Jídlo a vaření
Garfieurčitě dva týdny vydrží, není to klasické kremove cukroví
Mám je teda v lednici. Já tam dám vždy celé Salko a másla tolik, aby to nějak vyšlo s konzistenci.
brrr Vy jste nečetli v receptu, že se štola má rozležet?
(Miluju tu tvarohovou, nerozležela se nikdy, proč jako!!!)
Aranel No, já jsem si to přečetla, ale to je tak všechno
Včera jsem pekla štolu do školy na mikulášskou besídku, z těsta jsem udělala kuličky, které narostly do velikosti menších tenisáků, tak snad budou chutnat.
Prosím máte někdo osvědčený a jednoduchý recept na nějaké rýžové krekry? Nebo tyčinky, ale chci je vykrajovat do tvarů.
A když brrr zňuje ty štolové kuličky :-), loni tady na ně koloval recept, víte někdo?
Garfie Já jsem tu dávala asi před třemi dny odkaz na tvarohovou štolu, tak jsem teď prostě smíchala těsto z polovičního množství a udělala kuličky. Neměla jsem je,ale kluci říkali, že dobré.
Kdo jste chtěl nějaký recept s kokosem - já dělám strojkové cukroví, které by jistě šlo i namačkat do formiček nebo vykrajovat, ale tím strojkem se udělají takový jako "řádky", a je u nás asi nejoblíbenejší: 250 gr hladké mouky, 200 gr másla, 100 gr mouč. cukru, 1 vejce, 70 gr kokosu. Normálně zamíchat a zpracovat těsto, pak vytlačovat buď z robota (nebo masový strojek s ozdobnými nástavci) a dělat tyčky cca 4 cm. Já podle času a chuti i slepuji dvě k sobě rybízovou marmeládou nebo třeba ořechovou nádivkou apod, konce namáčet v čokoládě.
brrr Super, díky moc!
chci delat ty jako oreo susenky coby vanocni cukrovi a v tom mem receptu je v tom kremu tvaroh
nezkazi se to behem vanoc?
https://fresh.iprima.cz/domaci-oreo-susenky-s-tvarohovou-naplni-345148
Potřebovala bych recept na dortovy korpus, kde je jen minimálně cukru. (
Evaeva )
Nějak jsem to přehnala s množstvím krémů do cukroví. A taky jsou sladký tak, že jen po ochutnání na lžíci mě bolí hlava z toho množství cukru. Aneb, že já blbec se držím receptu...
Tabea
jo, udělej žluťásek dort bez cukru a pak ho vyhoď
Budeš muset udělat nějaký jiný korpus, než piškot, tam cukr moc nebereš. Co třeba ten mecháč?
Evaeva ještě mě teď venku studený vzduch osvěžil mozek a do toho jednoho krému (karamel) přidám tvaroh nebo to naředím mascarpone a ten pudinkovej se buď poddá, nebo potáhne. ![]()
Karja kuchařka pro dceru u šlehání sněhu píše, že vadí čerstvá vejce a taky tuk, tak jestli nebyl problém v tom?
Evaevajá si to taky myslím.y máme vlastní slepice, takže mohla mít fakt den no. Ale tady mi to vyvrátily, že to zas až tak nevadí.
Karja ona píše, že líp se šlehají tak 3, 4 dny staré. Ale ona všechno hrozně řeší v těch úvodnících, že jo.
Upekla jsem tvarohovou štolu podle zdejšího receptu na večírek a sklidila úspěch.

Naruším sladkou a vánoční linii: pomalu pečená kachna s lokšemi a jablečným pyré. Dárek pro dceru k 17.

Nemáte někdo nějakou oblíbenou omáčku s kuřecím masem? Potřebuji rozšířit repertoár, a aby to bylo dobré pro děti. Doma beze srandy střídáme 5 receptů o víkendu:-D. Jako děti třeba milují butterchicken ale nejí kuře na paprice, nechápu ty jejich preference.
Karja Co kuře na kari? Osmahnout cibulku, kuřecí maso na kousky, přidat kari koření, vývar nebo vodu, kokosové mléko a hrášek. Případně místo hrášku ve fázi osmahnutí přidám žampiony na plátky. A nebo místo masa cizrnu. Jíme to s rýží.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my