JankaM Jj, no já to mám asi v sobě, protože mamka i babička prostě takhle vařily, takze to delam uplne autimaticky stejne jako vecerni hygienu, proste vlezu do mrazaku, beco nachystam. Venku s dětmi jíme minimálně, mne upřímně přijde, že to leze dost do peněz a ze to nema pro nás žádnou přidanou hodnotu, jídla co dětem chutnají, uvařím pro ně chutove lepší a vím z ceho. Kolikrát si i řeknu, že si dám dopoledne pohodicku, na oběd si zajedeme, ale pak mi to nedá a stejně varim;-).
Jídlo a vaření
Zuzuli Jasně. Když byly děti malé, byl to můj nejoblíbenější víkendový oběd, frknout rýži do rýžovaru, maso do pomalého hrnce a jít ven. :-) Po návratu luxusní oběd rovnou na stole. Já teda pomalý hrnec nevlastním, měla jsem nějaký starý po ségře, který už odešel do věčných lovišť, ale ségra ho má a používá na spoustu věcí. Já používám jako pomalý hrnec rýžovar, je právě už nemáš v čem udělat tu přílohu.
Tabeatím chceš říct, že by se o víkendu mělo vstavat v půl osmý nebo jak? ![]()
Karja já ty dlouhé vyvary znám právě jen odsud. Do peněz to jídlo venku teda leze, zvlášť kdyz jedno dítě už sní normálně dospělou porci
. Však my taky pokaždé neobědváme v restauraci, spíš uděláme svačiny a teplé jídlo máme až večer doma, ale něco rychlého, těstoviny, rybu nebo tak. Ale já třeba svíčkovou nebo guláš líp než v hospodě neudělám.
Garfiejá jsem pekla, udělala jsem nějakou musaku nebo zapékané brambory, kuře a šly jsme ven. Když jsme se vrátili a byla potřeba příloha, jen jsem pustila hrnec s připravenými bramborami a než jsem všechny svlékla a umyla, byl oběd.
JankaM já polívky k obědu nedělám. Vývar vařím, když mám v mrazáku moc odřezků. Když pak je, tak ho máme k večeři, ale prostě až je. Já plánování jídelníčku taky úplně nezvládám.
continuity tohle já pořádně nezvládám ani po osmi letech
když chystám oběd dopoledne, tak jdeme ven v půl dvanácté ![]()
zajímavé, že s večeřemi ten problém nemám
Mě se ten tréning hodil, pak jsem to tak delala i za COVIDu. Ráno vstala, nachystala oběd, rozchodila dětem všechny ty webexy, šla pracovat a jen jsem mezi schůzkami pustila troubu. jinak bychom byli bez oběda.
continuity Já pak hodně pekla i v troumě, měla jsem časovač i odloženej start, tak to bylo hodně super. Akorát u té trouby už jsem se nějak podvědomě víc bála než u těch hrnců. :-)
Evaeva Já myslím, že to mu právě hodně napomůžou ty přístroje typu rýžovar nebo pomalý hrnec, kdy prostě hodíš někam ingredience a zanecháš to svému osudu.
Garfie já na večeře právě využívám ten odložený start trouby. Ale ty obědy mi nějak nejdou. No už se to asi nezmění, nějak už to doklepeme ![]()
Evaeva continuity A teda úplně mimo téma, ale musím říct, že jak pro telefonáty domů mám raději letní čas, tak tady s vámi mi vyhovuje ten zimní, ty jo, to se mi stává málokdy, že je tady se mnou ráno někdo online....![]()
já dávám na noc péct kachnu. Jako může se něco stát, to beze sporu, ale to bych nemohla ani pustit na noc myčku. K tomu všechny ty nabíječky a konvice, nekonec si ještě na staré kolena pořídím čidla. ![]()
Garfievidíš, tak zimní čas. Já si pamatuji, že občas jsem s tebou Interagovala i předtím. Takže to je tou hodinou?
Nejhorší je USA, s těma co potřebuji, se čas mění až týden po nás a to je totální peklo přepočítávat na jaký čas padne ta schůzka, když si posíláme e-mailem ty sloty.
continuity Kachnu pouštím taky na noc, ale to je taková lehká teplota, to mi zle nedělá. ![]()
Já myslím, že je to tou hodinou, v létě máme od sebe 7 hodin, v zimě 8, když mám těch sedm, osm ráno, v létě už většinou spíte. Včera kamarádka říkala, že syn studuje v Seatlu a mají od sebe 16 hodin a skoro nikdy jim nevyhovuje si zavolat....
Ty jo, to jsem nevěděla, že v USA se mění čas, navíc jindy...Mně přijdou nejhorší ty časový posuny po půl hodině, třeba tuším Srí Lanka.
Garfie já myslím, že my se tu občas potkáme i v létě, já chodím do postele kolikrát až o půlnoci
Evaeva Ty jo, ale jsi jedna z mála!
Ještě Potrefenáhusa husa se tu objevuje v příjemný čas, jakože u vás v noci nebo nad ránem....
(za sebe jsem ráda, ale vždycky ji lituju!)
Garfie no ty husí časy jsou někdy krapet šílené ![]()
Evaeva
Ale za mě dobrý!!
Garfie jo, malý dítě konečně!!!!!! začalo v létě spat celou noc a ne v dvouhodinových intervalech, tak doufám, že bude s nočníma prispavkama utrum! Ovsem za chvíli vstávám do práce ![]()
Zuzuli jo, presne tak ho pouzivam. Evaeva ten muj je i papinak a ryzovar, nema jen nizkou teplotu, kazdopadne vypne se sam a nemusim u toho byt
vyvary jsem delavala pres noc bezne, na sklokeramice s nastavenim casu, i bez, ono se to stejne po 6nebo 8 h vyplo samo. bez trouby a sporaku s casovacem jsem byla hodne nestastna, ten hrnec to aspon trochu zachranuje
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje