Evaeva ty jsou krásný! Syn mi letos taky nazdobil dort a udělal ho krásný. S lentilkami a zvířátky. Scénka prý: prasátka vyčmuchávají lanýže

Evaeva ty jsou krásný! Syn mi letos taky nazdobil dort a udělal ho krásný. S lentilkami a zvířátky. Scénka prý: prasátka vyčmuchávají lanýže

žluťásek boží...zvířátka jsou odkud? A jedla?
žluťásek
a kočičky a psi čekají, až je prasátka vyhrabou, aby mohli konečně vařit
To jsou moc roztomile dorty!
stes zvířátka budou Schleich.
Evaeva Díky, mrknu se, do Lidlu se občas dostanu. A ty sušenkové mají teď asi v DM, nebo teda aspoň podle obrázku vypadají konzistencí stejně jako ty, co jsem tam nedávno koupila. Ještě jsem je teda neotevřela.
stes zvířátka jsou nejedlá Schleich. Sběratelské figurky/hračky. Vydrbali jsme je v mýdlové vodě. Malou nevýhodou je jejich horší čištění od čokolády. Mají tělo hodně strukturované plné detailů, čokoláda zaleze všude. Pak to musím brát měkkým kartáčkem ![]()
žluťásek Dort samotný je krásný, ale ta myšlenka hledání lanýžů ho posouvá ještě o úroveň výš! ![]()
Aha..znám. Docela jsem se lekla že jsou jedlý, vnuk vegetarián by asi kočku nejedl![]()
DruI já jsem ten dort upekla, polevu a zdobení dělal syn sám. Bohužel mi teda přijde, že si s tou čokoládovou polevou poradil o dost lépe než obvykle já ![]()
žluťásek No to bylo první, co mě napadlo, jak to máš krásně obmazané tou čokoládou, že takhle bych to v životě nezvládla! Je moc šikovnej ![]()
Myrtila já jsem si na to pořídila otočný tác a takovou tu plastovou kartu, jde to s tím asi tisíckrát líp než nožem na talíři. Ty boky jsem mu trochu připravila, aby mu zbyla čokoláda, než to všechno naleje navrch.
Ale takové té jednolité čokoládové polevy z cukrárny asi nikdy nedosáhu. Musela bych dát mnohem větší vrstvu, než bych zakryla nerovnosti.
Ty dorty evokují radost a veselí. Já tak dlouho neměla dort! Zítra si snad na kus dortu někam zajdu:-)
Nevím, zda tomu vůbec mohu konkurovat, ale dělala jsem jablečnou gallete. Na Rohlíku jsem koupila velmi sladká a chuťově jemná jablka, ještě jsem je posypala vanilkovým cukrem a bylo to skvělé. Je to jednoduché a takové rustikální. A pro notna - je to "opáčko" z kurzu. Rozhodně to zařadím do repertoáru:-)

žluťásek tohle mám, ale když chci mít hladkou lesklou čokoládovou polevu, tak neobmazávám, ale polevám na mřížce. Úplně krásně hladká taky není, ale zatím jsem tím dosáhla nejlepších výsledků. Obmaz čokoládou mi nejde.
Evaeva Mně na čokoládové polevě štve hlavně, že mi vždycky zatuhne a nedá se krájet. Drobné nerovnosti jí odpouštím.
DruI no já dělám tu ganache, tam je i smetana, tak to tak tvrdé není
Tato diskuze mi připomněla, když mi minulý týden přišla od kamaráda fotka něčeho, nějaké hnědé hmoty s otázkou "srazilo se mi to?" Pekl pařížský dort, poprvé pekl dort a rovnou pařížák...Tak už ten víkend to bylo vtipný, jak mi chodily ty zprávy s žádostí o radu, ale nakonec mu přišla pomoc segra a když mi to tento víkend vyprávěl, ježiš mě tak moc mrzelo, že jsem tam nebyla:D:D:D Poslední zpráva byla "za chvíli jede sanitka, polil jsem to čokoládou, steklo mi to i s krémem".
žluťásek Taky jsem si pořídila ten otočný tác a letos na něm poprvé mazala krém a je to opravdu nebe a dudy! Jsem hlavně ráda, že jsem si na něj vzpomněla včas, předtím jsem ho vždycky chtěla koupit, ale vzpomněla jsem si na to, až když jsem už potřebovala zdobit ![]()
Jinak teda ještě můžu hodit do pléna tip, pokud byste někdo potřeboval bezmléčný krém, tak jsem ho dělala z rostlinné šlehačky Rama a vegan mascarpone od Meggle a bylo to dobré. Jednu šlehačku a jedno mascarpone a jen jsem ho osladila cukrem a ochutila vanilkovou esencí. K tomu jsem dort promazala rybízovo-borůvkovou marmeládou a nahoře byla ta záplava borůvek. Bez té marmelády by to bylo spíš mdlé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.