Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 18:44

Ounz myslela jsem spíš, že ta změna byla osvěžující, já furt jedu mozzu s  oliv.ol rajčatama, bazalkou a balsamicem, tak jsem byla vděčná za nový recept, ptž já nejsem moc nápaditá  a bylo nás na to víc.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:09

ice Taky jsem si pochutnala. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:51

ice jasně, to byl vtípek, vypadá to hezky 

Online viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:15
Reakce na Ounz:

ice osvěžující? Mě by tolik tuku zabilo (jo sem na sladký)  ale vizuálně to máš krásný

​to jsou prostě uplně odlišný stravovací zvyklosti, mě by zas zabila ta přemíra sacharidů. mozzarela mi připadá skvělý a lehký jídlo:P

btw jsem dnes koupila žampiony a zejtra bude kuřecí na žampionech, su fakt vopica akorát teda ještě nevím recept, Dalia 

a pochopitelně, příští týden špagety s boloňskou a s mlíkem

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:50

viktorka_od splavu hmmm boloňská.. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:55

viktorka_od splavu Kuřecí na žampionech jsem dělala z hlavy.  

Jednu cibuli nadrobno nakrájet a na oleji nechat zpěnit, na ní následně orestovat kuřecí maso (použila jsem prsní řízky), potom přidat na plátky nakrájené žampiony, posypat rozdrcenou kostkou bujonu, přidat trochu vody a nechat dusit. Jídlo jsem dusila v troubě, použila jsem pekáč a přikryla jej alobalem.

Až bude maso měkké, tak jej vyndat, dle potřeby přidat vodu, na sporáku přivést k varu a zahustit hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně. Dosolit a dopepřit dle chuti. Jako přílohu jsem dala rýži.

49476 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:03

Dalia děkuju:-) já na to nějak dostala chuť jak jsem to četla a asi zkusím taky něco "z hlavy" zaimprovizovat. zatím mám prsa, žampiony, smetanu i šlehačku (to se ještě uvidí) a jako příloha budou určitě noky.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:52

Já dnes dělala zapečený lilek v rajčatech s mozzarellou a parmazánem. Úplně příšerně jsem se na to těšila. Protože jsme hlídali přes den vnučku, vařila jsem si až v podvečer a tudíž jsem to ještě nejedla, jen ochutnala trošku, co vnučka nedojedla.

Před chvíli mi manžel řekl, že mu zítra přijde pomoci vozit špalky syn kamaráda. Vegetarián... a jestli tedy pro něj mám taky oběd.  No... mám..  A na mě zbyde málo 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:53
Reakce na ice:

Majoránku jsem neměla a s olejem mi ujela ruka  nicméně to byla osvěžující změna. Buffala mozza podle výše uvedeného receptu.

Paráda. 

Offline Černá kočka
1783 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 08:05

viktorka_od splavu Nejsi v tom sama. Kuřecí na žampionech jsem si napsala na seznam na příští týden. Boloňské ragú bude dnes (zkusím recept s mlékem) a hlavně mám hroznou chuť na ten zapečený lilek a mozzarellu jsem nezkoušela jenom proto, že teď vůbec nemám chuť na "studená" jídla.

Taky bych chtěla vyzkoušet recept na nudle s arašídovou omáčkou a v receptu je arašídové máslo.

Nevíte někdo jestli se tím myslí opravdu taková ta pomazánka co se dá mazat na tousty (koupila jsem to jednou v Lidlu myslím) nebo je to něco speciálního?

Offline černá káva
2137 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 08:24

Dadoo  Lilek miluju, ale nějak ho kupuju málo a když, tak ho upeču s česnekem a nebo obalím ( já vím, nejsem kreativní - v kuchyni. Manžel je ultramasožravec a mě nebaví pro dva lidi vařit dvě jídla. Sem tam mu něco podstrčím, ale raději ne moc často).

Mohu poprosit o rececept, stačí stručný, trochu za ta leta vařit umím. Děkuji.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 09:13

černá káva pokud máte ráda lilek a manžel maso, tak zkuste udělat řeckou musaku .

Offline černá káva
2137 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 09:25

nellielovett . Dík, mně by to v zimě nenapadlo, já mám jídla zimní a letní a mezi (i vůně a barvy, jsem takový staromilec). Ale příští týden bude

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 09:31

Černá kočka arasidove maslo vyrobite uplne jednoduse v mixeru/blenderu. Staci nasypat nesolene prazene arasidy a mixovat tak dlouho, nez vznikne arasidove maslo;) urcite to  ude zajimavy i ze solenejch, zvlast do toho asijskyho jidla.

Jinak ja ho vyrabim v takovym tom sekacku co mam k tycovymu mixeru, abych to pak nedolovala z blenderu, kterej je velkej.

49476 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 10:51

711990 což je přesně ta arašídová pomazánka:-) Černá kočka kterou fakt miluju, recept by by?:-)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 10:57

viktorka_od splavu je, ale slozeni ty kupovany je desivy, kdyz to samy vznikne ze 100%arasidu...

49476 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 10:58

711990 no asi záleží jakou koupíš, ne? minule jsem měla čistě jen z arašídů. vyhýbám se hlavně té slazené, brr

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 11:00

viktorka_od splavu no prave posledne jsem chtela na arasidovy susenky neco slusnejsiho a v Lidlu ani v Bille co mame u baraku jsem nesehnala nic z ceho bych nemela ujimani jen pri pohledu na etiketu. A rozmixovany sem to mela za minutu...ale myslim ze M&S ma nejakou slusnou a asi i v DM by se neco naslo.

49476 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 11:03

711990 je fakt že já jen tak z něčeho ujímání nemám 

Offline černá káva
2137 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 13:12
Reakce na 711990:

Černá kočka arasidove maslo vyrobite uplne jednoduse v mixeru/blenderu. Staci nasypat nesolene prazene arasidy a mixovat tak dlouho, nez vznikne arasidove maslo;) urcite to  ude zajimavy i ze solenejch, zvlast do toho asijskyho jidla.

Jinak ja ho vyrabim v takovym tom sekacku co mam k tycovymu mixeru, abych to pak nedolovala z blenderu, kterej je velkej.

Prosím a jaké arašídy? Já letos kupovala dvoje a jedny byly hroznější než druhé. Zatuchlé, tak jsem se zařekla, že  arašídy už NIKDY.​