Nemáte někdo vyzkoušený recept na vánočku, která je uvnitř hutná (opak nadýchané a takové jako "vatové" ) a vlahá (opak suché). Neumím to líp popsat. Zkoušela jsem x receptů, i podle babicky/mámy, které ji tak dělaly, i mám dokonce po babičce recept, ale je to tam od oka, šufánek mlíka a podobně a prostě to netrefím.
Jídlo a vaření
notna kůže se vypeče do křupava a rozhodně je velice poživatelná :-)
andulka01Mně se tam krupavá krusta udělá z toho tuku. I když kůže asi bude křupavější. Asi je pro mě jednodušší péct to už bez kůže. Obdivuji tě s tím jejím nařezáváním, musí to být pracné.
Aranel jo, na muskatovy orech jsem zapomnela, ten musi byt!
continuity andulka01 taky rybu filetuju, delame kapra peceneho, nesmazime.
Zuzuli díky, zapisuju do notýsku.
Lenka22 Vánočka s thang zhong, podívej se na netu, kdyžtak vyfotím svůj recept, ale mám ho upravený na někdejší dietu bez vajec, tak je maličko jiný než originál. Taky mám radši hutné a vlhké vánočky.
A prosím vás, nevíte, jestli se dají někde v řetězci potravin na jistotu koupit sušenky digestives? Super má M&S, ale to je pro mě momentálně z ruky.
Lenka22já peču máslovou podle Ivy Trhonove a myslím se, že by mohla splňovat Tvoje pozadavky
andulka01 a stahujete kuzi?
Myrtila Ty od MS mívají na Rohlíku, jestli tam nakupuješ.
Mám prosbu - nemáte někdo recept na pečený "chlebíček", jehož základem jsou fíky a po upečení se prolívá rumem? Kdysi jsme to někde ochutnali a teď nevíme, jak si to připravit doma.
Kokoska já kapra stahuju, kapří kůži bych nejedla.
Kokoska nestahujeme, eště totak! Kupujeme šupináče, ten má tenkou kůži a je dobrá. Miluju v tom řízku tu třaslavinku pod kůží. Filátka od ocasu neobalujeme, jen pražíme do křupava.
Archivářka Jé, ten dělávala máma mého ex-přítele, to byla největší ztráta, když jsme se rozešli! ![]()
Lenka22 Konečně jsem měla čas googlit, dělám ji podle tohoto receptu.
Černá kočka Vím, ale už na něm nenakupuju. Potřebovala bych pro ně někam na jistotu poslat manžela.
kdyz jsem delavala rizky, tak jsem tu kuzi rvala dolu, to byl boj kolikrat. Ted manzel moc smazene nemuze, tak pecem a tam ta kuze nevadi. Jemu vubec a ja to stejne jim jen symbolicky, spis si udelam kruti rizek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my