Ounz myslela jsem spíš, že ta změna byla osvěžující, já furt jedu mozzu s oliv.ol rajčatama, bazalkou a balsamicem, tak jsem byla vděčná za nový recept, ptž já nejsem moc nápaditá
a bylo nás na to víc.
Jídlo a vaření
ice Taky jsem si pochutnala.
ice jasně, to byl vtípek, vypadá to hezky ![]()
ice osvěžující? Mě by tolik tuku zabilo (jo sem na sladký)
ale vizuálně to máš krásný
to jsou prostě uplně odlišný stravovací zvyklosti, mě by zas zabila ta přemíra sacharidů. mozzarela mi připadá skvělý a lehký jídlo:P
btw jsem dnes koupila žampiony a zejtra bude kuřecí na žampionech, su fakt vopica
akorát teda ještě nevím recept, Dalia
a pochopitelně, příští týden špagety s boloňskou a s mlíkem![]()
viktorka_od splavu hmmm boloňská.. ![]()
viktorka_od splavu Kuřecí na žampionech jsem dělala z hlavy.
Jednu cibuli nadrobno nakrájet a na oleji nechat zpěnit, na ní následně orestovat kuřecí maso (použila jsem prsní řízky), potom přidat na plátky nakrájené žampiony, posypat rozdrcenou kostkou bujonu, přidat trochu vody a nechat dusit. Jídlo jsem dusila v troubě, použila jsem pekáč a přikryla jej alobalem.
Až bude maso měkké, tak jej vyndat, dle potřeby přidat vodu, na sporáku přivést k varu a zahustit hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně. Dosolit a dopepřit dle chuti. Jako přílohu jsem dala rýži.
Dalia děkuju:-) já na to nějak dostala chuť jak jsem to četla a asi zkusím taky něco "z hlavy" zaimprovizovat. zatím mám prsa, žampiony, smetanu i šlehačku (to se ještě uvidí) a jako příloha budou určitě noky.
Já dnes dělala zapečený lilek v rajčatech s mozzarellou a parmazánem. Úplně příšerně jsem se na to těšila. Protože jsme hlídali přes den vnučku, vařila jsem si až v podvečer a tudíž jsem to ještě nejedla, jen ochutnala trošku, co vnučka nedojedla.
Před chvíli mi manžel řekl, že mu zítra přijde pomoci vozit špalky syn kamaráda. Vegetarián... a jestli tedy pro něj mám taky oběd. No... mám..
A na mě zbyde málo ![]()
Majoránku jsem neměla a s olejem mi ujela ruka
nicméně to byla osvěžující změna. Buffala mozza podle výše uvedeného receptu.
Paráda. ![]()
viktorka_od splavu Nejsi v tom sama. Kuřecí na žampionech jsem si napsala na seznam na příští týden. Boloňské ragú bude dnes (zkusím recept s mlékem) a hlavně mám hroznou chuť na ten zapečený lilek a mozzarellu jsem nezkoušela jenom proto, že teď vůbec nemám chuť na "studená" jídla.
Taky bych chtěla vyzkoušet recept na nudle s arašídovou omáčkou a v receptu je arašídové máslo.
Nevíte někdo jestli se tím myslí opravdu taková ta pomazánka co se dá mazat na tousty (koupila jsem to jednou v Lidlu myslím) nebo je to něco speciálního?
Dadoo Lilek miluju, ale nějak ho kupuju málo a když, tak ho upeču s česnekem a nebo obalím (
já vím, nejsem kreativní - v kuchyni. Manžel je ultramasožravec a mě nebaví pro dva lidi vařit dvě jídla. Sem tam mu něco podstrčím, ale raději ne moc často).
Mohu poprosit o rececept, stačí stručný, trochu za ta leta vařit umím
. Děkuji.
černá káva pokud máte ráda lilek a manžel maso, tak zkuste udělat řeckou musaku .
nellielovett
. Dík, mně by to v zimě nenapadlo, já mám jídla zimní a letní a mezi (i vůně a barvy, jsem takový staromilec). Ale příští týden bude![]()
Černá kočka arasidove maslo vyrobite uplne jednoduse v mixeru/blenderu. Staci nasypat nesolene prazene arasidy a mixovat tak dlouho, nez vznikne arasidove maslo;) urcite to ude zajimavy i ze solenejch, zvlast do toho asijskyho jidla.
Jinak ja ho vyrabim v takovym tom sekacku co mam k tycovymu mixeru, abych to pak nedolovala z blenderu, kterej je velkej.
711990 což je přesně ta arašídová pomazánka:-) Černá kočka kterou fakt miluju, recept by by?:-)
viktorka_od splavu je, ale slozeni ty kupovany je desivy, kdyz to samy vznikne ze 100%arasidu...
711990 no asi záleží jakou koupíš, ne? minule jsem měla čistě jen z arašídů. vyhýbám se hlavně té slazené, brr
viktorka_od splavu no prave posledne jsem chtela na arasidovy susenky neco slusnejsiho a v Lidlu ani v Bille co mame u baraku jsem nesehnala nic z ceho bych nemela ujimani jen pri pohledu na etiketu. A rozmixovany sem to mela za minutu...ale myslim ze M&S ma nejakou slusnou a asi i v DM by se neco naslo.
711990 je fakt že já jen tak z něčeho ujímání nemám
Černá kočka arasidove maslo vyrobite uplne jednoduse v mixeru/blenderu. Staci nasypat nesolene prazene arasidy a mixovat tak dlouho, nez vznikne arasidove maslo;) urcite to ude zajimavy i ze solenejch, zvlast do toho asijskyho jidla.
Jinak ja ho vyrabim v takovym tom sekacku co mam k tycovymu mixeru, abych to pak nedolovala z blenderu, kterej je velkej.
Prosím a jaké arašídy? Já letos kupovala dvoje a jedny byly hroznější než druhé. Zatuchlé, tak jsem se zařekla, že arašídy už NIKDY.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY