brrr Jo, myslím že to máma taky dělá. A pak do peřin! ![]()
Teda co jsem jí přivezla rýžovar, tak už asi staré metody ustoupily, musím se zeptat.....
brrr Jo, myslím že to máma taky dělá. A pak do peřin! ![]()
Teda co jsem jí přivezla rýžovar, tak už asi staré metody ustoupily, musím se zeptat.....
Pinot Noir Dík. Zkusím.
Už snad od doby, kdy jsem začínala vařit, vím o tady už taky zmíněném přidání rajčete do vývaru. U nás doma se to nedělalo. A když si na to při vaření vzpomenu, řeknu si, že mám tam dobré maso, na vývar chuť, kdyby se to nepovedlo, budu naštvaná a vzdám to. Musím jednou sebrat odvahu a zkusit to.
Victoria Ráda si přečtu, pokud se podělíte i o další vývoj, jak se vám daří vařit podle získaných zkušeností. Absolvovala jsem jen kurz francouzské kuchyně v Prakulu, což je na míle daleko od toho vašeho, a i tak jsem kohouta na víně vařila až pár let po kurzu, protože zdroj dobrých kohoutů jsem neměla. U mě je teda i problém, že se snažím vařit z lokálních surovin, francouzský kohout byl v makru dostupný asi odjakživa.
Garfie já hřebíček občas picnu i do rýžovaru.
notna Já jsem si na to použití rajčete ve vývaru přišla sama, mamka, ani babičky to nedělají/nedělaly. Dávám jedno rajče, nic s ním nedělám a patří vedle pórku, cibule a natí k částem, které vyhazuju.
Narazila jsem včera na kanál o vaření, ne úplně amatérsky vedený. A nemůžu se rozhodnout, jestli je recept kombinující v teplé smetanové omáčce fenykl, olivy a bílé fazole geniální, nebo úplná kravina.
brrr Mně taky rajče do vývaru napadlo samotnou, ale bohužel syn mi vývar, co v něm bylo rajče nejí, tak jsem s tím musela přestat :o(
Ounz Mám to úplně stejně, vůně/pach vývaru mi taky vadí, zdá se mi, že promoří celý dům. Stejně nerada dusím hovězí na guláš.
Fictionguláš se má delat venku nebo na párty. Už jsem jich navarila v životě mnoho kotlů (doslova, i 60+ porcí) a doma to prakticky nedělám.
Teda, vařit cokoliv déle jak 2 hodiny je pro mě neprůchozí, takže vývar dělám jen z kuřecího nebo asi 2x za rok hovězí v papinaku, když vařím maso třeba k rajské. Máte všechny můj obdiv
.
Já dělám silný vývar, který se vaří dlouho. Pokud je slepičí, tak jen cibule ve slupce a česnek. Jinak dávám navíc natě, kapustičky, kedlubnu, kadeřávek, prostě to, co smím. A pak to dokončuju podle strávníků :-). Na másle osmažím kořenovou zeleninu, někdo chce nudle, já si dám quinou. Opeču prsa na pámvičce a nakrájím na proužky, přidám bylinky, někdo chce výhonky... Ideální jídlo prostě :-).
JankaM Já právě proto ráda vařím guláš ráda večer. Nakrájím, nasypu do hrnce a ono se to pak dělá samo. Akorát nesmím usnout, no.
Mate nekdo pomaly hrnec? Ja nad nim prave kvuli vyvarum uz dlouho uvazuju, ale nevim, jestli by to nebyl dalsi kram do kuchyne. Da se od toho odejit a nechat to bez dozoru treba celou noc? Nebo jit na prochazku a vratit se k hotovemu jidlu?
brrr Jo, myslím že to máma taky dělá. A pak do peřin!
já vařím teď víc jasmínovou, s tou to nedělám, ale klasickou rýži dlouhozrnnou vždycky takhle!
Zuzuli takhle v něm někdy vaříme na chalupě maso. Dáme to tam večer, nastavíme a hotovo. Nemusíme pak ráno vstávat nebo můžeme jít na houby třeba. Má to nějakou pojistku, navíc se to dělá na nízkou teplotu.
JankaM tak ten vývar se dělá sám, kolikrát ho vypnu večer než jdu spát, dám na balkón má cedím až ráno. Šest hodin u něj fakt nestojím.
JankaM Já teda ty noční vyvary už nepraktikuju, ale hovězí dělám, prostě dám ráno vařit to maso jako první věc po probuzení, ještě před snidani;-).
Fiction no přesně, ale jednou za čas to vytrpim, guláš (hlavně segedyn) mam rada
JankaM když to dáš vařit v 8, tak v 10, až se rozhodnete, co budete dělat, už to budeš mít celkem vařený ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.