Jestli jsi z Prahy, zkus to v Myslíkový. Nebo takový věci maji v potravinách v Revoluční u zastávky tramvají. A ještě jedna taková večerka je u I.P. Pavlova...
Jídlo a vaření
Děkuju moc za tipy, zkusím :)
edit: herdek, já dneska okolo tý myslíkový šla, že sem se sem nekoukla dřív..
A teda k těm okurkám, máma dělá nálev z deka a sacharinu (umělý sladidlo, prostě), ten je u nás v rodině tradiční už od babičky (zřejmě od okamžiku vzniku sacharinu), takže nevím, zdali je můj tip vítanej.
dává deko, 2 litry vody a 1/2 litru octa, 38-40 těch tabletek sacharinu (sladidla)
do každé sklenice dá cibuli, mrkev na kolečka a křen na kolečka - pár kousků a kopr a jeden hřebíček. Do sklenic se rozděluje i koření z nálevu (matka přidává i bobkový list do toho nálevu). Steriluje na 80*C 20 minut. Tvrdý nejsou, ale jsou křupavý, ale musí se sníst ten první rok, ony ty okurky břednou časem..
děkuji, zkusím, vůči tomu sacharinu výhrady nemám, už s ním dělám zavařený beraní rohy od Dadoo a jsou fakt fantastický
Už jsem se tady jednou ptala, ale třeba budu mit tentokrát štěstí. Vloni jsem dělala okurkový relish a všem nám to chutnalo. Byly tam okurky na plátky, hodně cibule, myslím, že i kopr... A směs koření. Nemůžu najit recept, myslim, že ho někdo dával na MP. Neznáte to někdo?
Pokud vám nevadí ten sacharin, tak zkuste ten recept od Ounz. Moje máma zavařuje okurky stejně a jsou skvělé. Místo hřebíčku dává pár kuliček horčičneho semínka.
Tak ať se podaří!
Lamicka a není to semínko už v tom deku? Já vím, že nám tam taky plave vždycky. Možná ale dáváte víc?
Jestli jsi v tom obchodě v Myslíkový nebyla, příprav se na slušnej nářez vůní toho koření... Já, alergik, jsem odtud minule vybíhala a modlila se, abych měla v autě Zyrtec...![]()
v tý myslíkový mívaj takovej ještě dost dobrej výchyt, sušený limetky, zalejvá se to horkou vodou a pak vychladlý je to super osvěžující. chuť to má teda takovou hodně archivně muzejní, ale mně to chutná hodně.
Pro míň statečný (vypadá to tottiž malinko odpudivě, vyschlý šedivý limetky) se to prodává už i rovnou jako čaj (maj v Kotvě v Biooo), v tý Myslíkově mívají autentickou surovinu :-D

I 999 oběma děkuju za tipy
kořeni. Čuchám ráda, tak tam brzy zajdu, jsem zvědavá. Limety zkusím taky.
dobrý koření je taky U Salvátora v Náprstkově (nebo je to Betlémská, nikdy nevím)
Děkuju :)
To nevím
jestli jo, tak jsem jich tam určitě dávali víc. Musela jsem odpočítávat kuličky :) ale přesný recept tu nemám.
Jasně, já vůbec netuším, kolik tam toho je..
Jeste se vratim k tem ustricim, chutnaj mi peceny, delaji je tady na ruzny zpusoby. Syrovy mi nevadi. Vetsinou maj vsude aspon jednou tydne aci buck a shuck, cili ustrice za dolar. To by tam ale slovek musel sedet furt :)
A vlezla jsem den puvodne s pecenou zeleninou s quinoou (varena ve vyvaru). Smichat plus Parmesan a super!
To vypada dobre, co tam mas za zeleninu? By asi slo o s kuskusem?
V tehle je cervena cibule, cuketa, rajcata, houby a paprika. Pecu to fest teda, jako alal gril, dala jsem na to koriandr mletej a je to moc dobry.
Dalsi varku mam bez rajcat neb dosly, s fazolkama. Taky dobry. Dneska do toho udelam quinou, kus kus by sel urcite.
Mňam :-) Jak něco podobného dělám s bulgurem.
V tehle je cervena cibule, cuketa, rajcata, houby a paprika. Pecu to fest teda, jako alal gril, dala jsem na to koriandr mletej a je to moc dobry.
Dalsi varku mam bez rajcat neb dosly, s fazolkama. Taky dobry. Dneska do toho udelam quinou, kus kus by sel urcite.
Vypadá to náramně. Něco podobného si dáváme velmi často a přidáváme lilek. A někdy kousek ryby, ale není nutné. A k tomu kuskus. Ale mícháme až každý na svém talíři. Miluju to teplé i studené.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY