Karja koukám že florentýna ho má skoro stejnej:-)) ale jen skoro... vynechala víno a slaninu. já teda obvykle vynechávám řapíkatý celer a vodu, používám hovězí maso, a drcená rajčata na to závěrečné dušení
Jídlo a vaření
rozarka To nevadí.,Já jsem také PC nezdatná, ale určitě je dobrá. Já pekla vánočku z polohrubé ( jindy míchám půl na půl s hladkou, ale nějak jsem na to v zápalu boje zapomněla), dcera mi přivezla ochutnat pečenou jen z hladké. Babičky tedy mají pravdu, na mouce hodně záleží.
rozarka máš ji fakt krásnou! my dojídáme tu druhou, cuketkovu, zvrchu trochu připálenou, ale je opravdu výborná. a už mi to všudypřítomný jídlo leze krkem, ufff
černá káva Taky míchám polohrubou s hladkou. Měla jsem míň droždí,tak jsem se bála výsledku,ale bez problému vykynula i tak.
viktorka_od splavu S těstem z lednice se pracuje skvěle a to chladné těsto udrží tvar i během kynutí a je vysoká. A máš pravdu,trochu hladu by mi docela udělalo dobře ![]()
rozarka že? já si říkala že už jiný než z lednice fakt dělat nebudu:-) no poděkování patří Ounz
jojo, já když chodím do práce nebo i o víkendech když jsou různé domácí práce či výlety atd, tak nesnídám a málokdy mám svačinu, tak mi stihne vytrávit. teď je ale potřeba už od rána dát si tu vánočku, žejo.. a pak to jede až doteď kdy dojídám včerejší chlebíčky (miluju naleželý chlebíčky![]()
viktorka_od splavu Fakt,jen muž trochu reptá,že kvůli chlebům a vánočkám není v lednici místo na jídlo.
rozarka zjevně potřebujete větší lednici![]()
Moji italští kolegové a přátelé připravují "bolognese" z hovězího, nebo kombinace hovězí-vepřové. Variacií je mnoho, ale další nezbytné ingredience vedle mletého masa jsou:
mrkev - cibule - řapíkatý celer - bílé víno - mléko - máslo - drcená rajčata - olivový olej - sůl - pepř
viktorka_od splavu
Evidentně.
Nene,širší se nevejde (díkybohu) a u té naší nedosáhnu na nejvyšší polici bez stoličky. To nepůjde.
viktorka_od splavu Já už otevřu lednici, koukám a zase ji zavřu
. Nemám chuť už vůbec na nic. Dnes už jsem vcelku jedla zase normálně dokonce jsem vytáhla i jogurt. Ty 3 dny mi bohatě stačily zas na půl roku. Zase u nás se vše snědlo i cukroví už mám jen pár kousků, vánočka se dojedla 25. Zítra ještě máme druhou oslavu narozenin...neteř má 4 a tím končím. Opravdu sestava narozenin a vánočních svátků je parádní.
viktorka_od splavu Jo, o mlece jsem cetla I v nejakem povidani kolem tech receptu na bolonskou, takze se dava.
@Dadoo No jasne, to by bylo fajn, tesim se. Dekuji.
Karja a v ktere fazi se dava?
viktorka_od splavu Tak to nevim, jen to tam zvanil nejaky kuchar z Italie, ktereho se ptala, plus dalsi rikal, ze tam muzes dat vsechno ve skrze kdyz nemas limetu, das tam citron:-).
Karja no to je jasny:-)) hovezi nebo veprovy, sunku nebo spek, bily nebo cerveny.. :-)) ale mliko![]()
Karja V tom mém italském receptu stoprocentně není žádná šunky, slanina, ani mléko.
Určitě tam je maso, hovězí/ale může se dát i vepřové/telecí, určitě je tam řapíkatý celer, ten tam být musí, určitě drcená rajčata a určitě víno. Ono to s je asi jako se svíčkovou nebo gulášem. Variací jsou mraky. Já mám takovou tu původní, základní verzi.
Tady dávám odkazy na další zaručené recepty. Zaručené a ověřené.
https://www.labuznik.cz/recept/klasicka-bolonska-omacka-ragu-bolognese/
https://www.labuznik.cz/recept/bolonske-ragu-rychla-priprava/
Karja a v ktere fazi se dava?
Mléko se dává úplně na konci dušení. Slouží ke zjemnění a zmiňují ho všichni Italové, se kterými jsem se o této omáčce bavila, jako základní složku tradičního receptu. A víno dávají bílé suché (ale červené je přípustné).
Česnek v původním, tradičním receptu obsažen není, ale v současnosti se někdy používá a není to považované za přečin. ![]()
domenica jotaak, takze mozna i smetana? to chapu jj. diky
Přesně tak. V některých případech a pro určité druhy těstovin může být i smetana.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY