continuity No to je klasika. Pamatuju, jak jsme jim vnucovali kraba, to bylo dceři tak 9 a muž ji nutil napsat si do deníčku, jak odmítla, s tím, že až to bude jako dospělá číst, tak bude plakat!!![]()
Jídlo a vaření
Garfie já tvým dětem rozumím
na ryby už jsem se docela naučila, asi bych si našla jídla, co by mi vyhovovaly, ale můj sen to není. A ty dezerty, vždyť to jsou samý fazole![]()
![]()
Ten dobre uležaný žralok mi pripomenul, že pred pár rokmi sa v blízkom mestečku diala svadbe miestnej slečny a jej islandského snúbenca a tam že sa táto delikatesa podávala. Že to bol asi zážitok hovorí už skutočnosť, že sa o tom hovorí už roky po celom okrese.
Mňa by strašne zaujímalo - čo sa ale asi nikdy nedozviem - AKO to prepašovali do lietadla?
slniecko pokud vím,tak se to převážet nesmí?
Maureen práve!
Garfie Já bych byla v Japonsku asi mírně vykolejená z takových těch pro nás neobvyklých syrových částí těl různých zvířat, ale klasické rybí maso a všechny ty ostatní asijské speciality, co sem dáváš na fotkách, bych ochutnala všechny!
Ale kdybych tam byla třeba na dovolené, takže jazykově dost nevybavená, asi bych byla nervózní, abych si omylem neobjednala nějakou tu syrovou neobvyklost ![]()
continuity Přesně suši je naprosto top i u nás. A indická. Kluci jsou naštěstí ochotní zkusit kde co, jen ústřici mladší vyplivnul.
brrrjá ty mořské plody moc nejím, protože mi je líto těch tvorecku, kterých musím spořádat hodně, abych se najedla. Třeba bych nikdy nejedla humra a snažím se nejíst ani chobotnice.
continuity No, my jsme byli tehda u La Rochelle a tam pěstovali ústřice ve velkém, tak jsme si na trhu dali pár ústřic a decku bílého. Popravdě,ani já jsem nebyla odvařená.
Myrtila třeba takovej mořskej ježek. Ten vypadá, že už jede druhý kolo. ![]()
brrrjá ty mořské plody moc nejím, protože mi je líto těch tvorecku, kterých musím spořádat hodně, abych se najedla. Třeba bych nikdy nejedla humra a snažím se nejíst ani chobotnice.
Ja jsem chobotnice vzdycky jedla s velkou chuti, ale jen do te doby, nez jsem precetla "Remarkably Bright Creatures" od Shelby Van Pelt.
Mimochodem, v cestine vyslo jako "Pozoruhodne bystra stvoreni", vrele doporucuju, vyborna kniha ![]()
Takze ted s chobotnicemi sympatizuju a nedokazu je vnimat jako jidlo!
Myrtila třeba takovej mořskej ježek. Ten vypadá, že už jede druhý kolo.
Tak teď se směju a nahlas!!!![]()
Tak ja už nevím, kráva má zas hezký oči, králík hebký kožíšek, kuře mizerný život a teď si ještě budu říkat, kolik tvorečku jsem snědla.....Dneska asi patnáct, měla jsem krevety.
Karja leda mrchu kočku ![]()
(nebo mrchy holuby)
brrr prvně jsem měla ústřice v USA. Chtěla jsem si na ně stříknout citron, nějak blbě jsem zamířila a šel mi proud do oka. Spolustolovníci se tím bavili hodně a dlouho. ![]()
To ne, ať si každý ji co chce, já nikomu do svědomí vstupovat nechci. Jen mně to přijde divný sníst třeba dvacet krevet k večeři, ale muž je vesele ji a já mu ani nic neříkám.
Myrtila z toho bych byla nervózní, ale zrovna tohle je u mne věc zvyku. kdybych viděla, že spolustolovnici přežili ve zdraví, asi bych do toho časem šla. Myslím, že to vůbec není špatné.
continuity Jj, myslím, že časem bych se taky otrkala a zkusila ledaccos
a nebo možná spíš, i když bych nevěděla, co to je, i přesto bych to zkusila ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje