Hele buďte ráda, že máslo vůbec máte, to teď není k sehnání..
no a pani s deseti kilama pečou, tuším z Hery..
Jídlo a vaření
Já úplně s klidem peču z Hery (i když ne 10 druhů) a vůbec to není špatný. Vloni jsem přidělávala linecké, protože z větší části padly ještě před svátky, a protože Heru jsem už neměla, tak byly z másla. Rozdíl nikdo nepoznal.
Mně hera nechutná, poznám to v tom cukroví, nekritizuju to, ale nedělám to. Jen sem odpovídala z čeho pečou těch deset kilo asi..
Viděla jsem v obchodě i nějakou Heru máslovou, vy byste teda mohla poznat rozdíl, jestli běžně z Hery pečete. Zkoušela jste tu máslovou verzi a je tam rozdíl?
Jinak taky vám to nijak nezatracuju, chraň Bůh, ať každý peče z toho, co mu vyhovuje.
a z té hery konkrétně proč? mně teda margarín smrdí, ale asi bych to v cukroví nepoznala. nevím.
nepečené cukroví teda po nějakých experimentech s máslem dělám z kokosového tuku (IVA), je chuťově neutrální a hlavně v pokojové teplotě pevný. a jelikož za celý rok máme jeho spotřebu zcela minimální (nekupuju žádné sušenky a podobné věci), tak se to snad jednou snese:-)
jinak teda nejdražší na cukroví jsou ořechy a mandle, to ostatní mi nějak nepřijde. u nás se teda másla apod. spotřebuje celkově dost:-) no a pak teda asi půlku dělám z xylitolu a to je pak opravdu cenová bomba:P zas po těch letech co jsem ho vůbec nejedla si trochu užiju
Máslovou verzi jsem jednou měla, ale rozdíl jsem necítila. Reklamní tah, řekla bych.
Nejlepší cukroví, co znám, peče naše známá 80+. Peče z Hery. Jednak kvůli financím (kupuje si ji i do zásoby), jednak se jí s ní prostě lépe pracuje.
A ještě jedno přiznání: dětem kupuju hotová perníková těsta, perníčky od mala vyrábějí ve velkém, zdobí, nosí na všechny možné besídky. Takže kdykoli sáhneme do lednice a můžou tvořit. Už nejednou jsem bohužel nemohla vyhovět žádostem o recept.![]()
Z Hery proto, že se mi to cukroví zdá lehčí než z másla. Ale asi je to o zvyk, doma u rodičů jsme kdysi pekli z másla, pak jsme taky přešli na Heru (tam spíš kvůli ceně) a rozdíl jsme nevnímali.
Nepečené teda dělám z másla, tam bych to cítila a nechutnalo by mi to. Do krémů samozřejmě taky máslo, to snad ani jinak nejde.
IVA býval nějaký 100% tuk, který mi děsně nevoněl, ale to už asi nebude ono?
Do zásoby to nekupuju, žádný tuk, ani máslo, nedávám do mrazáku, po vyndání mi to už nepřijde "ono". Během roku moc nepeču a některé věci dělám z másla, některé z Hery, jak co. Např, kringel, jak šel recept na MP, dělám z másla.
je to 100% palmáč, nevoní vůbec nijak, teda mně. on by mi asi nevadil ani ten margarín, mně smrdí to umělé "máslové" aroma co do toho dávají. kdysi muž smažil na nějakém oleji do kterého to přidávají, netušim proč a to jsem myslela že budu zvracet, jak smrděl celej barák
Xylitol jsem si teda musela najít, ale název to znovna lákavej není, zní to jako nějakej dryják. Úplně vidím titulek: Otrávila manžela, tajně mu přidávala do jídla xylitol.![]()
Jinak peču jen z másla, krásně mi voní.
mně stejně cukroví nejvíc chutná od cizích, i když si vezmu recept, tak to nikdy není ono
jo, ale jelikož jsem koupila ne moc dobrou rybízovou marmeládu bez chuti, namazala jsem linecký směsí z kondenzovanýho mlíka, rumu a vlašských ořechů a je to dost jedlý
a přitom je to děsně přírodní:-)) běžně se dává normálně do žvýkaček a zubních past, ale koupit v potravinách se nedá, tam mají akorát různý dryjáky jako sacharin.-)
mně stejně cukroví nejvíc chutná od cizích, i když si vezmu recept, tak to nikdy není ono
Jste mi připomněla babičku, ta byla opak, u cizích se jíst štítila...A přitom vesele jedla v různých bufetech a nádražních restauracích. Dodnes nechápu :-)
Haha, fuj jídlo od cizích bylo svého času velké téma, darované jedlé homemade dary se rovnou hází do popelnice nebo drobí ptáčkům, přece.![]()
Nedávno jsem ho koupila, na rozdíl od jiných byť zdravých sladidel (stévie - pomóc!) je fakt bez pachutě.
navíc není potřeba nějak přizpůsobovat recept, sladí stejně. jo a konečně jsem si pořídila malej tříštivej mlýnek, takže není problém vyrobit si i ̶c̶u̶k̶r̶ xylitol moučku:P
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY