žluťásek jo určitě nespěchá, potřebuji to az na víkend. Děkuji!
Jídlo a vaření
continuity Ke kachně/huse se ta jablka hodí moc dobře. Kdyz ne štrúdl, co linecký koláč s jablky? Nebo ten recept od Victoria
díky, ale asi udělám ty rohlicky. To mi přijde šikovné, že se to dá jíst i bez příborů a složitého servírování.
continuity To budeš mít určitě úspěch. Jsou vyhlášené. Nechutnají asi jenom mně :-)
notna já je taky extra nemusím, i když povidlové si dám ráda. Ale pro tohle období se hodí.
stes Nebojte se toho![]()
Evaeva no já chystám udělat více druhů, pokud se do toho pustim. Určitě ořechy, mák, povidla. Hodil by se tvaroh nebo to už vyteče?
continuity Běž do rohlíčků, taky se na ně chystám. :-)
Je to svatomartinská klasika, tu kachnu to hezky tradičně doplní! Moje máma dělá tvarohové, kvůli mně, mám je nejraději.
continuity Rohlíčky jsem předloni dělala tyhle od Petry Burianové, recept jsem našla u ní na IG, tady to kopíruju z blesku, kdybys neměla IG. Byly moc dobré
jenom trochu pracnější skrz ten vzhled, takže jsem je zatím nezopakovala. Ale těsto jak obláček ![]()
Victoria Galette vypadá báječně. Máte i krásně rovnoměrně nakrájená jablka. Díky za sdílení zkušeností i receptu. Poučku nepracovat dlouze s křehkým nebo lineckým těstem znám od mámy, ale vždycky mám obavy, aby se mi dobře promíchalo a neměla v něm hrudky mouky a asi s tím pracuju déle než by bylo potřeba.
Myrtila Jako obláček, říkáš. To snad ten recept zkusím, protože mi zatím nikdy nechutnalo hlavně to těsto. Hutné, těžké, samá mouka. Pak to ještě je často posypané vrstvou moučkového cukru. Někdy i ta ořechová náplň je suchá. Asi jsem měla štěstí na nepovedené.
notna No, mně moc nechutnají ty z nekynutých těst, protože asi jak se to rozvaluje, tak se to hodně sype moukou, a pak právě je to takové hutné, a náplň aby nevytekla, tak se taky zahustí... tyhle jsem plnila makovou náplní, dělávám ji úplně od oka, bylo to tak dobré, že si to pamatuju i ty 2 roky
ale vloni těsně po porodu jsem se na rohlíčky nezmohla.
Myrtila Díky! Vyzkouším je.
Myrtila někde jsem viděla ořechovou náplň s našlehaným bílkem - to by mohlo odlehčit
RoSa Zkusila jsem tu z odkazu, trochu modifikovanou teda (místo cukru a medu jsem dala meruňkovou marmeládu a mléko rostlinné) a je moc dobrá, dá se jíst i jen tak ![]()
A hecla jsem se na ty prořezávané rohlíčky podle Petry Burianové, recept jsem teda taky alternovala bez mléčných výrobků, ale plnění, zamotávání a mašlování vejcem zvládnul syn, tak to nakonec byla taková hezká společná aktivita
z dávky bylo 19 rohlíčků a teď jich zbývá asi 5 ![]()
continuity Ke kachně/huse se ta jablka hodí moc dobře. Kdyz ne štrúdl, co linecký koláč s jablky? Nebo ten recept od Victoria
Přiznání: ten koláč nemám ráda, vždycky mě napadne, že někdo byl línej dělat štrúdl ![]()
continuity My děláme na štrúdl těsto s tvarohem (40 hl. m., 1 tvaroh - lepší z fólie, 1 máslo, 1 vejce)
Jdu do těch rohlíku, drzte mi v patek palce. mám objednané na rohliku nějaká hříšně drahá povidla ze 100% švestek a dnes jsem sehnala výborné ořechy
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje