vy co jste tu psaly, ze mrazite bolonskou omacku, ma to nejaka specifika nebo jak ji delate? ja delam podle pohlreicha, do mrazaku jsem dala v zipovacim sacku, byla tam urcite min nez mesic a boze to bylo tak hnusny! vodnaty a celkove divny. jako opakovat to nebudu, ale stejne by me zajimalo kde jsem udelala chybu
Jídlo a vaření
Evaeva ja pro tenhle pripad davam suseny drozdi. Resp cerstvy nepouzivam nikdy...
viktorka_od splavu to se mi nikdy nestalo
jedno z mála jídel, co po rozmrazení chutnají naprosto stejně. Dělám z passaty, mrkve, masa, cibule s kapkou vína (pořadí je náhodné), jak to dělá pohlreich, netuším.
711990 to jsem si taky říkala (ex post), ale s ním jsem nikdy nepracovala. Já mám ten proces s kváskem ráda, ale s tím vánočkovým těstem z lednice se výborně pracovalo a vyhovuje mi, že to můžu udělat dopředu.
viktorka_od splavu Hm, jestli on tam ten holomek nedává mléko (protoze ho Italové do boloňske omáčky na zjemneni dávají). Ta vodnatost a zdrcnuti bude mlékem. S mlékem to nesmí do mrazáku (pokud nepouzijete na bolonskou zmrzlinovac :D), nebo použit smetanu.
viktorka_od splavu já myslela, že já to píšu náhodně:) Restuju cibuli, pak hovězí, nechám odpařit víno, dodám zbytek a dlouho vařím.
viktorka_od splavu boloňskou taky mrazím, nijak ji to nepoznamená.
Evaeva jo tak:-)
Pinot Noir
jako ja celkove ty veci z mrazaku nemusim, ale tohle bylo extremni, mozna je chyba na mem chutovem prijimaci:-)) zaroven jsem rozmrazovala i dynovou polivku, ta nebyla sice jako cerstva, ale zas takovy rozdil to nebyl
viktorka_od splavumožná je to spis o rozmrazování?
Když to ohrejes na pánvi, nespojí se to znova?
continuity jo, provarila jsem na panvicc ale nicemu to nepomohlo
Prosim vas, asi to patri do priznani, ale prvne v zivote budu pect kachnu, teda presneji receno kachni stehna, a to v poctu 12 kusu. Nejaky vychytavky a ficury, at to nezvoram?
moora kachna je uplne blbuvzdorna, stehna budou jen kratsi dobu nez cela (tu delam tech 6 hodin presne) tipla bych tak 4https://fresh.iprima.cz/kachna-pecena-velmi-pomalu
moorapořádně osolit
Dik
Já pecu stehna podle tohoto https://www.vareni.cz/recepty/pecena-kachni-stehna-s-brambory-na-cibulce-a-kminu/
MaeGandal dekuju
Tyana ja do bolonskej mlieko davam, ale davam ho k masu na zaciatku a ono sa aj odpari. Mrazim a je vzdy v pohode. Robim podla tohto receptu. viktorka_od splavu to by ma zaujimalo kde teda bola chyba![]()
Mrakoplasuz asi vim, mela jsem to zbytecne tekute, coz bych normalne neudelala ale pozaduje to stravnik. k mrazeni to ale dobry nebude. tak pokud to jeste nekdy vyzkousim, dam mrazit predtim, nez z toho zaverem udelam "cervenou omacku na spagety":-))
Tak tekutý by mi to nechutnalo ani čerstvý ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my