Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 12:47

Tak mňa tiež baví úrodu rozdávať, ale nejak rozumne... 10 obrovských cukiet je už trochu danajský dar  a samozrejmosťou je teda spýtať sa, či o to dotyčný stojí. 

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 12:55

asi tak. 

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:05

já teda žeru sklenici okurek na posezení k jednomu jídlu (mám malý sklenice, je jich tam tak 5-6), jim to teda sama. Teď mám tak 15 sklenic a počítám, že nejpozdějc v říjnu budu na suchu, ale to zavařování je tak strašný (hlavně to mytí), že na větší výkon bych se asi nezmohla

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:09
Reakce na Potrefenáhusa:

Haha, to si pamatuju z dětství, vždycky sem vyfásla dětskou vaničku s dvaceti kilama miniokureček a rejžák..to byly chvíle pohody 

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:10

marmeláda se u nás jí jenom jahodová, já ji dělávám, ale letos jsem se nějak nezmohla a bylo málo jahod, jako velmi důstojná náhrada mi přijde jahodová od Bonne maman,má teda i děsně praktický skleničky, do kterých se dobře dál cokoliv zavařuje, nebo nosí jídlo do práce, dávaj pomazánky do lednice atd.

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:11
Reakce na Ounz:

děsný svinstvo, fakt!!!

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:12
Reakce na Ounz:

Přesně, dvacet kilo okurek, rejžák a slova mojí mamky "já ti pak přijdu pomoct", což se nikdy nestalo. Jak já to nesnášela!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:13
Reakce na Potrefenáhusa:

No já měla ruce plný těch miniostnů a záda jak bolej..

bone mamman mám teď višňovou a teda úplně odvázaná nejsem, ještěže ta sklínka je taková pěkná..ale teda zkusím jahodovou, tu doma nemáme..

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:15
Reakce na zelene.oko:

To mně se pomocí nevyhrožovalo. Naopak za odměnu sem dostala 20 kilo broskví..ve vaničce 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:17
Reakce na Ounz:

Jaj tak to si pamätám aj ja, strávené popoludnia pri čistení uhoriek

Moji rodičia začali tento rok zase akosi zavárať, včera mi otec ukazoval cey Skype plnú špajzu zaváranín. Od minulého roka je doma na dôchodku, tak sa asi nudí a dal sa do zavárania

Offline baltik
4996 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:18
Reakce na Ounz:

okurky jsou pohoda (zvlast kdyz se voli odrudy bez tech ostnu), ale broskve, rozpulit a oloupat, to je teprve hnusna prace

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:19
Reakce na Ounz:

no ty miniostny právě!!!

Mně ta jahodová přijde slušná, přijde mi, že chutná podobně jak ta moje. Ještě má identický skleničky Tesco finest (jen s jiným víčkem, ale ty marmelády jsem nezkoušela 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:19
Reakce na carries:

no mama se do toho letos taky nějak pustila, budem mít co dělat, to sníst..

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo toho tesca sem si všimla. Já zkusím tu bonne jahodovou, já ji moc neumím, takže bude kepší určitř..

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:21
Reakce na Ounz:

Možná mě ale ještě víc štvalo skládání okurek do sklenic ("ty máš malou ruku, tobě to jde líp"). Loupání broskví byl taky dobrej opruz

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:22
Reakce na baltik:

No okurky pohoda nejsou, u nás byly zásadně ostnatý, trhaný extra malý (protože ty jdou nejlepší žejo) no a broskve sem samozřejme po jejich umytí i čtvrtila..a ke všemu je nerada jim kvůli tý chlupatý pokožce..utrpení..

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:22
Reakce na Ounz:

No tak to ja môžem maximálne tak na Vianoce keď som doma. Prípadne mi pošlú  niečo v balíku do Londýna, ale tam je holt risk, že sa to cestou roztrepe. Takže si uhorky kupujem. Chvíľku (ale fakt len chvíľku) som sa pohrávala s myšlienkou, že si zavarím pár pohárov uhoriek alebo čalamády, ale akosi na to nemám čas Našťastie. Ale taký domáci jahodový džem... mňam.

Offline baltik
4996 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:23
Reakce na Potrefenáhusa:

ja jsem zkousela od tesco finest visnovou s maracujou (aspon myslim) a nebyla spatna, ale me nejak tak obecne prijdou marmelady vpodstate jen sladky

ted ujizdim na domaci spendlikove/mirabelkove, ta je aspon dobre kysela

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:24
Reakce na zelene.oko:

Jo skládání okurek malou rukou, to známe, ale to mě bavilo :)

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 15. srpna 2017 14:25
Reakce na Ounz:

jsem si taky někdy předloni koupila za nekřesťanský peníze marmeládu od tý pani, co jí nikdy nemůžu přijít na jméno, jak jim říká marmošky, na Srní v její kavárně, byly to nějaký citrusy, myslím citrony s něčím, cena na omdlení (něco ve stylu 150,- za skleničku) a nerada to říkám, protože mi je ta ženská děsně nesympatická, ale ta marmeláda byla fakt úplně fantastická.