Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:04

ja bych ty tenky platky zakusovala stangli a hotovo;-))

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:08
Reakce na Potrefenáhusa:

no mně od doby, co si kupuju jídlo za svý, je občas takový blbý spráskat jen ty lahůdky třeba za dvě stovky, tak to většinou jim spořádaně s tim chlebem

presne, je to spis v hlave. ja s tim jeste porad trochu bojuju, ale moje lenost mi v tom pomaha-pecu malo a gumovy rohliky a podobny chutovky mi vazne nejedou.. navic v praci jsou prilohy vetsinou nepozivatelny (pro me) takze obedvam maso+ salat aniz bych to nejak planovala:-) 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:08
Reakce na Lilly_Ku:

Co je lifechanging chleba? Neco mi uteklo? 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:10

proboha zensky, mirnete se, ja dnes nevarila a ted slintam....

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:14
Reakce na Candance:

Tak nelezu do vlákna o jídle, to je čirej masochismus 

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:20
Reakce na Lamicka:

potrefena husa tu na nej davala odkaz, chleba jen ze seminek a vlocek spojenej psyliem, bez mouky... dnes kvuli nemu extra pracuju z domu :D

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:21
Reakce na Lamicka:

původně, už kdysi, sem na něj dávala recept 0zero7 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:23
Reakce na Lilly_Ku:

Potrefenáhusa diky uz vim. ten chci taky zkusit .

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:59

Pridavam se k pecivozroutum  ja vzdycky kdyz delam pro navstevy takovy ty oblozeny prkna se syry, sunkama, zeleninou a susenym ovocem, dam k tomu i pecivo a pak jsem jedina kdo ho ji! Pritom je to vetsinou pecivo z wine food market, zadny tesco zmrazeny polotovary a kazdej tak maximalne zakousne grissiny. Nechapu  trba takova gorgonzola a ji konzistenci podobny se bez peciva snad ani nedaji jist.

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 15:31
Reakce na ice:

žejo... právě že některé věci si bez pečiva představit neumím. Ale zato další bez problému, právě třeba ke steaku chleba nemusím.

Přítel je pečivožrout, jenže jak se živí fyzickou prací, fakt se nemusí ohlížet na to co sní. Páteční večeře je právě šunko-sýrový talíř s miskou olivového oleje a kvalitní pečivo no a samozřejmě dobré víno. Normálně pečivo kupujeme, ale když je víc času, přítel udělá chleba (zatím jen drožďovej, na kvásek se chystáme) v Remosce a většinou teda dobrota. Akorát se tady budu muset detailněji počíst v doporučeních na mouku a nakoupit nějaké na testování.

Teď mi v troubě sedí buchta z pohankové mouky (vanilková s rumem a mandlema), kamarádovi na oslavu 50. narozenin. Jeho speciální porci plánuji ještě po upečení bohatě napustit karibským rumem :-)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 15:46
Reakce na andulka01:

Jooo a pecivo namaceny v olivovym oleji! Tak o tom bych mohla psat eseje! 

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 20:32

Jsem taky pečivový typ. Než šunku bez chleba, raději ten chleba bez šunky. Ale jen tmavé pečivo, to bílé jsem neměla v puse několik let. Tedy.. ehmm...kromě dneska, protože ráno byl takový liják a bouřka, že manžel nejel na nákup a tak jsem byla donucena si k rajčatům vzít aspoň půlku jeho bílé gumové housky.

Tak když není chleba ani pečivo, upeču si vlastní.. Kroucené chleby (nebo bagety)

Podle receptu s instantním droždím, které ovšem zcela zklamalo a nic nenakypřilo. Ale zase jsem vyrobila krásný tvrdý plácačky.

Proto jsem ihned zopakovala s čerstvým droždím.

Chuťově je to super, barva ovšem zcela bledá a lepší neudělám, peču v troubě na bombu a čekat na zlatou barvu by znamenalo úplné vysušení chlebů.

Ale... upekla jsem 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 20:49
Reakce na andulka01:

"žejo... právě že některé věci si bez pečiva představit neumím. Ale zato další bez problému, právě třeba ke steaku chleba nemusím."

Steak s chlebem si dokonce ani představit neumím... s teplou zeleninou ovšem, nebo jen s cibulí a kečupem...

Sýry jím samotné nebo s pečivem, podle situace, ale když s pečivem, tak odmala mám ráda, když pečivo hraje  vedlejší roli, čili opravdu tenký plátek a hóóódně sýra/šunky/paštiky... To si spíš pak vedle dám půlku bagety samotné.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 21:24

Jedna z nejlepších chlebových večeří - chleba a sušený řecký olivy naložený v olivovým oleji i s tím olejem (trochu)

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 11:10

Tak jsem se na přání svého milého pokusila o ruský borodinský chléb (s melasou a koriandrem) - jako úplně blbé to není, ale šíleně mi podélně prasknul (přestože bych přísahala, že jsem ho tím svárem položila na dno formy, mno nic). Na první pokus ale pořád cajk.

Ten druhý je taková má kvásková pšenično-žitná klasika, tentokrát s lněnými semínky. Taky jsem konečně vyfásla skalpel a nesměle vyzkoušela nařezání...

Offline fija
897 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 17:24

Semínkové kváskové bagety podle Nuselské kuchty

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:46

Hlásím, že v Remosce se dají upéct i bagetky :-) foto nedám, neb jsme je hned horké sežrali s máslem a solí. A asi se mi splnil sen, mám chlapa který peče chleba! Se mi to prostě zdá dost sexy :-)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:44
Reakce na fija:

Vypadají teda skvěle!