Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 09:35
Reakce na Pinot Noir:

Uá, kterej debil vůbec neosolil kapra před obalováním?

​Svět musí být v rovnováze, takže já jsem ho osolila i za tebe:-)

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 09:41

A letos moje první vlastnoručně dělaná rybí polívka pro širší publikum, myslím že se celkem povedla, jen v té prostřední fázi cezení, obírání a pasírování jsem měla chuť tím praštit a odejít do polí :-)

Offline clothilde
2045 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 10:18

Iscavčera, ve vrcholící přípravě ke smažení ryby, mi vypadla z ruky láhev oleje. Odrazila se od stolu a pramínek oleje krásné nahodil stěnu a rozprskl se na podlaze. Taky jsem měla chuť odejít někam dopryc

Offline viktorka_od splavu
49212 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 10:42

zrovna vcera jsem premyslela, kdo bude cele rodine varit rybi polivku, az to nebude delat maminka:-/

u nas tentokrat vsechno v klidu, tri druhy salatu, dva druhy rizku a v posledni chvili jsme prostreli ctvrty talir (byli jsme tri se synem), uuf:-))

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:07

My jsme měli úplně vynikající salát od našeho táty. Jako byla jsem při tom, když to dělal, mohlo mu to zabrat ani ne půl hodiny a taková dobrota z toho!

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:07

Zítra se chci vrhnout na bramborové lokse, dělala jsem je jednou kdysi snad před 7 lety, snad se povedou;-). 

Offline Pinot Noir
29797 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:41

Tak nakonec dobrý. Fail se solí nebyl znát, crémant ze Slavkova vynikající, náš tradiční vánoční dort se taky povedl.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 17:51

Isca u nás něco mezi...... kapr osolený byl, ale málo!

Offline Pinot Noir
29797 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 23:54

bublifuk my měli bramborový salát, který by si zasloužil víc soli. Při výrobě se mi to zdálo ok, na talíři už pak ne. Ale co už, snědlo se to a všichni přežili.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 08:38

Kdo tu říkal zelenina zapomenutá před vařením polívky?

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 14:29

Pinot Noir 

On se ten salát vždycky ještě rozleží - každoročně se bojím abych nepřesolila a při výrobě taky tak akorát... a pak si to na talíři dosoluju. Ale já solím hodně, ještě si to polejvám i citrónem dodatečně, všichni ostatní jedli spokojeně bez jakýchkoliv úprav (i poznámek ).

Pro děti jsem letos dělala zase bramborovou kaši, snad už naposled, příště snad budou konzumovat jako dospělí... ale potěšila mě Adéla, která si - a to prosím ještě před rozbalováním dárků! - dvakrát přidala přičemž Oliver, nervy nadranc, rozrejpal lososa, jednou kousnul do řízku a hnal nás k balíčkům. Po rozbalení se konečně najed - cukroví - a moje zlatá Adélka přišla poprosit o další porci tý výborný rybky! 

Dorty o vánocích nepěstujem, zato pak dostali ještě zmrzlinu... což zjevně těžce nesli jejich milí rodičové. Jako obyčejně jsem předpokládala, že kvůli množství cukru, kterej jim nedopřejou jak je rok dlouhej... ale chyba lávky, prostě chtěli taky! Nakonec zmrzlina byl chod, kterej si přidali všichni bez rozdílu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 14:42
Reakce na clothilde:

Isca včera, ve vrcholící přípravě ke smažení ryb, mi vypadla z ruky láhev oleje. Odrazila se od stolu a pramínek oleje krásné nahodil stěnu a rozprskl se na podlaze. Taky jsem měla chuť odejít někam dopryc

Tak to jsem měla štěstí . Při výrobě bramborového salátu, jsem špatně zavřela sklenici okurek. Vypadla mi z ruky zrovna v rohu linky a návrat láku byl až do obličeje, na vlasy a ta kuchyň byla úplně komplet. Dokonce jsme museli demontovat lišty a tím pádem i vysát a vytřít i pod linkou, sporák a myčku celou umýt. Takže neplánovaně dost kompletní úklid. Trochu přemýšlím, že olej by byl mnohem horší akce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 17:23

barbucha to si mně pobavila, syn (6)letos salát poprvé ochutnal a okamžitě vypliv

Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 17:43

barbucha No, nedělej si naděje, mně je čtyřicet a bramborovej salát ještě pořád nejím a maminka mi k štědrovečerní večeři opéká brambory :o)

Offline Tabea
8042 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 17:44

Mám strašnou chuť na kapra a bramborový salát

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 18:01

barbucha :-DHele moje máma neposlala sambovi cukroví:-D Hrozně mě tím pobavila. On nebyl na společných vánocích, protože je nějak nemocný, ale tak posmutněle koukal a mluvil o chlebíčku a cukroví. Moje máma koukla na tu prázdnou mističku, co jsem donesla a vzkázala mu, že cukroví je nezdravé a cukr by se měl spíš omezovat...hahahaha. To má za ty kydy:-D.

Sestře jsem řekla, že nemám žádné cukroví. Zeptala se mě "proč"? A já, že mě to nebaví, holky to stejně snědí a že jsem byla nemocná. A ona, že pekla cukroví i s covidem, že jí to teda přijde divný, nemít na vánoce cukroví, že co kdyby jako přišla návštěva. Lidi, že se mi to taky nestane??? Tohleto?

Offline brrr
12308 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 18:30

Karja Klid, na řeči se vykašli. 

Mě péct cukroví strašně nebaví, jako něco mám, ale navštěvě bych to nedávala. A štědrovečerní večeři dělá moje mamka, já jsem jen na to abych namlela rohlíky na strouhanku a letos jsem opekla housku do hrachovky (podle mamčiných měřítek blbě,takže příští rok budu ušetřena i toho). Mě to vanoční vaření nějak nebere, jedině vánočka a štola, to je pohoda.

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 18:41

Karja melas sestre na dotaz rict, zes myslela, ze nejake cukrovi dostanes od ni

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 19:25

Evaeva 

Tak uvidíme napřesrok Ale nám nijak nepřekáží, že to děti nejedí, aspoň zbyde víc na dospělý!

Salát opět připravován v zavařovacím hrnci... a opět jako každoročně po návštěvě mladé rodinky se tady fackujeme o posledních pár deka. 

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 19:29

Karja 

Cukroví taky nepeču, nejen že by mě to nebavilo, ale ani bych to nedokázala. Aspoň myslím anžto jsem to nikdy v životě nezkusila! Nebýt (místních ) dvorních dodavatelek tak chudák ten Oliver nemá ani vanilkovej rohlíček!