:-)
Jídlo a vaření
Dnesni obed mi pripomnel neco, na co se chci dlouho zeptat. Proc se v restauracich krevety casto serviruji i s krunyrem? Moje posledni faux pas se tyka nevyloupanych krevet v polevce. Jedna mi proste odletela rovnou do klina. Dnes jsem prozmenu pizlala krevety ze sushi, ktere byl ponechan aspon ten ocasek. V Pad Thai, kde jsou ty krevety vylozene zamichane a jeste od toho sosu, je mistni kuchar take nechava s ocaskem, ale dikybohu vyloupane. Je to na ozdobu? Nebo si tim kuchar setri praci, kdyz je tam hodi s celym krunyrem?
taky jsem se s tim nedavno setkala. v jedne variante jsem mela grilovane kralovske krevety. telo bylo slouple a hlavu a ocasek jsem si odpreparovala. Horsi bylo rizoto, kde byly krevetam ponechane ocasky. Nevim, jak nejelegantneji z toho rizota ty krevety preparovat ![]()
Podle mě je to lenost anebo neznalost. Kreveta má bejt vyndaná z toho krunýře, protože pak ještě správně musíte vyndat střívko a to jde sice pinzetou, ale blbě, lepší je ji rozříznout podél. Takže neloupanou bych nejedla. Sem slyšela, že pár jich můžete sníst i s tím, jen si je na talíři vyloupnout, ale z víc vám bude tězko - informace předané od milovnice krevet. Pokud jdou ale nevyloupaný, meli by vám k tomu dát i misku na umytí rukou. Nevyloupaný zamíchaný do jídla nechápu.
Koriandr... já jsem si zapomněla koupit koriandr do guacamole
Ale zpátky ven do toho pekla nepolezu.
Další severskej samožitnej, dá-li bůh chleba, bude zítra s vajíckovou pomazánkou ![]()
Ten je! Já už se fakt musím taky hecnout, umím moc pěkně Celozrnný žitný pro všechny, taky podle Maškrnice, tak tohle je další level
No mně se zrovna ten celozrnný žitný pro všechny nepovedl a tenhle jo, takže si vlastně v pohodě
a děkuju
Mně se nepovedl, když jsem použila celozrnnou žitnou předměřickou, je moc hrubá asi, s jinou žitnou už je jedna báseň. Od toho severského mě odrazuje to vaření a odhad vody, na ty odhady já jsem úplně levá.
No pravda, předměřická je nepoužitelná. Teď mám nějakou německou a gut. Vaření v pohodě, prostě to vařím 30minut, sleju, propláchnu lehce, okápnu a zvážím.
Víkendová výzva přijata, zítra jdu koupit zrno :D
Tak sem zvědavá jak to dopadne :)
Ja jsem výzvu stále jeste nepřijala,můj jedinej pokus skončil taky naprostým fiaskem,nejsem asi schopna to správně zvážit a dopocitat.![]()
ale mate ho uplne luxusní!!!!
Ten je paradni, zajimalo by mne, jak vypada vevnitr.
Takhle by měl..
A děkuju :)
Tak sa vyplatilo včera saunovať
Chlieb vyzerá dokonalo :)
Děkuju
Ten musi byt!
Ja se rozhodla, ze v tech vedrech nebudu pect, abychom meli doma snesitelne (no a nas syn v ten samy den zapnul elekricky zebrik v koupelne, topili jsme celou noc
).
Jejda
by mě kleplo teda
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY