Z Itálie, máme tam známý, vyráběj ho. Kamarádka si vozí z Chorvatska..ale ten Italskej je lepší..
Jídlo a vaření
Děkuju ![]()
Tady v Dejvicích si dost chválí stáčený z krámku Da Emanuel. Já ho teda ještě nezkoušela. Ono je hodně důležité správné skladování - v temnu, co nejméně vzduchu. Takže je dobré kupovat olej, který rychle prodají. Zároveň ho mít v menší lahvi nebo rychle spotřebovat. Nejlepší jsem měla čerstvě lisovaný z Chorvatska od paní domácí. Ujídala jsem ho bez chleba po lžičkách.
Strčím sem aspoň jeden (jo sem pyšná a příjdu do pekla)
Kdyz jste u olivoveho oleje, tak se zeptam. Muze se pouzivat v teple kuchyni nebo ne? Mam protichudne informace z ruznych zdroju a nevim, kde je pravda.
No extra virgin by se neměl přepalovat, nevydrží ty vysoký teploty a na smažení 'je ho škoda', ale dělá se i klasický olivový olej, na kterým se restovat může..
Propracováváte se k složitějším nářezům
A kolik že jich bylo,že dáváte jeden?
a už máte žiletku na klacku? :-D
Já teď taky nemám, vždycky se po těch žiletkách zapomenu podívat.
No mám jen ten klacek
žiletku právě ne, nemůžu se dostat do nějaký klasický drogerie..
Mám ošatku
v pátek budu experimentovat.
Nevíte, prosím, zda existuje kvalitní sušená smetana/mléko do kávy? Nechci takový ten bělič kafe.
Super ![]()
Strčím sem aspoň jeden (jo sem pyšná a příjdu do pekla)
Já bych byla taky pyšná, kdyby se mi povedl takový chléb. Škoda, že jsem líná to vůbec zkusit. Jak dlouho ti trvalo vypracovat se na master level?
Haha do mistra mám daleko (doporučuju kouknout na insta na heslo bread) ale chuťově sou dobrý, to zas jo. Není to těžký, peču asi dva (?) roky a ty první byly jedlý, ale slabší, ale to se fakt rychle vychytalo.
Nejdůležitější je: na začatku nedělat experimenty, držet se návodu, blbosti zkoušet až pak
načasování (skloubit to s prací)
Jinak je to fajn, baví mě to, mám to jako koníček. A nebála bych se toho :)
Olivovej olej a čerstvý pečivo!
Jsem při studiích dělala v obchodě, kde jsme měli mmj. stáčenej olivovej olej, a to jsem měla hned lepší den, když jsem si po cestě do práce stihla zakoupit čerstvou bagetu a v čase oběda si stočila trošku oleje do misky. :) Oleje jsme tam měli moc dobrý bych řekla, italský, řecký i španělský, jenom extra panenský za studena lisovaný, každej měl něco do sebe a teda fakt každej byl úplně jinej, jen podle chuti je člověk úplně snadno rozpoznal (a někdy i podle barvy). Když byl trochu klidnější den, mohl si člověk krátit čas slepýma testama. :D
Normální sušené mléko? Dělá se i sušené sójové.
Sušené mléko mě vůbec nenapadlo
jedeme po letech do kempu a ráno nemůžu být bez kafe s mlékem.
ja jsem na tyto ucely kupovala kondenzovane, neni to uplne ono, ale me ta chut nevadi. taky zavisi kam jedete, ve Slovinsku se daji poridit male krabicove trvanlive mlecka s brckem (ma to asi 250ml), pro me znacka ideal.
to susene zkus doma, nektere se blbe rozpousti, musi se to udelat bokem v hrnicku, v tom horkem by se to zdrclo.
Diky. Neco vyzkousim. Jedeme do Cerne Hory. Spis budeme veci nakupovat tam, nerada vozim moc veci, jen zaklad na preziti, kdybychom hned nenakoupili. kafe s mlekem musim mit :))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY