Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Tabea
7885 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 07:18
Reakce na continuity:

Tabeatím chceš říct, že by se o víkendu mělo vstavat v půl osmý nebo jak?

​no, u nás tak dlouho vydrží spát jen muž.

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 08:11

Tabea u nás v půl osmé nevstáva ani ten největší ranostaj. 

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 08:18

Garfie dokonce jsou tam místa, třeba kmenová území, kde se čas nemění, to má pak o hodinu posunutý čas oproti území kolem.  Když jsme tam teď na jaře cestovali,tak jsme projeli asi pět různých časových pásem a to jsme jeli víceméně "rovně" - a rozdíl mezi začátkem a koncem byl jen tři hodiny. 

Jednou jsme spali na takové časově hranici, takže pulka skupiny měla na telefonu jiný čas než druhá část. což by byla sranda, kdybychom neměli na brzké ráno rezervované vstupy do kaňonu (právě na kmenovém území). Hodinu trvalo než jsme se dopočítali, v kolik musíme vstávat. 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 13:42
Reakce na brrr:

Garfie tu cibulu s napíchaným hřebíčkem dávala babička do rýže.

​To dávám dodnes... a pak je taky moc dobrá rýže s kardamomem - pár zrníček tam přihodit!

Aranel 

Do jasmínový to taky většinou nepoužívám, ale dělám na rozdíl od tebe tak z 99% basmati, tu my nejradši.

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 14:05

Victoria 

Telecí vývar jsem v životě nedělala, ani myslím nikdo v rodině... telecí zřejmě platilo odjakživa za "lepší" jídlo, tak se nikdo asi neodvážil, a dneska už vůbec ne

Osobně mám radši hovězí (než kuřecí) a taky peču maso a kosti, jen to dělám se zeleninou dohromady v pekáči, jako dávám to tam najednou... stejně je to chuťově nesrovnatelný s jen obyčejně vyvařeným - to je snad úplně škoda těch surovin, jen to vymáčet.

A jak miluju třeba dušenou mrkev, tak mám ještě drobně úchylnou libůstku a nebojím se přiznat  - tu vyvařenou zeleninu pak částečně sežeru (jinak se to nazvat nedá ) s máslem a křupavou plátkovou solí. Nemůžu si pomoct a těším se na to pokaždý

Online Tabea
7885 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 15:47
Reakce na continuity:

Tabea u nás v půl osmé nevstáva ani ten největší ranostaj. 

​my chodíme v neděli bruslit, v devět jsme na ledě. Domů v 11, než se dohrabeme, už se ptají, kdy bude oběd. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 17:07

Tabea My taky vstáváme takhle brzo o víkendu, jsem zvědavá, kdy se to změní. Protože takové to střídání s mužem, to fungovalo naposledy před 6 lety, teď s nimi vstávám pokaždé já, ale je fakt, že toho člověk hrozně moc stihne, kolikrát mám v 9 už prichystane jídlo, pračky perou, uklid tak nějak probíhá....a pak jsem v 7 večer zralá hodit čelo!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 18:02

Karja my se o víkendu jednak střídáme, ale i ten, co má službu, v devět možné tak končí snídani. Nebo ještě zalehne k tomu šťastnějšímu, když si děti pustí televizi

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 18:17

continuity my čidlo máme, přímo nad sporákem. A funguje, už jsem asi dvakrát ubezpečovala ochranku, že nehoříme, že jen vařím.

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 18:27

Karja To zní i jako většina mých dnů

Ovšem teď mi asi dvakrát vyšlo, že jsem prostě v šest vrzla mimino muži a šla se dospat ke staršímu synovi, to byla taková paráda, jak díky tomu i on vydržel spát déle a neřval a nebudil mě Mimino mělo nějakou dobu takový šílený režim, že vstávalo ve čtyři, teď už jsme díkybohu zase na jeho obvyklé šesté hodině. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 18:32

Evaeva jako já jsem spíš ranní ptáče, takže mi to tolik neva, ale někdy to aspon tak do těch pul 8 by chtělo za čas. Když jsem hodně unavená, tak pak jdu po snídani pít do postele kafe, to mě trochu dá dokupy;)

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 18:47

My jsme teda sovy celá rodina, nijak mi nevadí přijít domů o půlnoci, vlastně cokoliv do půlnoci považujeme za normální spací čas a děti nás následují (a nikdy nevstavaly před sedmou, ani jako miminka, ani jako batolata, teď chodí spát v deset). Ale vstávání v šest by mě zabilo.

Muž dělal od šesti 20 let než jim to změnili na sedmou a nezvykl si za celá ta léta vůbec, teď chodí na osmou a má to tak tak.

To asi fakt není nic, co člověk nějak zásadně ovlivní.  

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 18:51

Kokoskaradši 10x vysvětlovat než jednou vyhořet. 

Ja mám teda spíš hrůzu z elektriky v hliníku v baráku. Tři roky se hlasuje o rekonstrukci, takže co dostalo nakonec přednost? Výměna 15 let starých výtahů. Téměř padesát let stará elektroinstalace je podle sousedů pořád v pohodě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 19:39

Karja já mám to vyspávání ráda, ale nevadilo by mi vstávat v té půl osmé. Ale dřív už je u mě takové, že to pak chce dospat aspoň občas.

continuity mimino teď se změnou času taky začalo spát do půl osmé (nechápu, logické by to bylo spíš naopak). V tomhle věku z nich bych byl největší ranní ptáče se 6:45. Starší teď vstává před sedmou, ale on nikoho neruší, prostě si začne hrát. Mladší vstává okolo půl osmé. Ale o víkendu si většinou vystačí, maximálně chtějí udělat snídani. Máme ložnici hned vedle obýváku, tak tam klidně necháme i mimino, akorát ten jeden, co má službu nemůže spát úplně.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 19:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Garfie jo, malý dítě konečně!!!!!! začalo v létě spat celou noc a ne v dvouhodinových intervalech, tak doufám, že bude s nočníma prispavkama utrum! Ovsem za chvíli vstávám do práce

​Kolik že jí je? Tři???
Nějak mi docházejí ty hormony nebo co a vstává se mi v noci hůř...

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 20:06

Jo ale tohle je vlákno o jídle! Tak se revanšuju receptem na tvarožník, co jsem viděla na IG a nemůžu na to přestat myslet

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 20:13

continuity Na to si dejte pozor. Naši šedesátiletou elektroinstalaci jednou přišel zkontrolovat technik, podíval se na ni, vyděsil se a museli jsme ji vyměnit v podstatě okamžitě. Pročež to stálo asi tak o půl milionu víc než kdyby se to dělalo normálně nehavarijně.

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 20:20

DruIjá vím, ale těžko s tím něco udělám, když babky to nechápou, vidět to není, víc světla tam nebude. Řeší se to tak tři roky. 

Byt máme dávno v mědi, na tom jsem trvala, ale je mi to platné jak mrtvému zimník. 

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 20:29

continuity tak jedině dobrou pojistku

ad jídlo a recepty: mně zas nedal spát tenhle recept, tak jsem to dneska zkusila a to těsto je luxusně nadejchaný, krásně se s tim po vykynutí dělalo, dovedu si ho představit i na jiný věci, třeba závin, buchty, šneci...

ten tang zhong teď docela frčí - zkoušely jste to?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2025 20:30

Aranel já můžu přispět pozitivní statistikou Dva ze tří spí celou noc většinu nocí od 16m, co se odstavili. Mimiňák se budí tak jednou, někdy dvakrát, on spal vždycky hůř no. Ale pár nocí už vcelku taky prospal.