Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:24

JankaM Jj, no já to mám asi v sobě, protože mamka i babička prostě takhle vařily, takze to delam uplne autimaticky stejne jako vecerni hygienu, proste vlezu do mrazaku, beco nachystam. Venku s dětmi jíme minimálně, mne upřímně přijde, že to leze dost do peněz a ze to nema pro nás žádnou přidanou hodnotu, jídla co dětem chutnají, uvařím pro ně chutove lepší a vím z ceho. Kolikrát si i řeknu, že si dám dopoledne pohodicku, na oběd si zajedeme, ale pak mi to nedá a stejně varim;-). 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:28

Zuzuli Jasně. Když byly děti malé, byl to můj nejoblíbenější víkendový oběd, frknout rýži do rýžovaru, maso do pomalého hrnce a jít ven. :-) Po návratu luxusní oběd rovnou na stole. Já teda pomalý hrnec nevlastním, měla jsem nějaký starý po ségře, který už odešel do věčných lovišť, ale ségra ho má a používá na spoustu věcí. Já používám jako pomalý hrnec rýžovar, je právě už nemáš v čem udělat tu přílohu. 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:34

Tabeatím chceš říct, že by se o víkendu mělo vstavat v půl osmý nebo jak?

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:35

Karja já ty dlouhé vyvary znám právě jen odsud. Do peněz to jídlo venku teda leze, zvlášť kdyz jedno dítě už sní normálně dospělou porci . Však my taky pokaždé neobědváme v restauraci, spíš uděláme svačiny a teplé jídlo máme až večer doma, ale něco rychlého, těstoviny, rybu nebo tak. Ale já třeba svíčkovou nebo guláš líp než v hospodě neudělám.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:37

Garfiejá jsem pekla, udělala jsem nějakou musaku nebo zapékané brambory, kuře a šly jsme ven. Když jsme se vrátili a byla potřeba příloha, jen jsem pustila hrnec s připravenými  bramborami a než jsem všechny svlékla a umyla, byl oběd. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:37

JankaM já polívky k obědu nedělám. Vývar vařím, když mám v mrazáku moc odřezků. Když pak je, tak ho máme k večeři, ale prostě až je. Já plánování jídelníčku taky úplně nezvládám.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:40

continuity tohle já pořádně nezvládám ani po osmi letech když chystám oběd dopoledne, tak jdeme ven v půl dvanácté

zajímavé, že s večeřemi ten problém nemám 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:47

Evaeva

Mě se ten tréning hodil, pak jsem to tak delala i za COVIDu. Ráno vstala, nachystala oběd, rozchodila dětem všechny ty webexy, šla pracovat a jen jsem mezi schůzkami pustila troubu. jinak bychom byli bez oběda. 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:56

continuity Já pak hodně pekla i v troumě, měla jsem časovač i odloženej start, tak to bylo hodně super. Akorát u té trouby už jsem se nějak podvědomě víc bála než u těch hrnců. :-)

Evaeva Já myslím, že to mu právě hodně napomůžou ty přístroje typu rýžovar nebo pomalý hrnec, kdy prostě hodíš někam ingredience a zanecháš to svému osudu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:58

Garfie já na večeře právě využívám ten odložený start trouby. Ale ty obědy mi nějak nejdou. No už se to asi nezmění, nějak už to doklepeme

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:00

Evaeva continuity A teda úplně mimo téma, ale musím říct, že jak pro telefonáty domů mám raději letní čas, tak tady s vámi mi vyhovuje ten zimní, ty jo, to se mi stává málokdy, že je tady se mnou ráno někdo online....

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:09

Garfie

já dávám na noc péct kachnu. Jako může se něco stát, to beze sporu, ale to bych nemohla ani pustit na noc myčku. K tomu všechny ty nabíječky a konvice, nekonec si ještě na staré kolena pořídím čidla.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:11

Garfievidíš, tak zimní čas. Já si pamatuji, že občas jsem s tebou Interagovala i předtím. Takže to je tou hodinou?

Nejhorší je USA, s těma co potřebuji, se čas mění až týden po nás a to je totální peklo přepočítávat na jaký čas padne ta schůzka, když si posíláme e-mailem ty sloty. 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:18

continuity Kachnu pouštím taky na noc, ale to je taková lehká teplota, to mi zle nedělá.

Já myslím, že je to tou hodinou, v létě máme od sebe 7 hodin, v zimě 8, když mám těch sedm, osm  ráno, v létě už většinou spíte. Včera kamarádka říkala, že syn studuje v Seatlu a mají od sebe 16 hodin a skoro nikdy jim nevyhovuje si zavolat....

Ty jo, to jsem nevěděla, že v USA se mění čas, navíc jindy...Mně přijdou nejhorší ty časový posuny po půl hodině, třeba tuším Srí Lanka. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:39

Garfie já myslím, že my se tu občas potkáme i v létě, já chodím do postele kolikrát až o půlnoci 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:51

Evaeva Ty jo, ale jsi jedna z mála! Ještě Potrefenáhusa husa se tu objevuje v příjemný čas, jakože u vás v noci nebo nad ránem....(za sebe jsem ráda, ale vždycky ji lituju!)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 23:57

Garfie no ty husí časy jsou někdy krapet šílené

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 00:02

Evaeva Ale za mě dobrý!! 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 05:12

Garfie jo, malý dítě konečně!!!!!! začalo v létě spat celou noc a ne v dvouhodinových intervalech, tak doufám, že bude s nočníma prispavkama utrum! Ovsem za chvíli vstávám do práce

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 06:39

Zuzuli jo, presne tak ho pouzivam. Evaeva ten muj je i papinak a ryzovar, nema jen nizkou teplotu, kazdopadne vypne se sam a nemusim u toho byt

vyvary jsem delavala pres noc bezne, na sklokeramice s nastavenim casu, i bez, ono se to stejne po 6nebo 8 h vyplo samo. bez trouby a sporaku s casovacem jsem byla hodne nestastna, ten hrnec to aspon trochu zachranuje