tak ono je to už taky hezkých pár let a kdo ví, jestli jsou ty odkazy ještě aktuální...
ale ten z pekárny bude taky určitě v pohodě
tak ono je to už taky hezkých pár let a kdo ví, jestli jsou ty odkazy ještě aktuální...
ale ten z pekárny bude taky určitě v pohodě
vypadá to parádně, dýchly na mě dálky :-)
Hmm,není to tak,že bych měla škodolibou radost,že to někomu taky nevyšlo. Ale asi to fakt není tak jednoduché,jak se zdá. Já v podstatě považuju za zázrak,že mi kvas funguje od pečení do pečení ![]()
Asi to fakt nie je také jednoduché. My máme aj pomerne vlhko v byte, tak možno oplesnel preto (?). Inak som si dávala pozor na čistotu lyžičiek, vidličiek a všetkého, čím so to miešala, tak neviem.
Tak ona mohla být špatná i ta mouka. Stačí málo, ani to není vidět :( Ségře se povedl kvásek založit hned, mně nikdy, já ho pak vždy brala od někoho. Tak to ještě zkuste.
Vďaka za povzbudenie. Múku som kupovala nejakú bio žitnú. Vyskúšam teda inú.
Určite to ešte skúsim, som nabudená upiecť si vlastný kváskový chlieb
.
Já bych se vykašlala na bio, protože u bio věcí obecně, je vyšší pravděpodobnost plísní jak nejsou nijak chemicky ošetřený. Taky se mi nikdy z bio mouky kvásek nepoved.
ony některý celozrnný taky kynou hůř (a některý zas líp :-D) že je ten kvásek těžký vypěstovat doma od 0 jsem už kdysi četla na všelijakejch těch pekařskejch forech, tak si z toho nic nedělejte. Udržovat už rozjetej je mnohem snazší, čím zajetější, tím lepší
Mně se teď pekařsky nějak nedaří, pár posledních chlebů kynulo v lednici a nějak nic moc, není nad to, když je u toho člověk celou dobu a může sledovat, kdy to vrazit do trouby.
Taky se mi moc nedaří. Minulý týden jsem nehnětenou šumavu strčila k elektrickému žebříku v koupelně, aby vůbec začal něco dělat. Kvasový pšenično-žitný jsem měla jak medicimbal. Byl sice dobrý, žádná vada, ale takhle těžký bochník jsem snad nikdy neměla
nepsalas uz, ze 100% steviosid? ten se udajne vyrabi synteticky.
Skvělý fotky, warabi mochi se mi moc líbí. :)
Vďaka za povzbudenie :D
Je to môj nový projekt a len tak sa nevzdám. Tá predstava kuchyne, v ktorej rozvonieva čerstvý chlieb... naviac ja som hrozne chlebová. Keď som ešte bývala na Slovensku, tak som po zakúpení čerstvého chleba okamžite odkrajovala krajček a zjedla len taký samotný (väčšinou ešte na stojáka v kuchyni
). A čo mi úplne najviac chýba sú chlebové dalamánky posypané hrubou soľou a kmínom.... Ach jo.
Dalamanky jsou skvělý! Co me hodne prekvapilo,ze je to uplne stejný těsto a pritom chutnaj jinak
Asi vyššia koncentrácia chuti :D Dúfam, že ten môj kvások príde do konca týždňa, aby som už budúci mohla robiť pekárske pokusy. Asi by som mala už preventívne posilovať ruky - nemám totiž robot ![]()
jestli tomu správně rozumím tak stevie jako bylinka obsahuje několik glykosidů, takže zpracovaná stevie nebude stoprocentní steviosid, ale směs. jestli je to jen steviosid, tak to bude synteticky vyrobené. mně by to teda nevadilo, naopak:-) ale já jedu v xylitolu:P
Čistota steviol glykozidov určuje, ako dobre neskôr produkt chutí.
Pre zmiernenie sladitosti (100% REB-A 97%, o 200% až 300% sladší ako cukor) sa preto pridávajú ďalšie nosiče. Niekedy musia byť použité plnidlá, vláknina alebo cukor alkohol (Inulin, izomalt, erythritol). Tým sa znižuje koncentrácia steviol glykozidov.
V tabletách pre sladenie teplých a studených nápojov je (REB-A 97%) rebaudiosid niekedy v kombinácii s izomaltom.
Okrem čistoty zohráva dôležitú úlohu pri rozhodovaní o cene pre spotrebiteľa koncentrácia.
Koncový užívateľ dáva často prednosť tekutej forme zmesi steviol glykozidov, pretože nezanechávajú žiadne usadeniny v chladných tekutinách.
Stevozid obsahuje viac steviol glykozidov rôznych sladivostí. Tieto dokážeme rozdeliť na steviol glykozidy: Rebaudiozid A až E. Všetky tieto rebaudiozidy majú rôznu chuť (aj pachuť) a aj rôznu sladivosť. Najsladší z nich je Rebaudiozid A. V praxi sa extrahuje v rôznej čistote. Od 30% až do 98%. Je treba povedať že Steviozid (ako glykozid steviolu) sa tiež predáva v rôznej čistote a to od 30% do 97%.
Bežný konzument žiaľ nemôže vedieť aký prášok sa mu dodáva a v akej čistote, pretože legislatíva EU a SR zatiaľ neukladá povinnosť zverejňovania tejto informácie. Uvádzaná je len báza, na ktorej sladidlo funguje a to je glykozid steviolu.
Glykozidom steviolu sa môže rozumieť aj steviozid o čistote 30% až 97% ale aj Rebaudiozid (čo je extrahovaná čistá zložka zo steviozidu) o čistote 30% až 98%.
Nekvalitný prášok konzument rozozná tak, že má výrazne horkastú chuť. Tu je však potrebné povedať, že horký vnem chuti vyvoláva vysoká koncentrácia sladivej sily v malom objeme rozpúšťadla (napr.na jazyku). Preto je potrebné sladidlo dostatočne zriediť.
REB-A (Rebaudiozid A) chutí lepšie než veľmi veľa iných produktov zo Stévie a to z rôznych dôvodov. Primárne preto, že zlúčenina steviosidov, ktoré spôsobuje horkú chuť v iných extraktov, je takmer úplne odstránená. Väčšina Stevia výrobkov na Slovenskom trhu majú REB-A iba od 20% do 40% a napriek tomu sú často uvádzané iné údaje ako 90% alebo viac. Zvyšok obsahu do 100% je steviosid, ktorý obsahuje horkú chuť.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.