Držím palce,mě se ho nepodařilo vypiplat od začátku. Asi jsem ho neustále vyrušovala svou zvědavostí,očuchávala,kontrolovala...![]()
Jídlo a vaření
Já jsem měkká a chřest si srabácky krájim na menší kousky, tam se potom ztratí i ta nedokonalost v loupání:-D.
A teď jsem si udělala super rychlý drezing na mungo klíčky - zesklovatět cibulku, přidat cukr, zázvor, zkaramelizovat, pak ocet a hned sundat. Taková blbost a ono je to tak dobrý!!! (Jo vim, že bych ty mungo klíčky měla jíst samotný bez nějakýho karamelu:-D).
Ještě jednou díky za tip na švestkový koláč, zrovna si libuju
. Dala jsem poloviční množství cukru, jak bylo v diskusi pod receptem a je to akorát.
o vaření to teda úplně není, ale včera jsem koupila v Lidlu úplně fantastickou zmrzlinu ještě z minulýho řeckýho tejdne
![]()
Ta je úžasná!!! měli tři druhy. A já jak napotvoru dietuji.. ![]()
Kde? Kde? Kde ji ještě mají?
Zkus jakýkoliv Lidl. Ještě by mohla být v mrazáku. ![]()
V nejbližším je vyjedeno, začnu pátrat v soustředných kružnicích. I kdybych měla až do té Libně jet!
ta zmrzlina je fantastická, mám teda tu s medem a pekanovejma ořechama, jsem včera po lžících sežrala půlku kyblíčku ![]()
Mám ji v mrazáku a právě jsem si říkala, že teď už ji opravdu nebudu jíst. ![]()
prosim Vas, jak se zapatuje trouba?
neni zac, mne prisla zajimava ta makova drobenka
a cukru davam polovinu skoro vzdycky
Zapatuje?
edit, jestli je to zapaluje, tak plynová tak, že se otočí kolečkem a drží a strčí se něco delšího hořícího (v mým případě to bývala špejle) do toho otvoru, dokud to nechytne..ale sou na to i lepší uděláka než špejle
Ja myslím že išlo o zapaření trúby :)
Aaa
no tak zapařuje se tak, že se dolů, nejlíp na starý plech chrstne cca 150 ml vody. Případně jen tak, že se stříká na stěny trouby rozprašovačem- třeba u baget, v receptu to bejvá uvedený, jakým způsobem - pro no.li
Jinak, aby to nevypadalo, že si myslím, že no.li neumí zapálit troubu, tak u tý plynový to napoprvý bez předchozí zkušenosti je trochu výzva. Takže mi to tak automaticky spojilo.
Zapařuje. To asi vědí víc holky pekařky. Já jsem na plech, kterej jsem nechala na spodní pozici
v troubě vrhla vařící vodu z hrnicku, plech s rohlikama byl cca o dvě pozice (drážky ) výš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY