možná by se tam daly i zavařovat ![]()
Jídlo a vaření
To jde v mycce
Že by se nastrouhaly o ty dírky v bubnu?![]()
Tak tam šoupnem rovnou dresing, ne?
Dej tam ocet ![]()
Moc děkuju, to se mi hodí. Já jinak dělám rajčata s bazalkou ve vlastní šťávě,pochopitelně zavřená, ale v zimě také jak kdyžnajdu.
ta líná rajská se má opravdu úplně rozvařit, nebo nakonec rozmixovat? cuketka píše hodinu, ale po dvou ještě kusy drží pohromadě...
No.. já jsem neloupala rajčata, protože většina byla prťavá a na jejich loupání jsem byla příliš líná. Takže jsem omáčku po uvaření párkrát vzala tyčovým mixérem. Ale určitě jsem ji vařila déle než hodinu, řídila jsem se spíš tím pokynem: svařit na polovinu. A to po hodině ještě nebylo.
ok dík, já loupala:-/ bála jsem se že bych to jinak musela potom pasírovat a to nenávidim
taky loupu - udělám nožem křížek a spařím horkou vodou
apropos: znáte ten trik na lečo (tam lze se šlupkou) ohledně směru řezu rajčete? jedním směrem se šlupka sroluje do takový blbý ruličky, druhým/napříč ne
loupání je v pohodě, akorát ta hromada už přeci jen trvala, cca tři kila
neznala jsem, dobrý:-)
Praní v pračce ano, ale ne v automatiké. To se údajně dělalo, když měl někdo ROMOvku. ![]()
my jsme (rodice) je prali ve stare automaticke, pote, co byla vymenena za novou uz ne
jo, je to specialita francouzů, prodávaj tam na to speciální fialkový sirupy, dělá ho třeba taky Monin

sběr půl kila fialek musí bejt ještě větší výkon než drhnutí 20 kil nakládaček ![]()
je to ono, ve francii z toho taky dělaj střik s bílým vínem, nejčastější je se sirupem z černýho rybízu, ale s fialkovým taky. Já fialky miluju :-D
já co jsem zažila v čechách v kavárnách, tak většinou se limonády dělaly z tadytěch sirupů. včetně okurkový

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY