To není můj, to je Ounz Já sbírám odvahu, protože představa, že se s tím crcám a ono to pak nebude k jídlu ![]()
Jídlo a vaření
Jak je to s tím balsamicem? Mám jeden, výborný, ale je teda dost hustý. Jsou i řídké verze?
Já se večer podívám a dám vědět.
Ty hustý jsou balsamico redukce a ty řídký normálně balsamico octy. Já používám spíš ty redukce. Do salátů ho stejně nedávám.
Antiche Fattorie Vandelli
Aha, tak to jsem nevěděla. Mám tedy redukci a do salátu dávám. Na jednu porci do misky kapnu 3 kapky, to mi úplně stačí.
Máte někdo dobrý vyzkoušený recept na tiramisu?
delam tiramisu-4 vejce,4 lz.cukru,dve mascarpone,amareto.
Uslehat snih,zloutky s cukrem,pridat mascarpone(slehat na nejmensi otacky,mohlo by se srazit.)pak jen rucne zaslehat snih aby nebyl krem uplacly,ale nadychany.
Piskoty namacet do silneho espresa a pak kapu amaretem.
Kdyz je v mise vsechno,rovnou posypu kakaem,ona se z toho vytvori mokra cokolada a nehrozi vdechnuti a vic nam to chutna,ale to uz je na kazdem jak si to udela.A opravdu s nim sbiram komplimenty.:-)
Dělám stejně jako Zarinya a je výborný. Akorát teda v tomhle teple bych se těch vajec trochu bála.
a nechce to Holandsky vejce.![]()
Co to? Holandský znám akorát řízky a omáčku ![]()
aha,ja myslela,ze je to znama kauza.Jak ted je afera s holandskymi vejci.
Taky nevim, co je aféra s holandskými vejci? To vaše tiramisu vypada luxusně,uplne jsem na nej dostala chut,asi ho budu muset vyzkouset
nemáte někdo prosím osvědčený recept na vykrajované sušenky? do teď jsem pekla bez vajec, takže o vykrajování nemohla být ani řeč. Teď už konečně můžu používat vejce, tak bych ráda pro děti něco, aby se u toho zabavily a aby to chutnalo
myslela jsem na linecké, ale nevím, jestli to bude dobré bez lepení a lepit se mi nechce, měla by to být čistě dětská práce, já jen připravím těsto a uklidím
Ja rano koukla do lednice a samozrejme holandsky,
odpoledne sem koupila Nemecky,ale nevim jestli sem si pomohla.:-)
Já teda dělám příšernou věc, která toho s tiramisu nemá moc společného, ale chutná nám. Je to bez vajec, jen mascarpone smíchám s ušlehanou šlehačkou a trochu přisladím. Vrstvím tak, že na dno mísy přijdou piškoty namočené v silné kávě s přídavkem rumu (nenamáčím na dlouho, spíš jen protáhnu piškot tou tekutinou a hned dávám do mísy), pak krém, piškoty, pak malou vrstvu dušených jablek a zase krém, navrch kakao, taky to máme radši zavlhlé. Pak nejlíp pár hodin nechat rozležet v lednici.
Hm, tak o tom jsem nevěděla, hnus. Naštěstí máme domácí vejce, tak jsem si jistá, že se nám to vyhnulo. Každopádně s holandskými by to teda byl jistojistej průšvih.
aha, já jsem samozřejmě hned, co jsem to napsala, pustila televizi a tam to hned bylo ![]()
domaci jsou nejlepsi!:-)
Ja se priznam,ze sem i jednou z toho mela salmonelu,ale i tak sem nato nezanevrela a stojim si zatim,ze zdravemu cloveku to nic neudela.Tenkrat sem mela oslabene streva,nebyt toho tak verim,ze bych nic nedostala.Uz sem ho delala tolikrat,ze bych to ani nespocitala.(i kdyz tohle je o necem jinem)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY