Victoria galette vypadá skvěle. Určitě zmizela mrknutím oka. ![]()
Jídlo a vaření
Victoria to vypadá skvěle...Máš nějaký speciální.recept prosim?
Tabea Docela ano![]()
stes Může být v angličtině?
Victoria Yes
stes Večer vyfotím![]()
stes Toto je receptu na gallete. Neměla jsem mandle, tak jsem použila o trochu více hladké mouky. Množství je na jednu velkou (asi 36 cm v průměru) nebo dvě menší anebo na několik mnoho malých - jednoporcových. Chuť jablek ovlivní celkové vyznění. Měla jsem odrůdu Rubinola - v chuti sladká a jemná jablka. Sladkost jsem podpořila posypáním dobrým vanilkovým cukrem.
Pro přípravu těsta doporučuji postup ve videu níže, je to spoluautorka receptu z fotky. Je to postup na trochu jiné těsto, tzv. pate sucré, ale technika je stejná i u těsta na gallete. Nelekněte se toho, že z vašeho pohledu to těsto možná nebude úplně zpracované. Zabalení a utažení v papíru (lépe v potravinové folii) je klíčové. A nechte ho rozhodně odležet přes noc.
Skládá se viz foto níže. Nejprve si uděláte kruh z jednotlivých plátků jablek, ty pak budou pod okrajem koláče. Jablka se skládají natěsno, při pečení se trochu rozjedou. Přehnuté okraje jsem potřela rozpuštěným máslem, lehce posypala cukrem, lze plátky mandlí. Pekla jsem na 190 cca 40 minut. Je třeba pak hlídat.
https://m.youtube.com/shorts/-8SjesTPANw

Victoria díky moc!
Victoria Děkuji moc. Nevim, jestli budu mít odvahu....
Mam objednávku na žluťásek dort. Od své mámy. Tak tomu říkám pocta! Normálně to snad zapíšu do kalendáře, že mám prý ty dorty vždycky dobré a hezké. Neuvěřitelné, má to pro svého bráchu, kterému pravidelně peče dort a vanočky a mazance a rolády a kremrole a všechny její tyhle výborný věci...a teď nadešla ta chvíle, kdy jsem byla nominována!
My jsme pozváni na víkend na tu husu/kachnu, asi bych tam ráda přivezla nějaký moučník a nevím jaký. Nabízí se zavin, ale asi by musel být z listového těsta - na tažené nemám čas a nikdy se mi to nepovedlo kdovijak oslnivě.
Nenapadá vás něco jiného?
Karja protože to je prostě nejlepší čoko dort. A úplně jednoduchej recept, umícháno za chvíli. Mám radost, že máš radost ![]()
continuity martinské rohlíčky přece
náplň různá, ořechy jsou klasika, já miluju povidlové, maminka dělá i čokoládové z nějaké jakonutelly, ale tužší.
continuity co nějaký moučník z křehkého těsta? Ono po té kachně se toho moc nehodí, aby to nebylo jako moc no. Teď jsem v jedné restauraci ochutnala vynikající jablečný dort, ale on to byl fakt dort, jakože to bylo něco ve stylu cheesecaku, takovej mutant mezi panaccotou a cheesecake, bylo to moc dobrý, ale recept nemám;-/
continuity jak dlouho tam pojedete? Ja vždycky slavím velký úspěch s tmavou piškotovou roládou se světlým krémem (šlehačka s tvarohem nebo mascarpone) a malinama. Ty tam dávám rovnou zmrzlý. Dost se toho všichni můžou užrat a je to hotový raz dva. Ale není to na dlouhý skladování/převážení. Jednou jsme jeli na oběd ke kamarádce po bruslení, tak jsem to ráno udělala a pak měla dvě hodiny pod lavičkou na zimáku. ![]()
žluťásek
povidlove, ty miluju!
Ano, je to tak, já ten den nemám ani moc čas, ale říkám jí, to je v pohodě to umícham, protože je to hned. A dokonce mě to donutí si konečně koupit nějaký pořádný vybavení na to;-)
Když jsme u podzimních chutí, tohle je skvělá litá buchta s tvarohem a povidly, opakovaně vyzkoušeno.
continuity já nevím, já to jenom konzumuju a peče je na všechny akce moje maminka ![]()
Ale jsou asi snadný a rychlý, často je dělá ještě ráno před odchodem. Jestli to nespěchá, zjistím zítra recept.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025