Karja Ja micham do trochu naslehaneho mascarpone hodne do tuha uslehanou slehacku a drzi to dobre. Davam vic mascarpone nez slehacky.
Jídlo a vaření
Karja já dávám jedno mascarpone (má asi 250g) a dvě šlehačky. Víc mascarpone už mi nechutná. Drží to dobře. Jestli to budeš kompletovat ten den, tak podle mě stačí toho mascarpone i půlka. A zjistila jsem, že je jedno, jestli to šleháš dohromady nebo nejdřív šlehačku (to je teda možná lepší, když nemáš robot)
Karja šlehej to klidně dohromady, ale bacha, ať nepřešleháš.
To je rada nad zlato, co? ![]()
Tabea Je no:D. Ale jako jsme zavirozovany, máme rodinnou oslavu my čtyři:D, to je dort po obědě. Jako fakt je mi ji líto, říkala jak se těší, jak pozve celou rodinu, což je hezký, že to už takhle řekne. Ve srovnání s červnovymi oslavami velkemale je to fakt hodně velkej nepoměr, to je normálně grilování a tak, oslava na celej den;-).
Karja tak třeba to můžete dooslavit grilovačkou příští týden. ![]()
Ani mi nemluv, já si udělala dort, donesla půlku do práce, pak se mi rozjel ten darovanej covid a zbytek mi zůstal na krku. Dceři nechutnala ta "omáčka" (karamelovej krém), syn do toho ani nečuch.
Karja syn měl letos oslavy dvě. Jednu taky takovou malou, jen s námi a pak až za měsíc (po šestinedělí) s širokou rodinou. Leden je takový plonkový měsíc, tak můžeš udělat ještě jednu třeba v půlce měsíce.
Kokoska No ano, má být víc šlehačky:D. Dala jsem své mascarpone 1 šlehačku, ale to píšou i recepty a to bylo na mě moc hutné, ale pak tvaroh a ten rozvar to snad zlepšily....
Tabea Evaeva No u nás to bude tak, že se tu budou trousit návštěvy skrz celý vánoce a očekávat občerstvení (dort) já nevím, jestli kecaj nebo jak, ale vždycky mi ty dorty hrozně chválej, že jsou fakt nejlepší a blablabla:D. Takže abych furt měla něco v lednici. Dětem jsem vyvěsila takovou girlandu přes půl obýváku a balónky, tak to snad vynahradí i tu grilovačku v jejich očích;-).
Karja Uz to mas asi hotovy, vid. Ten meringue buttercream se dela jako krem na potazeni dortu a na okraje, kdyz chces plnit necim tekutejsim. Jako napln bych ho nepouzivala, je hodne maslovej a tezkej. K piskotu se fakt hodi lip mascarpone slehacka, ale davam vic mascarpone a min slehacky, udrzi to treba i jeden ten tvaroh nebo jogurt. Ale to barveni ovocnym rozvarem je pitomy, to ti ty kremy hrozne naredi a zdrcne. Pro priste bych si koupila nejaky ty prasky z ovoce, ruzny spiruliny apod, kdyz nemuzete barviva.
711990 já plnila mascarpone, šlehačka a rozmačkané maliny a bylo to v pohodě.
711990 Jo určitě, jako konzistencí a chutí je to dobrý, ale ta barva je hodně mdlá. Já na to pořád zapomínám, na tu barvu, ale hned jak to někde potkám v dosahu, tak to koupím.
711990 A ty máš s těmahle práškama z ovoce zkušenost? Mě by zajímalo, jestli se to pak může po otevření ještě nějakou dobu skladovat, aniž by se to zkazilo/ztvrdlo nebo jinak ztratilo na použitelnosti.
DruI to nemam, ja pouzivam kdyz uz, tak normalni gelovy barviva...ale kdyz by se to dalo zas do zipovyho pytliku, tak asi proc ne?
711990 No já si taky říkám, že by to mohlo fungovat, ale třeba je v tom nějaký háček, co mě nenapadl. Ale teda napadlo mě ještě lepší řešení, koupím si rovnou sušené ovoce, kousek rozdrtím na nabarvení, zbytek sním a nebudu muset nic skladovat ![]()
DruI to by mohlo fungovat :-) když to rozemeleš fakt na prach, mělo by to barvit, akorát to chce ty barevně výrazný ovoce.
Ale pokud vím, tak ty ovocný prášky nejsou nic jiného - rozemleté lyofilizované ovoce, po otevření a zavření pytlíčku se tomu nic nestane (prostě jak to kusový ovoce). Krásně barví dračí ovoce.
711990 prosím tě, jak postupuješ u toho kynutí v lednici? Loni jsem tak dělala vánočku a líbilo se mi to. Letos jsme chtěla akorát zjistit, čím mám to těsto v lednici zakrýt. No a zabrousila jsem na kuchařku pro dceru a ona píše, že se vůbec nedělá kvásek, suroviny mají být studené, akorát to všechno smícháš a strčíš do ledničky. Letos už mám zaděláno, ale tak pro příště.
Evaeva to je uplne jedno, v jakym stavu jsou suroviny:) proste tam to testo strc. Jalo nez kvasku lepsi, ale taky se nic nestane. Ja na to mam velky plastovy zaviraci nadoby z ikei. Anebo si misu omotej potravinovou folii...
711990 ok, těsto je dávno v ledničce:) Příště to teda smíchám bez kvásku. Jestli to za rok nezapomenu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my