Člověk blbne no ![]()
Jídlo a vaření
Diky vsem :). Pokousela jsem se o ten stejny recept z apetitu.
Taky jsem si říkala, jestli to nemělo být zapalování trouby, protože z prvního bytu mám dost výrazné vzpomínky na ten proces "držet než to chytne".
Já teda mám naštěstí troubu, co chytne hned, ale kdysi dávno jsme měli takovou, kterou zapálit bylo velké dobrodružství. Po posledním pokusu, kdy maminka měla ohořelé vlasy, letěl sporák z domu a tenkrát ještě OPBH vysolilo nový, který sloužil až do minulého měsíce, kdy ho sestra vyměnila za větší a z elektrickou troubou. ![]()
Mně to vždycky chvíli trvalo, než to "baflo" a zapálilo. A musela jsem na dně mít 2 střešní tašky, aby všechno nebylo zespoda připálené. Nikdy víc!
Mám sporák na zemní plyn, na bombu. Na práci s troubou jsem si už zvykla, umím to s ní, přesto jsem si cca před rokem parádně spálila ruku, když na mě trouba bafla. Nechtěla chytnout, plyn unikal.. a pak najednou bác! Ještě, že sjem tam strčila jen tu ruku.
Na a pak mě tudíž velice baví dotazy: Na kolik stupňů se to peče..? Na nejvíc nebo na míň.
Jak dlouho se to peče? Dokud to není upečené. ![]()
Já jsem pekla na jednu, dvě nebo tři tečky :D
My s Dadoo žádné tečky nemáme. Máme jen nejvíc a nejmíň.
Ale ke Kachlík v troubě jsem se ještě nedopracovala, maximálně kastrolek s vodou.
Ta moje tečky měla, ale stačilo, aby se v ní peklo víc než 30 minut a na 1 tečku hicovala jak na 3 :D
Já jsem se s tím prala skoro 15 let, myslím, že jsem po několika nezdarech nakonec pekla docela dobře. Horší pro mě bylo, než jsem si zvykla na elektrický sporák místo plynu. Na plynu po ztlumení byla okamžitá odezva, sporáku elektrickému to trvalo delší dobu. Synek zpopelnil při ohřívání oběda několik hrnců, radši jsme pak koupili mikrovlnku.
Já zpopelňuju hrnce i na plynu, ale vina sporáku to není. ![]()
Zas na ni bylo super, zebdo ni clovek mohl lejt vody kolik chtel, kvuli chlebu, a nic se ji nestalo;) Do nove se neodvazim;)
a sporak miluju indukcni...to je naprosty zazrak co se tyce odezvy i rychlosti! S plynem bylo vsechno umatlane a olepkane...
Zapařuje. To asi vědí víc holky pekařky. Já jsem na plech, kterej jsem nechala na spodní pozici
v troubě vrhla vařící vodu z hrnicku, plech s rohlikama byl cca o dvě pozice (drážky ) výš.
Já tedy chrstám vodu studenou,mám pocit,že se vytvoří víc páry.
Můj ex rozvařil na plynu konvici na čaj s pískacím nástavcem ![]()
Hliníkovou nebo plechovou?
Plechovou by mohl teoreticky rozžhavit do žluta a pak ve studené vodě rychle zchladit. Potom by byla kalená. Co udělá hliník, nevím, ale ty plastové části se musely pěkně seškvařit. ![]()
Hliníkovou. Kromě toho, že byla celá černá, utavilo se plastové ucho a pískátko se speklo s hubicí konvice. Pán prý telefonoval a pískání neslyšel.
hele, hliník stejně není zdravý, když to odnesla jen ta konvice, tak je to dobré. ![]()
Jo, však jsem byla ráda, že jsme nevyhořeli :) jen tu konev jsme koupili pískací proto, že předtím roztavil jinou bez pískadla.
Na indukci slyším buď chválu nebo nadávky. Už jsem právě slyšela, že rychlost reakce nic moc. Vždy od lidí, kteří měli plyn. To mě trochu odrazuje od pořízení. Teď mám plyn a jsem spokojená.
tak plynu se samozřejmě nevyrovná nic. ale ve srovnání s klasickýma elektro plotýnkama (na těch se vařit fakt nedá) a sklokeramikou (tam už to jde ale přeci jen to není taková sláva) je ta rychlost jen o málo slabší než s plynem. na oplátku za to mírné zpomalení máš a) kuchyň bez otevřeného ohně b) ušetřenou práci s čištěním sporáku c) další volnou pracovní plochu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY