaření.
notna žádnou, protože všechny, co se dají koupit běžně v obchodech, skončily tímhle průserem. ![]()
U cukroví si vždycky nasypu na vál hromádku sypkého, do toho rozklepnu vajíčko, to mírně s tou sypkou směsí smíchám a pak to celé zpracuji včetně tuku. Mně se to vejce až nakonec do toho másla zapracovává hůř. Mi někdo vysvětlete, jestli je to z nějakého důvodu lepší to vejce až nakonec. Jestli to mám měnit ku prospěchu výsledku.
Jsem to včera přehlídla. Jestli ti to funguje, tak nic neměň. Koukám, že jsem zněla hodně striktně a "jedině tak je to správně"..., ale myslím, že jestli žloutek dřív než máslo, nebo naopak, není tak zásadní. Šlo mi hlavně o to, že fakt se nemá to máslo příliš zahřívat, takže šlehání ani dlouhé hnětení až do rozpuštění másla k těm klasickým receptům na cukroví nepatří.
notna já dort kočičku zdobila bílou lindt
notna dneska v Lidlu jsem viděla hned dva druhy: bílou čokoládu na vaření a bílou polevu - tam bych předpokládala, že to bude fungovat, když to tak deklarujou
notna pouzivam cokolady na vareni z Lidlu, i ta bila ma dobry slozeni, tak ji zkus.
zrovna peču štolový kuličky - těsto jako na tvarohovou štolu, jen se to uválí do kuliček a po upečení vymáchá v másle a moučkovym cukru... ty mám asi hned po vosích hnízdech nejradši, jak je tam ta kandovaná kůra, rozinky, marcipán...
RoSa zrovna vcera jsme štolu pekli s vnouckem, potrebovala jsem zpracovat tvaroh. Mam ji moc rada, ale premohla jsem se a pulku mu dala domu ![]()
Evaeva Díky, Lindt jsem vlastně možná už někdy měla. Koupím ho.
711990 RoSa Díky. Bohužel Lidl já bojkotu.
Pinot Noir S máslem to vím od mámy. Ale s tím vajíčkem jsem si říkala, že bych to mohla ještě vylepšit, kdyby to mělo vliv.
notna budeš muset vyzkoušet oba způsoby, porovnat a s výsledkem nás pochopitelně seznámit! ![]()
Pinot Noir To je výzva. Letos dělá těsta máma. Tak jí to řeknu. Ji tyhle blbiny okolo pečení baví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my