Tak mňa tiež baví úrodu rozdávať, ale nejak rozumne... 10 obrovských cukiet je už trochu danajský dar
a samozrejmosťou je teda spýtať sa, či o to dotyčný stojí.
Jídlo a vaření
asi tak.
já teda žeru sklenici okurek na posezení k jednomu jídlu (mám malý sklenice, je jich tam tak 5-6), jim to teda sama. Teď mám tak 15 sklenic a počítám, že nejpozdějc v říjnu budu na suchu, ale to zavařování je tak strašný (hlavně to mytí), že na větší výkon bych se asi nezmohla
Haha, to si pamatuju z dětství, vždycky sem vyfásla dětskou vaničku s dvaceti kilama miniokureček a rejžák..to byly chvíle pohody ![]()
marmeláda se u nás jí jenom jahodová, já ji dělávám, ale letos jsem se nějak nezmohla a bylo málo jahod, jako velmi důstojná náhrada mi přijde jahodová od Bonne maman,má teda i děsně praktický skleničky, do kterých se dobře dál cokoliv zavařuje, nebo nosí jídlo do práce, dávaj pomazánky do lednice atd.

děsný svinstvo, fakt!!!
Přesně, dvacet kilo okurek, rejžák a slova mojí mamky "já ti pak přijdu pomoct", což se nikdy nestalo. Jak já to nesnášela! ![]()
No já měla ruce plný těch miniostnů a záda jak bolej..
bone mamman mám teď višňovou a teda úplně odvázaná nejsem, ještěže ta sklínka je taková pěkná..ale teda zkusím jahodovou, tu doma nemáme..
To mně se pomocí nevyhrožovalo. Naopak za odměnu sem dostala 20 kilo broskví..ve vaničce ![]()
Jaj tak to si pamätám aj ja, strávené popoludnia pri čistení uhoriek ![]()
Moji rodičia začali tento rok zase akosi zavárať, včera mi otec ukazoval cey Skype plnú špajzu zaváranín. Od minulého roka je doma na dôchodku, tak sa asi nudí a dal sa do zavárania ![]()
okurky jsou pohoda (zvlast kdyz se voli odrudy bez tech ostnu), ale broskve, rozpulit a oloupat, to je teprve hnusna prace
no ty miniostny právě!!!
Mně ta jahodová přijde slušná, přijde mi, že chutná podobně jak ta moje. Ještě má identický skleničky Tesco finest (jen s jiným víčkem, ale ty marmelády jsem nezkoušela
no mama se do toho letos taky nějak pustila, budem mít co dělat, to sníst..
Jo toho tesca sem si všimla. Já zkusím tu bonne jahodovou, já ji moc neumím, takže bude kepší určitř..
Možná mě ale ještě víc štvalo skládání okurek do sklenic ("ty máš malou ruku, tobě to jde líp"). Loupání broskví byl taky dobrej opruz ![]()
No okurky pohoda nejsou, u nás byly zásadně ostnatý, trhaný extra malý (protože ty jdou nejlepší žejo) no a broskve sem samozřejme po jejich umytí i čtvrtila..a ke všemu je nerada jim kvůli tý chlupatý pokožce..utrpení..
No tak to ja môžem maximálne tak na Vianoce keď som doma. Prípadne mi pošlú niečo v balíku do Londýna, ale tam je holt risk, že sa to cestou roztrepe. Takže si uhorky kupujem. Chvíľku (ale fakt len chvíľku) som sa pohrávala s myšlienkou, že si zavarím pár pohárov uhoriek alebo čalamády, ale akosi na to nemám čas
Našťastie. Ale taký domáci jahodový džem... mňam.
ja jsem zkousela od tesco finest visnovou s maracujou (aspon myslim) a nebyla spatna, ale me nejak tak obecne prijdou marmelady vpodstate jen sladky
ted ujizdim na domaci spendlikove/mirabelkove, ta je aspon dobre kysela
Jo skládání okurek malou rukou, to známe, ale to mě bavilo :)
jsem si taky někdy předloni koupila za nekřesťanský peníze marmeládu od tý pani, co jí nikdy nemůžu přijít na jméno, jak jim říká marmošky, na Srní v její kavárně, byly to nějaký citrusy, myslím citrony s něčím, cena na omdlení (něco ve stylu 150,- za skleničku) a nerada to říkám, protože mi je ta ženská děsně nesympatická, ale ta marmeláda byla fakt úplně fantastická.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY