Uvarila jsem merunkovou marmeladu, pri vareni jsem v ni louhovala ctyri snitky levandule a krasne ji ovonely! (Chleba je kupovanej:))

Uvarila jsem merunkovou marmeladu, pri vareni jsem v ni louhovala ctyri snitky levandule a krasne ji ovonely! (Chleba je kupovanej:))

Ten kupovanej chleba nevidim
marmeláda krásná, výstavní barva!
Doplníme chleba k marmeládě..
neplánovaně jsem přišla k nějaké nadúrodě ze zahrádky (což mi připomenulo proč vlastně nic užitkovýho pěstovat nechci:-) rajčata papriky cukety padaný jabka.. a co s tim, že. zítra k večeři budou cukeťáky a zbylý zkusim udat v práci, dusí se mi na plotně lečo co pak rozdělím do krabek a zamrazim, tři nohavice štrůdlu už jsou upečený a ze zbytku uvařenej kompot. uch.. tohle fakt nemám ráda. řekněte mi proč někdo pěstuje víc, než stačí průběžně sníst???
Aby to rozdával
my skoro nic nepěstujem a pořád máme nadbytek, známý to mamce hrnou ve velkým..asi jim to dělá radost pěstovat a případně pak rozdávat (proč já peču chleba a pekla bych víc, klidně)
Vypada suprove, merunkova je moje oblibena a ovonenou levanduli si taky nekdy kupuju ve Francii.
Jinak cuketa vydrží v chladným suchým sklepě nějakou dobu, dá se udělat ratatouille, plněná, pomazánka, obalená, cuketový koláč atd..rajčata spařit oloupat, do sklenic a sterilovat, v zimě jak když najdeš. Zeleninová příprava na lečo se dá taky sterilovat, já mražený věci nemusím, jo a chutney.
koláč jabkový na sto způsobů..ale chápu, že se ti nechce :)
edit:cuketová musaka
No ten zase je
prosim krajic toho chechtace a trochu marmosky od razorblade a budu spokojena ![]()
Děkuju
jenom jeden krajíc..? To je přísná morálka!
Pro zacatek... ![]()
Tak to jo ![]()
jo, ty jabka jsou ještě nejsnazší. u nás část osazenstva rajčata nesnáší, takže... jako dělat se s tim zbytečně.. ale díky za připomenutí té cuketové pomazánky, málem bych na ni zapomněla
nechce no. já bych fakt uvítala a jsem vděčná když mi někdo dá/nechá utrhnout co můžu/můžem sníst. ale vysloveně hromadu kterou spotřebovat nejde, tak to bych si spíš prosila teda už ty konečný výrobky;-) teda chápu že to zní jako remcání ale třeba mamince (už v důchodu) jsem vysvětlila snadno že prostě nechci bednu neočištěných hub, ale ať mi rovnou pytlík nasuší, jestli chce nějak pomoct. což si samozřejmě k jiným nemůžu dovolit. mno tak jsem si zaremcala:D ale dobrý to je, to jo:-)
vono se to totiž nedá regulovat - roste to prostě teď a hodně, pak už zase nebude nic, no...
taky lečo-základ radši zavařuju než mrazím, a v zimě je to super!
no a protože krom zmíněného mám aktuálně i nadúrodu cuket, zajímala by mě ta tvoje pomazánka - můžeš dát recept/návod? díky moc!
Konečnej výrobek by chtěl každej
ne vážně, já to chápu, člověk je unavenej a místo sednutí aby si stoup k plotně..akorát je to pak ve výsledku fajn, ty produkty, aspoň teda pro mě..
můj bratr rajský taky nerad, zajímavý ale je, že výrobky z nich má rád..
kečup pochopitelně chutná všem a ke všemu:-))
RoSa chápu, jenže já v tomhle nevyrostla tak té logice nějak nerozumím, ani nevím co s tím. muž zas nerozumí k čemu je jeden keřík rybízu/angreštu/ostružin apod, který prostě stíhám ožírat průběžně a nic nezbývá, pro něj je to zbytečný mít, je zvyklej že se to rovnou do pusy nedává, že toho má být pořádná hromada aby se to zavařovalo a mrazilo a ... pak toho byl plnej sklep a nikdo to nejedl:-/
A já, městská, bez zahrádky a bez pravidelného přísunu bych "domácí" cukety a rajčata tak uvítala!!! ... když si je kupuju každej den v horším případě v Bille na náměstí, v lepším případě v sobotu na Náplavce nebo na Jiřáku.
Den bez rajčat a cuket pro mě neexistuje a jím je rovnou, žádné zavařování, zamrazování. Nespotřebovatelné množství (v průběhu dne, dvou) si neumím představit, a to ani když se občas někdo ze známých s nadúradou podelil. Pokud jde o tu cuketu, miluju cuketové risotto (rýže-vývar-kapka bílého vína-cuketa) s arašídovou pálivou omáčkou nebo najemno, s oříškem másla a parmazánem, miluju pečenou zeleninu (cuketa-lilek-rajčata-cibule), občas ty "cukeťáky...
Ja delavam z cukety, papriky, rajcat, salotky a cesneku takovej rozvar (aby zelenina zmekla, ale zustala v nerozblemcanym stavu) a micham si to s testovinama. Jeste do toho dam malicko chilli a nekdy i malou plechovku protlaku. Ted v lete jsem to varila xkrat, kdyz jsem nemela chut na maso
já bych ten přísun taky hrozně ocenila! ale vem si, že celej celičkej rok si musíš kupovat ty nedobrý prefabrikáty a pak dostaneš ve chvíli kdy se ti to třeba ani zrovna moc nehodí deset fakt obrovských přerostlých cuket. a zas celej rok nic. deset kilo rajčat... do příštího týdne to nevydrží, takže zbytek roku zas hnusný kupovaný. to je mi snad ještě víc líto, než kdybych neměla nic
kuju!
všecko mám, tak zejtra ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.